PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri LG Therma V vodna povezava?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pišeš da imaš predimenzionirane radiatorje. To je OK, čeprav 10 kom ni veliko, res pa da nisi podal kvadrature hiše ali stanovanja. Ravno tako nisi nič povedal o izolaciji, ki je enako pomembna.
Vsekakor ideja o 1000l vode segrete na 55 ne zveni dobro za porabo TČ.
Jaz sem v radiatorje pošiljal decembra v povprečju okoli 36 stopinj. Nekateri drugi (Poldee npr.) pa še manj. V takem režimu lahko pričakuješ nizko porabo in dolgo življ. dobo TČ.
50-55 stopinj z nizkotemperaturno TČ? Tko voli, nek izvoli.
Pri -10°C boš pa v bundi hodil po stanovanju?
Ali se motim?

Saj so tiste tabele o cop in zunanjih temperaturah  čisto razumljive. Sad
LP
... in iz teh istih tabel bi ti moralo biti jasno, da nizkotemperaturna TČ ni primerna za konstantno teranje na 50-55 stopinj.

Poleg tega: kdo potrebuje v režimu ogrevanja 24/7 konstantno tako visoko temperaturo v radiatorjih?
Panasonic montira zraven mini zalogovnike. Tako malo razbremeni defroste. 1000 l zalogovnik se izplača vnovčit, ali pa na njega obesit 10 sončnih kolektorjev.
Citat: konstantno teranje na 50-55 stopinj.
Poleg tega: kdo potrebuje v režimu ogrevanja 24/7 konstantno tako visoko temperaturo v radiatorjih?
Jaz od -8 z.t. navzdol, kar pa je res v ex zim....
Sicer pa je zamot1 dal vse premalo podatkov....
Poznam osebno nekoga, ki ravno prek 1000l zalogovnika uspešno ogreva dva objekta (stan. hiši) cca 300m2 radiatorsko z Nt TČ in konstantno temp. 40- 45stC. On je sicer s porabo zadovoljen... Čeravno sem mu omenjal, da bi vsaj v prehodnem obdobju lahko imel nižjo t. konst. DV; v konst. mrazu zim, pa raje vremensko vodenje- po nekaj višji krivulji ... ampak... Rolleyes
Edino ex. zim (2-3, mogoče 4tedne) zakuri peč na drva, kot neredko kdo....; tud kak DHTjevc je mel kaminček, tko za gušt...menda.... Wink Niso redki z Fery IVT, v zasedi- še drugih ogreval.
Pri nas od cca-10 dalje občasno vskoči vgrajen grelec; menda zato je tam... (kot morebitne okvare).
Torej glede na potrebe objekta (m2), zadosti velike rad. ipd. ? Ni ravno izključeno, da ne bi bilo možno na ta način ogrevat..., seveda z nižjim DV LT TČ.  Ker  NT TČ ni mišljena za take konst. temp.! Niti nima smisla jo tako gnati, če ni potrebe!?   Če pa je (del ex zim) pa vsekakor VT TČ, če ni v zasedi peči, kaminčkov...  Idea
Včasih so bili nasveti, da je najbolje ugotovit zadovoljivo ogrevanje z najmanjšimi temp. DV ob različnih zun. temp.! 
Sam sem imel namensko oljno peč, ki je ogrevala objekt s 55-60stC. 
Ob prehodu na TČ to pomeni  ob zunanji nuli 42DV ob vsaki st.zun. t. v + ali - pa za stopinjo več ali manj ....
Torej izkušnje kažejo, da večina rabi od ''prejšnjih nujnih'' cca 15stC manjši DV, glede na zunanje temp.- različnih potreb. Seveda ob ogrevanju 24/7!
 Zgolj ob ex. zim- pa tiste ''vhodne'' podatke o cca 55stC Idea
Spomnim se, da je Timi11 ogreval z LT Daikin (50-55 je rabil zgolj v ex. zim) vse ostalo manj...glede na zun.t.!
 Odvisno od m2= potreb objekta... je tudi smiselnost ogrevanja prek 1000l zalogovnika ?! Ni pa povsem izključena.
Sem odpisal TČ in jo zaenkrat ne bom vgradil. Od 22.09. do danes 5.1. sem pokuril 82 vreč peletov cca 350€ v kleti okoli 18°C 40m2, pritličje 23°C povsod 65m2, do jutra pade na 20°C dela mi v intervalih; 5 vklopov zjutraj 2 uri, čez dan 3x po eno uro, zvečer 2,5 ure. DV cca 45°C, hranilnik 55°C, peč 60°C, 10 predeminzioniranih radiatorjev, fasada 15 cm, nova okna stara gradnja. Letna poraba cca 2,5T peletov A1
TČ v režimu za sanitarno vodo bi ravno tako delovala v teh ali podobnih intervalih in ne stalno na 55°C. Bom še malo počakal bodo še kaj naštudirali.
LP
Pri 15cm fasade in novih oknih moraš nekje imeti konkretne toplotne mostove, drugače se ti hiša pri teh zunanjih temperaturah skoraj ne bi smela čez noč shladiti za 3 stopinje.
Kateri peletni kotel imaš?
Plošča terase, spodaj odprt prostor (je kot balkon) in je  kot  hladilno rebro, starajša gradnja,  se ni dalo nič posanirat. Strop 30 cm tervola, klet delno vkopana v breg.
Peč kombinirana drva peleti Viadrus VHU26 z original gorilnikom za pelete. Dela dobro.
LP
Ali 12 kw LG Therma V potrebuje zalogovnik ali ne? Kakšne so prednosti/slabosti zalogovnika?

Zanima me še ali je display povezan z žico fizično ali je lahko wifi?
Sam nimam nobenega zalogovnika, imam pa stare rebraste radiatorje z obilo vode. Kaj imaš ti, pa sam veš. Display imam povezan žično.
Zalogovnik ti poveča količino vode v sistemu in s tem zmanjša možnost pojavljanja taktiranja TČ v prehodnih obdobjih, ko je tČ lahko premočna.
Zalogovnik omogoča, da TČ ob defrostih jemlje vode iz njega in posledično v radiatojih ne pade temperatura in se ne pojavijo razni zvoki zaradi tega.
Zalogovnik omogoča, da TČ dela neodvisno od notranjih razmer v krogu TČ-zalogovnik-TČ.
Zalogovnik omogoča, da imaš na radiatorjih termostatske ventile s katerimi uravnavaš temperaturo vsakega prostora neodvisno od delovanja TČ.
Seveda pa ima tudi nekaj slabih lastnosti:
Zalogovnik podraži investicijo.
Zalogovnih (paralelni) potrebuje dodatno OČ kar poveča porabo elektrike.
Zalogovnik potrebuje nek prostor.

Kljub slabostim imam sam 300 l zalogovnik in si ne morem predstavljati, kako bi nastavil ogrevanje v hiši brez njega. Očitno pa nekateri znajo tudi to.
mythic... Nobena TČ ne potrebuje zalogovnika, če je v sistemu dovolj vode.

Potrebuje ga ali ne, tvoj obstoječi sistem ogrevanja in tvoje želje po upravljanju temperature, lokalno - centralno...
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
1 ... 6 7 8 9 10 Pojdi na stran 
Iskanje po temi