Opazil sem zanimiv podatek, ko sem gledal 15 minutne intervale v celotnem letu. Opazil sem da v enem 15 minutnem časovnem bloku, sem porabil 100 000 kWh oz povprečna moč je bila kar 400 000 kW oz 400 MW.
Zanima me koliko so ti naši domači števci zanesljivi? Saj to ni edina taka cvetka, opazil sem tudi 10kwh špice v nočnem času sredi poletja.
Tole je navadna sala, kar si elektro mafija dopusca. Sam se nisem gledal, nisem pa presenecen nad tvojimi opazanji. Niti malo, sploh ker menda imajo hude tezave s sinhronizacijo in prenosi podatkov. Zdaj vidim da tudi s samimi meritvami, katere naj bi spravili nad nas. Drnc...
Tole je ena anomalija, ki bi jo bilo potrebno podrobneje pogledati, zakaj je do tega prišlo. Električni števci so softwarsko (firmwarsko) gnani in zelo zelo zelo poredko zna priti do kakšne anomalije. V desetih letih dela s števci sem kaj takšnega videl mogoče enkrat ali dvakrat. Ponavadi ko je takšna anomalija, je res huda in hitro opazna.
Navsezadnje pa ko v elektru dobijo v bazo podatke, programi za validacijo podatkov takšne anomalije izločijo, ker ni šanse da ima ena navadna hiša 400MW odjema.
shock nisi edini, se dogajajo takšne stvari, tvoj primer je zelo ekstrem.
To napako ne bo težko dokazati, bolj težko bo npr. dokazati 10kW napačno povišanje moči v intervalu pri 3x20A varovalkah, dogovorjena pa bo npr. 8kW.
Saj imamo varovalke, kaj zdaj buzurirajo s tem. Naj mi dajo tocno tako varovalko, da ne morem prebijat pa je. Jih bom pa menjal, kaj cem. Ne pa da nas palijo za prave in kot se vidi, virtualne prekoračitve. Pa to, da jim softver sam izloca 'anomalije' mi nic ne pomeni.
Saj smo o tem že razpravljali.
Vse izmerjene 15 minutne vrednosti, neposredno pred katerimi je 15 minutni interval z vrednostjo nič, se ne sme upoštevati.
@sisekmisek Ta merilnik mu zelo verjetno ne pride v poštev, ker verjetno nima vzpostavljenega Z-Wave omrežja in če ga nima bo potreboval še krmilnik, kar pa zelo podraži zadevo... So pa to za moje pojme odlični merilniki. Jih uporabljam tudi sam in nekaj tudi 3 faznih: https://trgovina.pametne-hise.si/izdelek...i-merilec/
Za moje pojme najboljša varianta je Shelly Pro 3EM za 3 fazne sisteme in Shelly Pro EM-50 za enofazne sisteme. Če želiš izklopiti kakšen porabnik pa kupiš še primeren kontaktor in preko njega izklopiš porabnika... Potem si lahko nastaviš pravila ko je poraba prevelika, da ti izklopi porabnika... Ali pa če imaš več znanja omogoča poganjanje skript in lahko "komandiraš" npr. preko http zahtevkov tudi druge naprave...