PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri LG therma V monobloc 9kW

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ajmo v sosednjo temo. Smile
Sem se danes oglasil v Jagru, imajo očitno LG-ja stalno v ponudbi. MOntirajo zunanji monterji, a mi prodajalec ni znal povedat kdo. Ta del je po mojem še najbolj skrb zbujajoč pri tej ponudbi. :lol:

[attachment=o26780]

Priložene datoteke
.jpeg   20180226_182358.jpeg (Velikost: 79,16 KB / Prenosi: 699)
Tu je treba plačati še zagon (ne piše koliko stane) in verjetno še kaj. Jaz sem jo kupil v hardstore (LG uvoznik), kjer je zagon, priklop, material itd. že vključen v ceni - 3309 EUR, zgolj za primerjavo:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.hardstore.si/product_info.php/akcija-kompaktna-toplotna-crpalka-lg-therma-monobloc-moci-9kw-montazo-p-1432?cPath=46_111">http://www.hardstore.si/product_info.ph ... ath=46_111</a><!-- m -->

Se pa sprašujem, za kakšno ceno jo dobijo v veleprodaji - verjetno pod 2000 EUR.
To je pa bilo hudo dosti. Sploh glede na 9,5% ddv.
Minus subvencija!?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Kolega je dal zanimivo idejo: monoblok na toplotni izmenjevalec, s čimer fizično ločiš "zunanji" in "notranji krog" in imaš pumpo zaščiteno v primeru izpada elektrike. Hkrati porabiš bistveno manj glykola, kot če bi imel TČ direktno vezano na ogrevalni krog.

Smiselno? Se splača?
Zakaj pa rabiš glikol? A ne zmore niti sebi vode segreti?
Menda ja ne bom v ogrevalni sistem zlil jurja litrov glikol mešanice?
Za primer daljšega izpada elektrike in dejstva, da gre za vodno povezavo. Torej potencilano zmrzovanje in uničenje napeljave oziroma še huje, določenih delov TČ.

Če pa ločiš TČ in tistih par metrov povezave do kurilnice z izmenjevalcem, pa ne gre več za tako velike količine glikola v delu sistema, ki je zunaj hiše.
A nima Valliant oz. Energetik81 nekaj takega?

Vsak dodatni izmenjevalec in koncentrat glikola sicer malo poslabša izkoristek.
arotherm je monoblok? Priznam, nisem niti preveril...
Fantocci Napisal:Vsak dodatni izmenjevalec in koncentrat glikola sicer malo poslabša izkoristek.
Točno tako.
Če se bojiš izpada štroma (panik efekt mora biti očitno povsod), urediš tako, kot je urejeno varovanje pri pečeh. Voda iz vodovoda.
Če zmanjka še vode, greš v toplice in se ne sekiraš več. Nastopi zavarovalnica.
Saj glikol oz. antifriz ali tako drag... A so lahko kakšni problemi zaradi glikola v sistemu? Ali krajša življenjsko dobo alupast cevem?
Jaz vem samo za pozitivne učinke, npr. da se ti ne morejo zarediti alge v ceveh.
Fantocci Napisal:A nima Valliant oz. Energetik81 nekaj takega?

Vsak dodatni izmenjevalec in koncentrat glikola sicer malo poslabša izkoristek.
Ja, Arotherm ima to serijsko. Minus sta 2xOČ, pa malce slabši izkoristek.
Plus je, da lahko mirno spim tudi ob 1 tedenskem izpadu štroma. Pa da lahko poljubno pripiram veje talnega, ker je pretok TČ neodvisen od pretoka v talnem.
Jaz si ne bi nikoli montiral monobloka nafilanega s čisto vodo. Potem raje split TČ.
Torej ločeno z izmenjevalcem?
Ti si ga ne bi. Je pa fora ravno v tem. Da ga pritakneš k talnem (ali biločem) in mirna Bosna. Poglej si navodila, če ti drugače ne gre v glavo.
Še pepe bi to zmontiral.
csamo001 Napisal:Torej ločeno z izmenjevalcem?
Ja, Arotherm ima ploščni izmenjevalec glikol/voda. Ni rečeno, da ga ne bom nekoč odšraufal in spojil direkt na talno, pa vse nafilal s cenejšim generičnim glikolom.
1 ... 6 7 8 9 10 Pojdi na stran 
Iskanje po temi