PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Klasična gradnja Ugodna rešitev za obnovo starejše hiše

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdrav vsem, kupil sem starejšo manjšo hišo, letnik 75, KPM, polovica kleti je še starejši letnik. Plesni ni videt, razen v starem delu kleti, je pa zaznat vlago na stenah, sploh v bivalni kleti. Hiša ni izolirana, ogrevanje na peč na drva ima tudi staro krušno peč, okna so vredu, lesena dvoslojna. V hiši se ni bivalo 30 let, ni podrtija, da bi bilo bivanje udobno pa potrebuje nekaj dela. 
Na tej parceli nameravam čez par let postavit novogradnjo, ko bodo finance to omogočale. Ker živimo v najemu razmišljam, da bi začasno uredil hišo tako, da bi nudila bivanje za naslednjih 5 let. 

Kako najbolj optimalno pristopit k temu, da ne bo prevelikih vlaganj?

Največjo težavo vidim pri strehi, zato bi najprej uredil izolacijo stropa, ter pri kapilarni vlagi, ki se širi po stenah. Ali bi sušilni ometi ( ter ogrevanje) rešili vonj po zatohlosti ali se bo pojavila plesen, ko se preselimo?

Ker nisem iz te stroke mi prav pride vsak nasvet! 

Hvala
Za 5 let ni tezko narediti. Ce rad migaš in veš kaj dobiš (nekaj dela z ogrevanjem in zračenjem/razvlaževanjem). Samo... bo res SAMO 5 let? Da ne bo potem to kar stalno prebivališče? Potem misliš podrt?
Ko boš temeljito preluftal, boš šele videl, ali sploh imaš probleme. Kak Hofer/Lidlov razvlaževalec ti utegne spraviti v red tisto, kar sploh ne misliš. Ne delam reklame. Sicer na podstrešju nekaj kubikov taprave volne naredi čudeže, le mamka ne more povsod obešati perila (če ni še poda). Mirno se vseli, sproti rešuj probleme, vnaprej ti jih itak ne bo ratalo. Mirno spi, v zavesti, da si na svojem. Čas dela zate...
Položi volno na podstrešju po tleh. Ko bo čas, jo boš lahko uporabil v novi hiši.

Ko boš ogreval in prezračeval ne bo več zatohlega vonja.
Smem k temu prositi še za eno pomoč? Neizoliran objekt - za začetek bi izoliral podstreho, ki imam minimalno višino,(0 do kakih 150 cm max) torej, se je nikoli ne bo uporabljalo. Ko pogledam na MerkUr ima tam 15 zadetkov za kameno volno. Katero naj izberem, debelino/ tip /proizvajalca in da bo nekako najbolj smiselno glede na ceno? Ali imajo kakšne trgovine boljše cene/akcije, kje se splača pogledat…? Hvala..
Stekleno volno. Tipa 0.034 ali 0.035. Cene in proizvajalci kar najdeš ceneje. Debelina 2x 15 cm.
Torej v dveh plasteh, skupaj 30 cm?
Thx, lpm
Cenim firefly-a in njegove nasvete ampak v tem primeru bi jaz svetoval samo pol tega. Mogoče eno plast 16ke. Pač pol ceneje. 30 je dovolj za dobro izolirane novogradnje, tako da pol tega zna biti za 5 let povsem dovolj.
To je drug spraseval :Smile

Ja v 2h plasteh. 30 cm je za povprecno/minimalno izolirano hiso.  Volna je zelo poceni v primerjavi s fasadno izolacijo/izdelavo.
Hmm drug nick ampak vse skupaj mi delovalo v istem kontekstu Big Grin I might be wrong Big Grin

Za 5 let torej pol tega bo zdržalo za daljše pa tako kot je napisal firefly. In 30 je lahko dovolj tudi za dobro zasnovano pasivno Big Grin
Hvala!
Iskanje po temi