Pozdravljeni
Da malo obudim to temo. Enomesečno testno obdobje je mimo, TČ so online preko neta spremljali Belgijci, dobil sem tudi končno poročilo(same vzpodbudne besede)
Pri meni je bil problem prepogostega vklapljanja pomožnega grelca, takoj ko se je temperatura spustila pod 0°C. Sedaj je ta zadeva softversko rešena z novim. Zaenkrat je to še testni software, ki so ga naložili januarja ob obisku. Izboljšan in optimiziran bo na razpolago pri uradnih serviserjih/monterjih, ko vse dokončajo.
Zunanja enota je EPRA14DW1, notranja pa ETBH16D9W.
Z delovanjem so "celo presenečeni", saj je mnogo bolje, kot pa naj bi bilo po uradnih statistikah.
Po defrostu, pri 2°C delta T 12°/ pretok 16l/min je dosegla 13,4kW in DV 45°C(po tabelah je pri tej zun. temp. in DV integrirano 8,73kW).
TČ naj bi zagotavljala vodo 55°C pri -7°C in 11KW toplotne moči brez grelcev!
Kompresor je večino časa v minimalnem območju delovanja. Defrost se konča v 7min., nastavljeni setpoint doseže v 15min, ko spet preide na minimalne obrate in pretok 10l/min za vzdrževanje temperature.
V celem mesecu je bilo samo za 30minut pomoči s strani grelcev, od tega v glavnem 80% prvi dan ob testiranju
Še nekaj.....pred TČ imam montiran elektronski števec SDM630-modbus V2.
Razlike med prikazovanje kW v TČ in števcem je v februarju bilo 20%, kalorimetra pa nimam.
Tako je TČ v februarju porabila (ogrevanje +SV) 952kWh, pridelala pa 3258KW (COP 3,42) pri povprečni temp. 4,6°C
Neizoliranih 170m2, 15 radiatorjev, sp.Savinjska
Pa še en komentar Avstrijskega zastopnika, Belgijskima serviserjema, ki je bil zraven ob obisku....
"enkrat bomo še šli k meni domov in TČ utišamo, da bo tiha kot je tale"....
V resnici je res izredno tiha, jaz je praktično ne slišim ko sem zunaj, vedno pogledam, če se ventilator sploh vrti
Na splošno,...po vseh ugotovitvah in njihovem feedbacku sem zelo zadovoljen
Lp Maks