Objave: 377
Teme: 12
Ocena:
2
14.12.2022 ob 11:37
(*Zadnja sprememba objave: 14.12.2022 ob 11:38 uporabnik Forex.)
Pozdravljeni,
lepo prosim za predlog za uplinjavalni kotel na polena in monterja.
Radiatorsko ogrevanje, cca 150m2 ogrevalnih prostorov. Moč, proizvajalec, velikost zalogovnika...
Prosim za price performance. Da ne dam za kurilnico 15k kateri se povrnejo po 20 letih v primerjavi z investicijo 5k.
Hvala in lep pozdrav.
ps. TČ prosim ne omenjajte. Hvala.
Objave: 841
Teme: 30
Ocena:
11
Nocem te strasit, ampak za 5 jurjev pa ne bos spravil skupaj kurilnice s uplinjakom in zalogovnikom, plus vse kar zraven spada. Mi smo dali leta 2015 malo manj kot 8 jurjev. In to za sistem s abc delta. Ce gres pa po kakih avstrijskih proizvajalcih recimo bi blo hitro dva ali tri jurje vec. Zdaj so sle pa cene noro gor.
Ocena:
2
5k je res premalo. Waltis ima za 7k komplet. Pa naj bo 8k max.
Objave: 1546
Teme: 3
Ocena:
14
Odvisno je tudi kaj se še da uporabiti od stare napeljave, kot so mešalni ventili in črpalke za posamezne vode, ali je to potrebno dodati sedaj. Kurilnica na drva z uplinjakom in zalogovnikom bo sedaj težko pod 10 jurjev. Cene so šle gor.
Objave: 13279
Teme: 13
Ocena:
-503
Manjka to, da vsaj jaz ne verjamem, da je tole regularna cena.
Če res dobiš za tak denar vse kar mora takšna kotlovnica vsebovati, pa sploh ne razmišljaj, kupi takoj.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 1417
Teme: 0
Ocena:
20
Sosed je spomladi montiral valtisa 35 kW, 2000 l zalogovnik, 200 l bojler, 2x mešalni ventil Seltron + ostale potrebne zadeve cena okrog 14500€
Ocena:
14
Kaj manjka tej ponudbi ti bo povedal monter ki ti bo prišel pogledat obstoječo napravo. Sigurnobo našel kaj, kar ni všteto v ceno.
Ocena:
2
Predloga pa še vedno nobenega...
Ocena:
14
Jaz ti lahko predlagam vigas kotel, ker sem tega montiral takoj po žledolomu leta 2014. Z drugimi uplinjaki pa nimam izkušenj, tako kot vsak, ki je nekoč izbiral svoj kotel ima izkušnje večinoma z svojo izbiro.
Boš moral narediti domačo nalogo in izbrati glede na ponudbo, ki je sedaj na trgu.
Objave: 83
Ocena:
2
Cena je kar primerna. Če ne upoštevaš cene peči je ostalih stroškov okoli 5.000 do 6.000 eur. Vse kateri so to delali so v tem rangu. Jaz sem npr. dobil za 1.400 eur 2 zalogovnika po 1000l, tukaj je cena za enega. Pri Windhagerju tudi dobiš vso regulacijo in tudi mešalni ventil in motorni pogon skupaj s pečjo.
Moje cene za ostali material:
- dva 1000l zalogovnika 1.200 eur
- 300l bojler 600 eur
- 200l raztezna posoda 350 eur
- delo 1.500 eur
- regulator vleka 150 eur
- Notranja regulacija za nastavitve 150 eur
- 2 obtočne črpalke, grelec za bojler 2000w, inox dimnik 1,5 metra, ventili, nepovratni ventili, bakrene cevi, 2 varnostna ventila, raztezna posoda za sanitarno vodo, alumplast cevi za varnostno hlajenje peči in termični varnostni ventil, 5 termometrov za prikaz temparature, električna napeljava (priprava električnih kablov za priklop peči, montaža senzorjev temparature zunaj in na napeljavi in priprava kablov) 2.100 eur
- priklop pripravljene električne inštalacije na regulacijo peči in zagon peči 450 eur.
Objave: 13279
Teme: 13
Ocena:
-503
Ne primerjat cen pred letom ali še več... Nekatere komponente in posamezen material kurilnice se je podražil tudi za več kot 100%
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Za 7 kurjev ti pri Waltisu (pa mogoce se kje).samo starv kotel odpekhejo na deponijo, pa svojega priklopijo na sistem.
Zalogovnik in ostalo moras ze imet.
Ce pa hoces staro kurilnico z enim naleznim, enim sobnim termostatom in enim rocnim 4P ventilom posodobiti v "spodobno" uplinjevalno kurilnico pa je danes pod 10 jurjev ne zložis skupaj razen ce bos sam montiral..
Objave: 16
Teme: 4
Ocena:
0
Pozdrav,
si mogoče sposodim kar to temo, ker sem pred dilemo menjava peči na drva.
Da poizkusim kar se da skrajšat, živiva v starejši (veliki hiši s slabo izolacijo), v kateri pa ogrevava samo eno etažo (cca 100m2).
Kolikor se razumem nama gre stara peč k koncu (cca 15 let stara) :
- ogromno katrana
- ko se segreje v kotlu na cca 40stopinj, se začne notri kar "pajsat" (ne najdem drugega izraza), kot bi kapljala voda (mogoče katran) na drva in zelo počasi pridobiva na temperaturi
- spodaj, kjer je žerjavica nastane lužica
- močno se tudi kadi iz peči, ko odprem vratca za nalaganje
- ko končno pride do 80 stopinj gori normalno, "luža" spodaj se osuši in tudi ne kadi se več ven, ko odprem vratca
- naj dopolnim, da se dimnik redno čist (je pa spodnji del dimnika težko dostopen, tako da dopuščam možnost, da se je tam kaj nabralo)
- v centralnem sistemu je pritisk še vedno enakomeren (ne rabim dodajat vode v sistem)
- na vrhu je še bojler za sanitarno vodo (bi lahko iz tu nekako spuščala voda in kapljala v kotel)
- drva so domača, 2 leti sušna in gredo v peč samo kvalitetna
Že kar nekaj ljudi nas je tiščalo glave skupaj in ne vem kaj bi lahko bilo narobe ali je pač enostavno peč res prišla h koncu ? Za vse ideje/predloge/nasvete se zahvaljujem.
Ker pa živiva v stari hiši (kjer je potrebno praktično renovirati vse - streha, okna, fasada, napeljava), sem še pred večjo dilemo kako nadomestiti staro peč (če je le to potrebno), da ne bo finančni vložek prevelik, ker obstaja varianta, da se bo v parih letih hišo tudi porušilo...
Rabljena klasiča peč na drva ali najcenejša variante uplinjevalne peči z zalogovnikom (brez bojlerja).
Hvala še enkrat in se opravičujem za dolg zapis.
Objave: 193
Ocena:
4
Kakšno peč pa imate?? Imate zalogovnik? Mogoče detajlni opis sistema ali kakšna slikia mogoče?