PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Lastniki TČ zrak-voda-poraba el.

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
852 kWh, prakticno enako kot jan in dec, torej za nekje 100 eur elektrike vsak mesec. Zdej je sel strom kr konkretno gor, ampak bi marec moral biti toplejsi.
(1.3.2025 ob 18:37)zamot1 Napisal: Če prav razumem je SE pokrila porabo TČjke, v takem vremenu in mrazu malo morgen.

Zaradi SE imamo NM in racun je zato dosti nizji, kot bi bil sicer. Ti si samo za pelete dal vec kot mi za cel mesec vse elektrike za hiso. Je pa poraba TC odcitana iz stevca, ki meri samo porabo TC. SE je pokrila dobro polovico porabe TC. Preostanek leta (predvsem poletje) bo pokrilo vse in se pridelalo visek za naslednjo sezono. Zelo morgen.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Pozdravljeni.
Nov uporabnik Panasonic Aquarea 7 KW serija K.
Štajerska,hiša 170 m2,l 2009,talno gretje,fasada 10cm,pod streho tervol 32cm,okna lesena dvoslojna.V hiši 23oC
Poraba brez sanitarne vode februar 662 kwh+grelec 10 ur max.3kwh=30kwh.Ne vem pa,ali je grelec že upoštevan pri porabi TČ.
Ogrevanje vode z sanitarno toplotno 200 kwh.
Bi zmogla tudi brez grelca.Pomaga pri defrostih pa sem ga kar tak pustil vklopljenega.Bo itak višek od elektrarne.
Pa zelo zadovoljen,dobra odločitev monterja.
Še kak uporabnik tega modela TČ?
Lp.

Priložene datoteke Predogledne slike

NM v bodoče ne bo več, izkoristi do takrat.
Citat:No junaki pa objavite porabo za februar, moja je; 798 kWh in 10 vreč peletov, 88€ štrom, cca 50€ peleti
Ne obremenjuj se z netmetering-om... do jeseni ti tako ni bil jasen.
Da ne iščem spet objave..., ko si pisal , kaj bom(o) z poletnimi viški oz. , če bom poleti ogreval... Rolleyes
Sicer si zgolj pokazal, da si med temi, ki sosedu privoščijo, da mu ''crkne'' krava... 

Raje opiši, kaj ti pomenijo porabe= brez podatkov o objektih/okolju ...? Idea
Mimogrede imam nekaj preveč cajta ob delu... izpuščaš poleg kWh za peletko tud dimnikarja... Leta 2013 si pisal https://podsvojostreho.net/forum/showthr...#pid546384
Začenši po prvih objavah, si kuril tud kurilca, peč na drva predelal na pelete. Seveda tvoja, napram drugim..., verjetno nima več izgub, kot novejše namenjene zgolj peletom (razen, če si vmes menjal?).
Projekt elektrarne z baterijami in vetrno elektrarno je v kateri fazi?
 STČ, pa TČ....verjetno ne pridejo sami na dom?
 In ti očitaš drugim (vsaj meni si...) da nimajo vsi tolk dnarja...?!  Sam zadeve dobiš na RK?
Nemalokateri ''znanstvenik'' s svojimi projekti (če so še tako poceni...) zgubi na dolgi rok več, kot pridobi.... 
Mimogrede, če si junak (kot pozivaš druge) vrzi svoje podatke o okolju in objektu, primerjaj z mojimi (drugimi) vsem na očeh, da vidimo kolk mal (-velik) skuriš....?! Idea
(2.3.2025 ob 08:45)zamot1 Napisal: NM v bodoče ne bo več, izkoristi do takrat.

Zakaj ne bi bil? Mislim, cemu potem pogodba?
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
zamot pač rad provocira, pa še foušija ga grize Wink
In na to dejstvo odgovoriš podobno... Odgovor(e) pogosto zavije v meglo... ali se potuhne za nekaj časa...
Če me spomin ne vara...?  Je nekoč pisal o ogrevanju cca 120m2, precej dobro izo. objekta. Lokacija ? ...
Če ''primerjam'' m2 in naših več kot pol slabših pogojih (vsaj izo.+m2), mogoče tudi lokacije...(podatki stran nazaj...), kljub naši veliki porabi el.en., na ''vhodne'' podatke, ne porabi dosti manj... - meritev teoretične porabe TČ - stran nazaj...
Citat:No junaki pa objavite porabo za februar, moja je; 798 kWh in 10 vreč peletov, 88€ štrom, cca 50€ peleti
Namenski števec  porabe TČ, ki je nekako ''zanemarjen'' ...saj mi zadostuje ''histogram teoretične TČ'', se pa potrudim za zmote... Smile     https://prnt.sc/dX0O-NjkOPZ1 (1026kwh- brez pelet... Tongue )  Števec ma res nekaj let več, kot jaz.. Od lani meri zgolj eno tarifo...- priklop SE. Odstopanje napram TČ- identično, kot ob priklopu nje...spred 15let.
 Zaenkrat mu zaupam bolj...,  kot zamot-u Wink   Očitno mu tudi peletarji ne ...
Citat:Hi, hi, hibrid dela v tem mrazu super-tako kot Yugo malo traži kad je u garaži. Drugače pa lažeš sam sebi. Pri nas za 200m2 na 24 stc porabimo 3 vreče s specijalko ki ma bolši iskoristek kot tvoja 40 let stara tehnologija peči.  https://www.podsvojostreho.net/forum/sho...6&page=242
"Histogram teoretične TČ" ti samo to pove koliko si nategnjen, podobno kot COP številka. Za vas pljuvače strokovnjake je pa to vesoljska tehnika. TČ ni nič drugega kot bojler za segrevanje vode ki jo potem po želji uporabiš ali za segrevanje hiše, tuširanje, pomivanje kastrol itd...Formula za porabo energije za segretje 1 litra vode za nek delta T pa še zmeraj velja - Sassapo pravi drugače ?
Zbogom za nekaj časa, tema je šla u maloro.!
Zmota, bojler dela na grelec in temu primerna poraba. ''Strokovnost'' z zapisi si najpogosteje izpodbijaš že sam...
Ko te zanimajo porabe drugih, delaš ''primerjave'' na podlagi česa?

Namesto bi opisal  svoj objekt/okolje, boš raje stisnil rep med noge..., poznano.

Ponovno...: brez podatkov o objektih/okolju je oddaja porab brezpredmetna.

Raje pišeš o drugem, tudi nič kriv za maloro, ki jo prtiš zgolj drugim...?!  Rolleyes

Histogram teoretične porabe je povsem ok za spremljanje porabe, ne pa povsem točen. Sem pogosto pisal, predvsem ''zate'' pa začel dodajat še slike odštevalnega števca. Če bi dobro bral, kar ne..., ne bi pisal o vesoljski tehniki.
Tebi ne verjame o porabi niti kak ''peletar'' , si mirno obšel..., čeravno ti ''moramo'' verjet  zgolj na zapisane besede... 
Projekt domače SE+ baterija, veter je kje in stal?! Zgolj stoji ?
Ne morem zapisat, da si spregledal.... marsikateri zapis, ker očitno spregledal še dolgo ne boš...
Bil sem prepričan, da je ta tema namenjena le navajanju porabe. Sedaj pa opažam, da ste sem preselili debato iz stare ukinjene teme. Nabijao pa itak samo eni in isti.
Porabo sem oddal, podprto tudi slikovno...
Zamot1 in nasploh... : oddaja porab brez navedb potreb- objekt/okolje = brez smisla. 
Tudi zgolj naključni bralec si s samo porabo ne more ustvarit nobene ''slike''oz. mnenja?!
 Ne pozna razmer, redki bo šel iskat nazaj ... Četudi bi bile zgolj same porabe, ne bi zvedel praktično 0.
Razen, če se kdo greje ob misli, da je pokuril manj, od drugih...?!  
Pa je...?  Pogoje ob tem (za)molči... Idea  

Pohvalno kdor zapiše...
Alan tvoja?!
Al rabiš le ''fočkarja'' ...?  +1 , čeravno vem, da moj ne šteje in kam sodim, z razliko...
(6.3.2025 ob 23:10)bohinc Napisal: Alan tvoja?!
Žal zaradi pomanjkanja časa in volje ne beležim več. Morda pa se vseeno potrudim za naslednji mesec.
Ogrevanje hiše ferbuar: 335kWh

Hiša:
K+P+N 235 m2 neto ogrevane površine + 20m2 galerije (600m3 neto prostornine),
talno
Okolica Kranja, 5 oseb
TČ Panasonic Aquarea 5kw + 300L bojler,
Prezračevanje Helios KWL EC/ET 500m3,
Notranja T = 23 stopinj
Elektrika edini energent
1 ... 241 242 243 244 245 ... 247 Pojdi na stran 
Iskanje po temi