Bom kar tukaj spodaj nadaljeval kar sem začel, skratka... Malo sem na slikah skiciral "moj problem":
1. Na prvi sliki je skiciran primer kako bi bile nameščene gips plošče, v primeru da naredim najprej stopničko pod kotom 90° na okno do špirovca, kjer bi bila prva možna "podpora" za stopničko. Glede na to da je med oknom in špirovcem termotop, je ta "stopnička" kar dolga. V kolikor nadaljujem z gips ploščo vzporedno z zidom do tal, je nova suhomontažna stena oddaljena skoraj 25cm od obstoječega kolenčnega zidu. Načeloma sem nameraval vse stene zamakniti v prostor za cca 10-12cm (upoštevajoč izolacijo, profile in dvojne gips plošče). 25cm se mi zdi pa kar veliko.
2. Na drugi sliki je izvedba z manjšo poličko. Tam kjer se polička prelomi v vertikalno lego, ni možnosti za pritrditev UD in CD profila (ker bi bil ta vijačen v termotop). Ali je taka izvedba sploh OK? Na ta račun bi steno lahko premaknil malo bolj proti kolenčnemu zidu (=manj izgubljenega prostora).
3. Tretjo sliko prilagam zgolj če imate kakšne dobre nasvete kako v takšnem primeru, ko je špirovec kar precej odmaknjen od utora v oknu za gips ploščo, lepo "zacahnati" črto, da bosta UD profila na levi in desni strani okna na enaki višini in enako oddaljena od stene. Mogoče neumno vprašanje.. saj uporaba geotrikotnika mi je jasna, ampak je dosti lažje če je špirovec bližje, da lažje in predvsem bolj natančno zacahnaš položaj profilov.
Razumem, da lahko stopnički malo spremenim kot in s tem še približam stensko oblogo kolenčnemu zidu.. ampak problem je, da imam po stanovanju okoli 10 strešnih oken in bi rad da so vse stopničke enako oblikovane in na istih višinah. Razumem tudi, da lahko pod oknom nadaljujem z gips ploščami vzporedno s poševnino in potem vertikalno, ampak te poševnine pod okni bi bilo vse skupaj mogoče 5 cm, kar bi verjetno izpadlo precej grdo.
Skratka, upam na kakšne dobre komentarje