PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
pentax Napisal:Oblak je super, če ga rabiš. Če ga ne rabiš, je vseeno, če je uper duper švedsko ali pa slovensko znanje.
Ne rabiš nobenega oblaka, če ga nimaš. Če ga imaš ga pa še kako rabiš. :mrgreen:
In kaj bi po tvoje rabil oblak, če imam v hiši 24/7 celo zimo enako temperaturo? Kaj bi ponastavljal? :lol: Porabo odčitam na števcu, ki je namenjena temu, enkrat mesečno, za evidenco.
Hvala. To novo pani zadevo sem zasledil v vaši temi. Izgleda všečno. Bi pa raje kaj več o ostalih izvedel še iz ust profesionalcev, kar zdravapamet menda je. Verjamem, da ima obilo izkušenj in bo to za šalo stresel iz rokava. Navsezadnje pozna te stvari.

JaBK Napisal:@cbbx
Nimam nobene in ne poznam, sem pa na forumu našla primere omenjenih dveh, lahko prosiš koga s TČ od IVT trojčka, ki baje tudi ima neko regulacijo, pred kratkim pa so se v eni temi pojavile slike panasonicove, ki je dokaj nova. Tista je bila na prvi pogled kar vsecna
Ja, podobno kot se je strokovno stresel v temi o Windhager peletniku.
Očitno ima novoletno zaobljubo vsak dan odpreti eno novo temo, spisat sestavek, pripopat nekaj slikc in čao Pero, naj raja gloda o odpiralcu teme pa ne duha ne sluha.
cbbx Napisal:zdravapamet: vrhunska v primerjavi s? Razen za Fujitsu tu ni drugih. Ferijeva je se v razvoju in obeta, vendar trenutno še ni dorasla.
Primerjati z neko zadevo, katera krmili in beleži nekaj osnovnih parametrov v TČ je smešno.
Izdelek <!-- m --><a class="postlink" href="https://kronoterm.com/podpora/upravljanje-na-daljavo-cloud/">https://kronoterm.com/podpora/upravljan ... avo-cloud/</a><!-- m -->, katerega je razvijalo in ga še dodeluje več inženirjev kot jih ima zgoraj omenjena stvar se ne da primerjati z doma narejenim krmilnikom.
Počasi bodo tudi nejeverni Tomaži spregledali kako lepo je uporabljati upravljanje in spremljanje ogrevalnega sistema na daljavo preko pametnega telefona ali tablice.
Sam sem si ogrevanje uredil z pametnim termostatom in ga ne zamenjam z nobeno vremensko regulacijo in zidnim sobnim termostatom, saj imam možnost vpogleda v ogrevalni sistem od kjer koli in kadar koli, lahko nastavljam in z tem tudi varčujem pri ogrevanju. Že to, da mi pametni termostat beleži zgodovino ogrevanja od priklopa naprej to je 2 leti je super zadeva in tako sem lahko optimalno nastavil ogrevanje optimalno glede na udobje in varčevanje.
Tukaj berem neke super duper stvari o pametnem ogrevanju, sedaj pa prosim, da tisti, ki ne obvladate stvari, da najdete vsaj eno slabost tega sistema napram klasičnemu HVALA!
Kaj vse vsebuje ta zgodovina, da je bilo uporabno kot osnova za optimizacijo ogrevanja?
pentax Napisal:In kaj bi po tvoje rabil oblak, če imam v hiši 24/7 celo zimo enako temperaturo? Kaj bi ponastavljal? :lol: Porabo odčitam na števcu, ki je namenjena temu, enkrat mesečno, za evidenco.
Saj sem ti napisal: "Če ga nimaš, ga ne potrebuješ." :mrgreen: :mrgreen:

Zakaj pa beležiš porabljeno elektriko? TČ jo porabi toliko kot jo, pa če ti vodiš evidenco ali ne.
bozgom Napisal:
pentax Napisal:In kaj bi po tvoje rabil oblak, če imam v hiši 24/7 celo zimo enako temperaturo? Kaj bi ponastavljal? :lol: Porabo odčitam na števcu, ki je namenjena temu, enkrat mesečno, za evidenco.
Saj sem ti napisal: "Če ga nimaš, ga ne potrebuješ." :mrgreen: :mrgreen:

Zakaj pa beležiš porabljeno elektriko? TČ jo porabi toliko kot jo, pa če ti vodiš evidenco ali ne.
Porabljeno elektriko beležim za svojo evidenco. Da bi pa za nekaj dal, toliko, kot recimo porabim celotno ogrevalno sezono za hišo, mi je pa smešno visok znesek, za to kar mi nudi - ajd, če bi to imel hobi ali pa bi bilo poleg vse brezplačno...tko pa no go. Meni je to toliko nepotrebno, kot bi imel npr. wifi za pralni stroj ali pa pečice z možnostjo naložiti recepta na njo...meni nepotrebno, sem pa vesel za tiste, ki so navdušeni nad temi gadgeti Wink.
zdravapamet Napisal:V normalnem stanju pa starejšim ljudem, ki TČ niso kos spreminjam nastavitve po njihovih željah, kar od doma ali pa po telefonu. Prihranim ogromno voženj in časa. Tako imajo ljudje monterja vedno samo klik stran.
95% ljudi sploh ne zamenja gesla, ki jim ga dam pri prijavi. To veliko pove o tem koliko mi zaupajo.

Torej nekdo, ki te ima samo klik stran, bi si naj spremenil geslo? Kako bi pa potem ti dostopal do njegovega clouda, če ne bi vedel gesla? Al bi se peljal do stranke, da bi se ti ona prijavila z njenim spremenjenim geslom?
Skratka, daj malo omili to tvojo prekomerno samopromocijo in kovanje samega sebe v zvezde.
janir Napisal:https://prnt.sc/m2z6zw Če Bohinc daje december gor, ga pa še jaz za primerjavo.
Imam malce višje temp. glede na zahteve v pritličju. Defrostov tudi več, glede na veliko megle ( Litija).
Temperature vode sem znižal <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=73918">viewtopic.php?f=7&t=73918</a><!-- l --> (odmik temperature sem imel navit do konca v +).
Bohinc, imel si prav, sedaj z 4 do 5 stopinj manjšo temp. vode je v stanovanju samo pol stopinje nižja temp.
Se pa res pozna v zadnjih dneh, ko tudi pri nas ni megle, imam po 4 do 5 defrostov na dan, prejšnji teden pa jih je bilo vsak dan več kot 10.

Na splošno po pol leta delovanja z TČ super zadovoljen (tudi z oblakom Wink )

Ja, a'blak je čist kul :wink: Prednosti pa so bile podane že precej nazaj...
Vem , da ima to v ponudbi podobne oblike (funkcij) večina švedskih CTC, Thermia, verjetno cel ''četvorček'' IVT izpeljank (men osebno je še vedno najbolj všeč pralc-junkers). Če me spomin ne vara... je nekaj na to... omenjal tud Bullet za Nibe, pa Telmos za Daikin. Da ne iščemo in razglabljamo kateri še..., je bolj čudno kateri dandanes ne... Idea :wink:
Janir, me veseli , da si probal! Ter tudi uvidel..., pri tem pa ti bo hvaležna tudi denarnica...Sam bi postopoma spobaval, če še gre , da ne čutiš pomanjkanja?! V biti sem to tudi delal, vendar še brez oblaka, z njim pa gre še lažje..., ko imaš res na dlani, kaj počne TČ prek dneva, meseca leta! Ni mi pa všeč pri oblaku, da ne gre prenastavit razlike med DV in PV na daljavo, glede na morebiten padec temp..
Kot opažam z grafa janir, sem sam še v hujšem ''mrazišču'', kot si imenoval tvoj konec, tudi vlaga nam ne prizanaša, verjetno smo na ''boljši'' strani zgolj zarad megle :mrgreen:
Še ena ocena na ''uč'' iz grafov, čeprav imamo potratnejši predvsem starejši objekt , mamo cca80m2 manj za ogrevat napram vam, ki pa mate kar v redu izo. napram naši. Ugibam, da imam malo več površine og. radiatorjev, kar pripomore k nižjem DV (ob seveda nižji notranji 22.5stC 24/7). Meni je takrat iz TT ogleda svetovalec rekel, da bi bila za naš objekt idealna 15EVT(že pisano...) Vendar je po vseh letih, žal niti danes ni v ponudbi. Menim pa , da bi bila za oba boljša izbira. Pri vas bi lažje podelala, tudi taljenj bi bilo manj, pa vklopov el.grelca. Če me spomin ne vara...se z 15ko (NT ) spremeni tudi velikost TČ Arrow uparjalnik...
Aha.glede vklopa el. grelca še enkrat limam [url]httpsunichr("58")//prntunichr("46")sc/m2opoc[/url] Tudi tistega enega v mesecu ne bi blo..., če bi bil zvečer zmanjšal razliko vklopa med DV in PV ! Tudi do teh opažanj, sem prišel še brez WEB, z njim(poleg ostalih info) pa je 99% lažje Idea Res pa sem svoj čas (grad. panoga) pozim mel morje cajta... :mrgreen:
Vključi v sistem še eno Feryjevo (če pridejo) in si zmagal...
@Peleti: super, ti verjamem, da ti je tvoja resitev vsec. Podobno kot je feriju njegova - ce sva postena, na daljavo vidi osnovne podatke, tudi nastavlja jih lahko. Bi pa rad vedel se kateri so ostali sistemi, napram katerim je ta ablak toliko boljsi. Ce se ga ze tako hvali.

@zdravapamet: ce ti spremenijo geslo si bolj ali ne na suhem, se ti ne zdi? Zakaj bi sploh to poceli mi je uganka.

Lahko prosim omenis se kaksen ablak sistem? Da ga preucim in vidim ali je ta TT res toliko boljsi.
Ablak je tulku bulš, de use vejš. Tuplu je pa zmerej...al vejš, al pa nč...
A ti si tud iz cjirknce al se hočeš sam feriju prkupt? Po slogu pisanja sodeč.
kadotr Napisal:Vključi v sistem še eno Feryjevo (če pridejo) in si zmagal...
Če rabiš k tvojim klimam, peči...-vzemi.
Ne rabim! Za oljno (že pisano davno...) je bil predpogoj , da gre ven !
Eni majo več sistemov hkrati, pa se pol lohk špilajo...na kaj bodo kurli… Ob predpostavki, da imajo mnogi možnost kurit še na XY, si brez slabe vesti omisliš ''Fery-evo'' ali kako pocen no-name kitajko npr...
Fery ne špara na ''konjih''... (poraba ni važna), pa gumah (tud jest ne pr gumah, pa dobim vsaj 3- 4 za ceno ene njegove..., pa diski itd Idea ).
Hrati moram met zanesljivo (vključno suport) ogrevanje na en sistem !
Pa ne mi o vojnah, krizah ipd... Vse se stara …, rabiš al ne...! :wink: Moje načelo (vsaj dražje stvari), kupi ko rabiš... ne na zalogo Idea .

p.s. Še enkrat: če boste, o tem ipd. (izven TČ Krono.), prosim, se prestavte v debato.... Sej, tud jabk (ipd...) so za druge teme bolj striktni, zakaj tu ne?
1 ... 95 96 97 98 99 100 Pojdi na stran 
Iskanje po temi