PodSvojoStreho.net Splošno Sam svoj mojster DIY škarpa 700x180 cm

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ker ne morem dobaviti betonskih lego kock za izdelavo škarpe, jo bo treba pozidati na roke. Dolga bo 700 cm in visoka 180 cm.

Delal bi jo iz zidakov na sliki, jaz se bolj nagibam k širšim zidakom na prvi sliki (bolj stabilni po moji logiki). Pri prvi sliki gre tudi manj betona se mi zdi. To pride 180 zidakov, če so oboji dolgi 39 cm in visoki 19 cm. 
Širina enih je pa 29 in širina drugih 19 cm.

[Slika: st_208084_1.jpg]
[Slika: st_10738.jpg]

Zanima me, koliko približno rabim peska in cementa? 
Nekaj peska mi je ostalo od gradnje in bi ga rad porabil, ampak ne vem če bo dovolj. Imam eno big bag vrečo finega peska (ometaval sem kletne stene).
Je potrebno v zidake dati kaj železnih palic?
Najprej naredi primeren temelj/peto, da ne bomo brali čez kakšno leto "škarpa se je nagnila, kaj narediti".

Pozanimaj se, kako visoko škarpo lahko delaš brez papirjev, ker se mi dozdeva, da za 180 cm jih rabiš.
Škarpa bo ležala na 7x5 m terasi, tako da za to je poskrbljeno. Je pa škarpa bolj kot ne zaradi estetskega vidika, saj je za škarpo precejšnja skala, tako da dvomim da bi se kaj porušilo. Sem mislil dati lego kocke zaradi izgleda in hitre izvedbe, ampak žal ni mogoče priti z dvigalom zraven. Bom pa s coklom oblekel, pa bo ravno tako lepa.

Tudi za papirje je že urejeno, imam GD.
Potem moraš poskrbeti za odvodnjavanje, ker mraz dela čudeže.
Seveda.
Iskanje po temi