PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri podstavek za toplotno črpalko

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vse se da, le malček drugače.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Pri cementarstvu Horvat, Slovenska Bistrica sem v soboto kupoval neke elemente za izdelavo vrta. Že pred leti, ko sem sam potreboval, sem jim dal predlog, za izdelavo montažnih betonski podstavkov za TČ.
Očitno so moj predlog poslušali, tako, da jih zdaj izdelujejo za različne tipe črpalk. Slike imam na telefonu, če jih kdo zna zalepit na forum, mu jih pošljem.
Tel. št. za cementarstvo Horvat 041/785-617. Cene ne poznam.
xavi Napisal:Slike imam na telefonu, če jih kdo zna zalepit na forum, mu jih pošljem.
.
Imaš androit tele. je zadeva čisto enostavna z določenimi tipkami narediš screenshot s tem bos dobil datoteko png., ki je manjše velikosti pol v naprednem urejevalniku naložiš sliko ...
Ali pa kopiraš na računalnik in z pomočjo slikarja ali katerega drugega programa zmanjšaš-spremeniš velikost datoteke in naložiš sliko .
Pojma nimam. Se bom pa naučil, da bom lahko tudi jaz lepil ecas.
A lahko še jaz eno svojo frustracijo nalepim v to temo? Smile

Sem v postopku odločanja za najprimernejšo toplotno črpalko z/v. Če pustimo povsem ob strani dejstvo, da se je potrebno odločit za moč in firmo, je tu še kup malenkosti, ki bi si jih uporabnik želel vedet. Jaz imam recimo blazno dilemo, kam postavit zunanjo enoto. Katera stran hiše to bo, že vem. Najprej je bila ideja, da jo postavim na rob parcele, na vrh škarpe proti cesti. Nakar sem ugotovil, da verjetno zaradi burje taka orientacija ne bo najprimernejša.

OK, jo damo bližje k hiši. Ampak mora bit ravno tolko stran, da pes in mulci ne morejo zadaj. Al jo pa moram ogradit. In kar je še zelo pomembno pri odločitvi je to, ali ima zunanja enota kakorkoli zaščitene lamele zadaj in ob robu ali sploh ne, kje ima priključke itd. Ja, lahko bi šel vsako posebej pogledat, poslikat... Ampak, zakaj se proizvajalci tako sramujejo objavit 360 stopinjske slike svojih enot? Na netu jih je prava umetnost najti.
Te vaše dileme se da z vsako TČ prav brez problemov rešiti.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
V kolikor hrup ni moteč dejavnik, se črpalka postavi 20-30 cm (če nimaš ploščatega pesa) od stene hiše, tako, da jo poleg same stene ščiti še napušč strehe. Sam ugotavljam, da je najbolj optimalna vzhodna stran. Ne glede na različna mnenja, jutranje sonce zelo godi zunanji enoti.
Je pa seveda pri vsaki hiši različno. Na prvem mestu je hrup, ki je lahko moteč za same stanovalce ali pa sosede, potem najpogostejša smer vetra in na koncu stran neba.
O kakem hrupu to vi?
xavi Napisal:Pri cementarstvu Horvat, Slovenska Bistrica sem v soboto kupoval neke elemente za izdelavo vrta. Že pred leti, ko sem sam potreboval, sem jim dal predlog, za izdelavo montažnih betonski podstavkov za TČ.
Očitno so moj predlog poslušali, tako, da jih zdaj izdelujejo za različne tipe črpalk. Slike imam na telefonu, če jih kdo zna zalepit na forum, mu jih pošljem.
Tel. št. za cementarstvo Horvat 041/785-617. Cene ne poznam.
Slike od xavia...

Priložene datoteke
.png   Screenshot_2015-04-20-15-13-01.png (Velikost: 170,48 KB / Prenosi: 2967)
.png   Screenshot_2015-04-20-15-12-50.png (Velikost: 180,79 KB / Prenosi: 2969)
.png   Screenshot_2015-04-20-15-12-41.png (Velikost: 180,54 KB / Prenosi: 2967)
Še luksozna izvedba!!

Priložene datoteke
.png   Screenshot_2015-04-20-15-12-21.png (Velikost: 178,49 KB / Prenosi: 2968)
Tu jih je še več Smile
[url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")jarcunichr("46")si/betonska-korita-vaze]KLIK[/url]

Malo se hecam; saj je dobra ideja, tudi jaz bi raje kupil kot betoniral, če bi bila cena primerna.
kolk pa stane?
Podstavek je tako narejen, da se lahko dvigne z viličarjem oz. tiste majne luknje, da se dve štangi skozi potegneta in se potem lahko dvigne. Ta velike luknje so verjetno, da se inštalacija potegne, če gre pod zemljo, lahko je pa vse skupaj tudi tako, da se ne vkopa - namesto konzol (tisti, ki je z prodcem obdelan).
Problem tukaj vidim v malo preozkem robu (kot korita za rože) in ko zavrtaš luknjo, bi se znalo odkrušit......mislim, da vsi, ki smo betonirali sami, je tega roba za cca 10cm
Sam sem za obod uporabil navadne 8 cm robnike. Zdaj, koliko je tukaj debeli rob težko rečem, se pa vsi ti betonski izdelki vibrirajo, kar pomeni, da je sam betonski element dosti bolj kompakten in bistveno težji kot kakšen navaden betonski izdelek.
1 ... 7 8 9 10 11 ... 25 Pojdi na stran 
Iskanje po temi