PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Kanalizacija od hiše do priklopa na ulici

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Imam par vprašanj na temo kanalizacije:
- Če teren ni povozen so sive cevi OK, ali je potrebno delati z oranžnimi? - imam cca 20m nepovozne trase.
- Delali bomo s fi 125mm - je 1,2 do 1,5% OK?
- Da ne bo zmrzovalo pri močnem minusu, moram cevi spustiti za cca 0,5m. Kakšne so opcije za kaskadni jašek? Ga je možno kupiti že narejenega (verjetno plastičen, s pokrovom ki tesni?), ali se to v vsakem primeru izdela? Na netu sem videl, da se na vrhu jaška pri dovodu da T komad in se cevi razpelje na vrh in na dno: je to pravi način? Zakaj je to dobro? Ne izgubi voda moč na tak način?
Hvala za odgovore.

Lep pozdrav
Povratnik,
uporabi SN4 ( oranžne) , ostalo si skoraj trofil.
Kar tako naprej.
Lep pozdrav
Hvala za (delni  Smile )odgovor. Potem med sivo in oranžno cevjo ni razlika samo v povoznosti? Nikjer ne najdem kakšna je razlika - mi lahko kdo to razloži prosim?
Razlika je v materialu, sive PP-HD, oranžne PVC.
Sive so samougasne oz. ne pospešujejo gorenja do neke temp., zato se jih vgrajuje v hišah, oranžne ne, zato so za zunaj. Nekaj je še razlike v mehanskih lastnostih.
OK, hvala. So še kakšne druge razlike, v smislu, da po oranžnih lepše steka, ali pa da se manj nabira vodni kamen, ... To sprašujem, ker pri lokalnem trgovcu ne dobim čistilnih kosov za SN4 cevi, pa če ni neke močne razlike v kvaliteti odtekanja bi poenostavil pa dal kar sive...?
Če pa je razlika, potem grem malo dlje po kose.
Mnenje?
Kolikor sem bil jaz podučen so oranžne za zunaj, zaradi večje obremenitve.
Jaz bi dal na tvojem mestu oranžne, čeprav je trava, nikoline veš kdaj si boš omislil kakšen parking, bazen,...

Gledam tudi cenovno ni neke razliek, ne vem sicer kakšne so cene v kakšni obnovi, bauhaus,...

https://www.instal.si/index.php?id=5177
https://www.instal.si/index.php?id=4127
Povratnik,
razlika je v mterialu.
Za primer: stopi na sivo cev in malce pohopsaj; stopi na orabžno in malo pohopsaj = razlika očitna.
Nabavi SN4 oranžne in fazonske kose.
Lep pozdrav
Iskanje po temi