PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Stavbno pohištvo Problem s kljuko pri notranjih vratih

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozudravljeni,
pred približno 6 meseci so nam zmontirali vrata, sedaj pa sem opazil, da se na eni kljuka oz obroba le te drgne ob  vrata. Rezultat je spraskana barva do lesa.
Vrata so lakirana, priznanega slovenskega proizvajalca, cenovni rang 500eur s podbojem in montažo.

Ravno zaradi kvalitete se nisva odločila za najcenejša bauhaus vrata, potem pa vidim tole in mi je kar malo žal, da smo dali toliko denarja, kaj bo čez 10 let.

Reklamacija je prijavljena in čakam na ogled s strani pooblaščenca iz tovarne, me pa zanima ali bi za tole bila lahko kriva slaba montaža ali je pač izvedba te kljuke, ki ni v ene kosu s ključavnico problem?

Kaj sploh lahko zahtevam?
Ali naj menjajo kljuke oz. te pokrivne kapice za take, ki bodo iz enega kosa kljuka in ključavnica?

Hvala za konstruktivne odgovore.

Priložene datoteke Predogledne slike

Iz slike se da razbrati, da je ščit skupaj s kljuko razmajan oz. slabo pritrjen. V sled tega je oddrgnjena barva na vratih.

Z reklamacijo se je treba obrniti na montažerja, z vrati načeloma ni nič narobe.

Rešitev:

- Razstaviti kljuko, očistiti odrgnino in z lakom (za nohte) skušati zakriti odrgnino, ter na novo trdno pričvrstiti.

- Boljša rešitev je montaža kljuke z enodelnim (masivnim) ščitom, enodelni ščit bi načeloma moral prekriti zdajšnjo odrgnino barve. Poleg tega je masivni enodelni ščit načeloma pritrjen z štirimi vijaki.
Ja, približno tako je, kot je že nakazal predhodnik. NI krivda v kljuki in vratih, ampak v mojstru, ki je tole zmontiral.
Te okrogle rozete so problematične, še posebej na barvanih vratih. Težko pritrdiš rozeto, da se nebi premikala, še posebej, če močneje primeš/potegneš/pritisneš kljuko. Verjetno sta rozeti vijačeni skupaj skozi vrata skozi večjo luknjo, zato se premikata.

Rešitev je podolgovat pokrov čez kljuko in ključavnico.
Iskanje po temi