PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Cooper&Hunter 15kW

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Za tole tvoje vprašanje je pristojen monter, ki priklop brez dvoma obvlada. Dodatni grelec krmili pamet od TČ, za kar se vam ni treba sekirati. Dodatni grelec je v bistvu eloblok, kateremu pamet posoja TČ. Sam grelca nimam, ker v kurilnici stoji kotel na drva (olje, pelete), v garaži agregat...
kadotr, hvala. Veliko sprašujem zato, ker bi rad že "v prvo" izločil monterje, ki so "šlampasti". Starši so za to sezono založeni z oljem. Nekako računamo vsi, da se bo vse skupaj malo umirilo v naslednjem letu, tako da bo lažje izbrati toplotno v miru. Mi je zanimivo, da nekateri trdijo, da se v sistemu z radiatorji v vsakem primeru doda zalogovnik, rastezna posoda, dodatna obtočna črpalka..., drugi pa bi monoblok priklopili na radiatorje, pa "mirna bosna", tudi če je zadnji radiator na podstrešju, torej ca 10m iz kleti. Zato tudi vprašanje glede cevi za povezavo monobloka. So dobre vse vrste, seveda primerno izolirane ali mora biti nek del cevi  "posebne vrste"? jprednik, je dobavitelj uredil kolegu toplotno? Ste se zmenili za CH ali katero drugo?
Trenutna opcija mu je ponujena doplačilo za 22kW C&H, ki pa še ni v Sloveniji. Če bo dejansko prišla v Slovenijo se bo zelo verjetno odločil zanjo, kljub doplačilu.
Novinec175, bil sem na istem, ko sem se odločal za TČ. Res je težko najti dobrega monterja, poleg tega nekateri dobri hvalijo le svojega konja, vse drugo je zanič. Sam imam monoblok priklopljen direktno na radiatorje, sicer preko toplotnega izmenjevalca iz osebnih razlogov. Zalogovnika nimam, obtočno črpalko ima TČ svojo, ekspanzija je skupna s kotlom na drva. Pocinkanih cevi ne uporabi za priklop, mislim da je vse ostalo v redu. Z nekaj muje je LG monoblok tudi dobavljiv. Pred tole zimo je brez potrebe hiteti. Dober mojster bo znal pretoke po radiatorjih nastaviti, tako da bo tudi najbolj oddaljen grel.
Evo, še eno vprašanje. Ko menjaš ogrevalno napravo, iz olja na tolpotno in obdržiš stare inšatalcijo in radiatorje, je potrebno nekako očistiti cevi in radiatorje znotraj? To mislim tako, da priklopim dovod na vrtno cev in odvod na oddtok. Ima to smisel, je nepotrebno delo ali pa celo napaka, ker potem, ne vem, rjavijo cevi itd.?
Ja lahko spereš vso nesnago ven. Pred toplotno se itaq montira magnetni filter. So pa tudi razni dodatki za v sistem ki odpravjajo .....
Dave, hvala, mogoče še info, kje dobiti te dodatke? Staršema se dopade izgled teh črnih CH toplotnih, meni pa ne da miru, da so tako "švoh" po energ. nalepkah. Na sliki so primerjave z LG 12 in 16kw, dodal sem tudi CH 15 in 22kw. Mogoče vprašanje za SASSAPOta, zakaj LG v hladnejših okoljih kaže večjo moč kot v toplejših, pri CH gre pa ravno obratno. Po energ. nalepkah smo mi v najhladnješem okolju. Je res tale LG taka "zverina", ker tudi 22kw CH ne doseže moči 12kw LG, seveda po nalepki.

Priložene datoteke Predogledne slike

Znaimivo mi pa je, da tudi če je R290 boljši plin za ogrevanje, na ener. nalepkah v isti škatli pri CH toplotnI, večja moč pri R32 plinu, je pa tudi R32 varianta glasnejša. Zanimivo mi je, da če že delajo  "iz nule", ne naredijo zadeve  bolj kot tolpotne in manj kot predelane klime.
Pa daj razumi, da moč nima veze z vrsto uporabljenega plina. Pri plinu gre bolj za razlike v konstrukciji (različni tlaki, masa plina, dimenzije cevi, kompresorja itd)
Podatek o moči pri določeni zunanji temperaturi in temperaturi dvižnega voda je brezpredmeten, brez podatka o porabi električne energije.
LG ima vbrizg, CH je klasika. Zato pri nalepkah takšna razlika.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Energetik81, hvala. Zanima me moč naprave, ne da bi ne monter/prodajalec peljal naokoli. Kako oceniti primerno moč, če je v imenu npr 15kw, na nalepki pa 9kw?Vem da ste strokovnjaki naveličani teh vprašanj, vendar ne znam drugače, kot da vprašam. Sassapo je potem 12 kW Lg močnejši od 15kw CH ali ne? Recimo ista hiša, primerna za 12kw LG, okolica Ljubljane , megla prisotna, CH 15kw podela ali ima težave?
Če je komu bistven izgled zunanje enote, častim en črn sprejček iz Lidlna, da boste vsi srečni. Jao, kakšne želje... namesto, da bi bili veseli, da brez problemov greje za mal denar in se ne kvari... Ja, častim tudi zelenega...

Razlika je tudi: podelati ali se podelati...
Katodr, res je, važno je da dela, če je črna ali bela.  Je pa vprašanje, ali je ta CH 15kw neposredno primerljiv z 12kw Lg, glede gretja enake stavbe. Sassapo je omenil, da če dela ena, bi tudi druga. Kot popolnega nepoznavalca me motijo razlike pri podatkih o moči v imenu naprave  in potem na energ. nalepki. Če monter/prodajalec zracuna da rabi objekt toplotno moč npr 12 kW in potem na napravi ki ima imenu 15kw, nalepka kaže 9kw, kako naj laik zaupa, da je oseba, ki ponudi to 15kw strokovnjak, ne nekdo, ki bo samo pobral denar?Sassapo, kaj to pomeni klasik, da je brez vbrizgavanja ali se kaj drugega? Naj bi bile obe klima zadevi? Je pa ta CH podobnih dimenzij, kot so sedaj reklamirani novi, črni  Samsung monobloki, pa tudi Daikin ima nekaj zunanjih enot podobnih dimenzij.
Že davno... Sicer primerjava morda ni najbolj ustrezna, vendar ustreznejše ne najdem.
V trgovini sta dva radia. Na enemu piše 100W na drugemu 20 W.
Prvi je cenejši od drugega, pa tudi slabše igra, čeprav nalepka oglašuje drugače.
TČ je toliko kvalitetna kolikor je je kvaliteten njen uparjalnik, vse ostalo je bolj ali manj dober vtis.
Če še morda omenim, da je npr. zunanja enota 8kw TČ klima segmenta težka manj kot je samo uparjalnik dobre TČ srednjega, ali višjega razreda.
Sama moč v KW je zato pri TČ precej manjšega pomena, kot se dozdeva na prvi pogled.
Vedno je bila in bo, najboljša izbira, najnižja moč v največjem ohišju!
Po nalepkah so lahko napravi identični, v praksi je lahko ogromna razlika.
Če primerjamo dve napravi enakega segmenta, kar ti dve so, pomeni, da klasična pridobi več energije iz narave - zraka, tista z vbrizgom pa več iz električnega omrežja.
Rezultat na koncu leta bo z obema bolj ali manj enak.
Ali sta obe ustrezni za hišo, njen ogrevalni sistem in lokacijo, ali obe napačna izbira. Obe spadajo v enak segment, obe imajo klima uparjalnik, obe bodo na koncu leta približno enako porabile. Razlika je v tem, da si bo ena pomagala z grelci, druga z vbrizgom.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Pa je to zanimanje za C&H samo forumsko, ker ta velikih 22kW še itak niti ni v SLO. Če bodo sploh prišle,... glede na pretekle (ne)dobave.
1 2 3 4 5 ... 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi