12.6.2023 ob 16:35
Pozdrav vsem, kupil sem starejšo manjšo hišo, letnik 75, KPM, polovica kleti je še starejši letnik. Plesni ni videt, razen v starem delu kleti, je pa zaznat vlago na stenah, sploh v bivalni kleti. Hiša ni izolirana, ogrevanje na peč na drva ima tudi staro krušno peč, okna so vredu, lesena dvoslojna. V hiši se ni bivalo 30 let, ni podrtija, da bi bilo bivanje udobno pa potrebuje nekaj dela.
Na tej parceli nameravam čez par let postavit novogradnjo, ko bodo finance to omogočale. Ker živimo v najemu razmišljam, da bi začasno uredil hišo tako, da bi nudila bivanje za naslednjih 5 let.
Kako najbolj optimalno pristopit k temu, da ne bo prevelikih vlaganj?
Največjo težavo vidim pri strehi, zato bi najprej uredil izolacijo stropa, ter pri kapilarni vlagi, ki se širi po stenah. Ali bi sušilni ometi ( ter ogrevanje) rešili vonj po zatohlosti ali se bo pojavila plesen, ko se preselimo?
Ker nisem iz te stroke mi prav pride vsak nasvet!
Hvala
Na tej parceli nameravam čez par let postavit novogradnjo, ko bodo finance to omogočale. Ker živimo v najemu razmišljam, da bi začasno uredil hišo tako, da bi nudila bivanje za naslednjih 5 let.
Kako najbolj optimalno pristopit k temu, da ne bo prevelikih vlaganj?
Največjo težavo vidim pri strehi, zato bi najprej uredil izolacijo stropa, ter pri kapilarni vlagi, ki se širi po stenah. Ali bi sušilni ometi ( ter ogrevanje) rešili vonj po zatohlosti ali se bo pojavila plesen, ko se preselimo?
Ker nisem iz te stroke mi prav pride vsak nasvet!
Hvala

I might be wrong