PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Ostalo LED sijalke - katere kupiti

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Katere LED sijalke so kvalitetne in se jih splača nabaviti... pa morda tudi kje se jih splača kupiti?

Do zdaj sem imel sijalke ki so CRI > 95, pa mi počasi crkujejo, opazil pa sem da je teh zmeraj manj na trgu... ni mi jasno zakaj, ampak se jih ne dobi več. Vem pa da je razlika vsaj meni kar občutna v primerjavi s temi poceni sijalkami... ker mi je pomembna dobra svetloba.

Skratka kaj se sedaj splača nabavljat, da je dovolj kvalitetno in še zdravo/dobro za oči?
Nitko.
Sicer klasična oblika, E27, ledice še nekako zdržijo (menjal zgolj 3), E14 in GU10 pa crkujejo da je veselica.
Nisem štel, ampak v osmih letih v hiši smo zamenjali preko 200 kosov te šare, verjetno raje preko 300. Pride mesec, ko menjam tudi 10 in več GU10.
Imamo pa okrog 40 kosov GU in 15 kosov E14 v bajti, ki se dnevno uporabljajo.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Ikea ima nekatere s CRI 90:
https://www.ikea.com/si/sl/p/solhetta-le...-00498660/

Pametne imajo tudi večkrat CRI > 90 npr. Wiz.
Se pravi se ne opredeljujete po znamkah, da so nekatere boljše, druge slabše? Glavno, da je na nitko če sem prav razumel Fery-ja?
Pravim da crkujejo kot za šalo. Vsaj tiste po evro ali manj.
Zdaj sem nabavil neke renomirane po 3 evre. Recimo da bodo malo dlje, bomo videli.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Meni Vtac E 27delajo že veliko let, kaj prodajajo sedaj ne vem, velja poskusiti.
Iskanje po temi