PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Cenejša, a ne zanič TČ

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Popson31 Napisal:@cbbx ene par tukaj gor jih trdi, da je drazje boljse. Jih pa kar nekaj na podlagi izkusenj to trditev demantira. Potem pa se zacne vlacit v debato avte pa hladilnike pa tvje itd. Res smotano. Pa da mi nekdo garantira, da mi bo prava TC delala vsaj 15 let bi dal takoj tiste 3-4k€ vec pa imam mir. Ne oni strasijo da bomo imeli sreco, ce nam bodo te klime zdrzale 7 let. Ze to je dosti. Pa da jim izkoriste full pada iz leta v leto. Same gluposti res.
Če se ne motim, si se ti vselil v novogradnjo pred kratkim. Če je temu tako, bom z veseljem spremljal tvoje poročanje, kako ti TČ leta in leta deluje vedno bolje in brez znakov staranja. Pač ovrgel boš gluposti nas ostalih, kateri zmotno mislimo (ali na podlagi tega, ko se pogledamo v ogledalo), da z leti vse deluje slabše.
Bozgo: kaj počneš za življenje? Konec koncev si dosedaj dosti pametoval, ne zdaj z neko užaljenostjo poglumit. Ni higienično ne eno ne drugo.
@bozgom res si smesen Smile In pa spreten v obracanju sebi v prid. Nisi pa sposoben odgovorit na enostavno vprasanje, kar pove vec kot pa vsi ti tvoji poizkusi, da izpades pameten. Daj bodi konkreten, pa povej v cem je tvoj nibe boljsi od mojega mitsubishija? Lahko primerjama kaj zmore ena in druga TC, pa bomo na koncu ocenili ali je vredno teh par tisocakov vec.

PS: @JaBK lahko ovrze to trditev, da izkoriste iz leta v leto drasticno pada. Klima TC ji laufa ze 5-6 let, pa je poraba vedno priblizno enaka. Po mnenju stroke se mora pripravit pocasi na nakup nove, ker drugo leto bo cas za nakup Smile
Popson31 Napisal:@bozgom pri meni je bilo 1000€ subvencije Smile

Pa nimam najcenejse, tako da tezko nastejem prednosti. Imam pa klima TC, ki omogoca vse kar omogoca tvoja prava TC. Ali se motim? Potem mi prosim povej kaj ima tvoja, pa moja nima? Razen tega, da je stala za dve moji??

Če je tvoja stala 5300, kot si napisal nekaj nazaj in si dobil 1000 € subvencije kot si tudi zapisal in ob ponudbi za Nibe F16 (12 kW) 9000 € razlika ni 2 x. Ker pa domnevam, da je zate dovolj tam 6 kW mašina pa je tudi ponudba na tem forumu za 8400 €. Torej je razlika zgolj 2000 € ali 1/4 cene. Vse ostalo- glede porabe, SCOP, dodatni električni grelci, hrup, življenjska doba... so pa zgolj špekulacije. Če nimaš obeh na istem objektu lahko le ugibaš.

Bistvena razlika med split TČ in kompaktnimi TČ pa je v tem, da so kompaktne TČ sestavljene in testirane v tovarni, split pa niso. Ker so kompletirane na terenu se pojavljajo najmanj problemi s puščanjem plina. Da o odstopanju dejanskih vrednosti (porabe, temperatur...) od tovarniških podatkov sploh ne zgubljam besed.
cbbx Napisal:Bozgo: kaj počneš za življenje? Konec koncev si dosedaj dosti pametoval, ne zdaj z neko užaljenostjo poglumit. Ni higienično ne eno ne drugo.
Ne vem zakaj te to zanima? Sem pa že večkrat zapisal-Že nekaj desetletij delam pri graditvi objektov, vpeljevanju novih tehnologij, avtomatizacije delovnih mest... In pri tem sem že večkrat videl kaj pomeni cenen krš.
In zakaj govori o 10+? Sploh za hiše današnjih časov?
Micki npr. konkurirajo s ceno kak CTC, Vaillant, Hotjet ipd.. Redkeje pa se kupuje TČ od 10+dalje..., tko da tud v to smer ne pretiravat...
Tako kot ne kupi vsak BMWja, so tud npr. Aixam redkeje prodajani , čeprav te pripelje od točke A do B ceneje(vložek -poraba), ni to poanta ''štirih koles'' ki jo iščete tud pri TČ? Večina se odloči nekje vmes...glede na različne kriterije. Spustimo udobje, opremo ipd.; gre predvsem tudi za zaupanje firmi, morebitnemu potrebnemu suportu-servis, zanesljivosti (tudi sestavnih delov-kvaliteta-vzdržljivost).
Podobno se odločamo za druge izdelke... vključno TČ.
Že davno sem pisal, da so ''zmagovalci'' tisti, ki so upal vzet no-name kitajke, pa jim delajo. Pol je tud 5-6 jurjev preveč..., ne?
Kolkor poznam bajta kadotra ni lih lansko-predlanski letnik, kot ne od bozga, tko da ne enačit z novogradnjami (ali dobro obnovljenimi...) tako s porabo, kot nabavno vrednostjo...
Glej @Bohinc- sem že takrat, ko sem se odločil za TČ napisal, da sem se odločil za takšno, katera mi bo ob najnižjih temperaturah na moji lokaciji omogočalo zadostno moč in dovoljšno temperaturo vode. Od vseh TČ katerih karakteristik sem preučeval mi je vse kriterije izpolnila le izbrana TČ. Po tem razkritju pa se je name vsul ogenj in žveplo, kako v tujini izbirajo TČ in bivalentno delovanje, kako malo porabijo dodatni grelci in kako se takšna izbira ne splača...

Po prvem letu niti najmanj ne obžalujem nakupa. Kaj bo prinesel čas, bom pa še poročal.

PS Sem pa izkoristil nekaj ultra last minute ponudb za počitnice in imam razliko do najcenejše TČ že delno pokrito. Če mi uspe še dvakrat ali trikrat, bom pa že na plusu :mrgreen: :mrgreen:
@bozgom 5300€ je cena za TC s 300L bojlerjem in komplet izdelavo kurilnice. Se pravi vse od nule do zagona. Ce se ne motim je tebe tvoja stala okrog 11k€ ali celo vec z montazo in zalogovniki itd.. pa ima tud moja 3+6kW elektricne grelce, scop je nad 3, omogoca vec ogrevalnih krogov, zunanja enota ima 120kg, je dokaj tiha, plin ne pusca pa se uveljavljena znamka Smile
Imel sem ponudbo tud za nibe, cena je bila blizje 10k€ kot pa 8k€, ki jih navajas. Celo za hitachija od @sasaapo 7.5k€ 11kW masina, pa je klima TC. Se pravi ze tu naredimo 2k€ razlike pa govorimo o istem rangu. To je v mojem primeru 5-6 ogrevalnih sezon. Vse ostalo pa so spekulacije, ker garancije da bo delovala tako dolgo, da spravim not razliko do visje cene, ne daje noben.
Zato, ker sem dosedaj tvoje 'nasvete' jemal vsaj približno resno. Sedaj pa jih bom prezrl, ker vidim na čem temeljijo. Sicer sem se že odločil kako bom rešil svojo situacijo ampak mi ne gre v glavo, kako nekateri lahko tako mirno pametujete ostalim, a dejansko bajate - ni druge besede za to početje. Pa saj je jasno, ne poveš kdo si, s čim se ukvarjaš, tudi če te kdo resno jemlje, si je dejansko sam kriv. Skratka, kar očitaš Popsonu, počneš. Nič sram? Piči dalje? Hvala lepa.

bozgom Napisal:
cbbx Napisal:Bozgo: kaj počneš za življenje? Konec koncev si dosedaj dosti pametoval, ne zdaj z neko užaljenostjo poglumit. Ni higienično ne eno ne drugo.
Ne vem zakaj te to zanima? Sem pa že večkrat zapisal-Že nekaj desetletij delam pri graditvi objektov, vpeljevanju novih tehnologij, avtomatizacije delovnih mest... In pri tem sem že večkrat videl kaj pomeni cenen krš.
Popson31 Napisal:@bozgom 5300€ je cena za TC s 300L bojlerjem in komplet izdelavo kurilnice. Se pravi vse od nule do zagona. Ce se ne motim je tebe tvoja stala okrog 11k€ ali celo vec z montazo in zalogovniki itd.. pa ima tud moja 3+6kW elektricne grelce, scop je nad 3, omogoca vec ogrevalnih krogov, zunanja enota ima 120kg, je dokaj tiha, plin ne pusca pa se uveljavljena znamka Smile
Imel sem ponudbo tud za nibe, cena je bila blizje 10k€ kot pa 8k€, ki jih navajas. Celo za hitachija od @sasaapo 7.5k€ 11kW masina, pa je klima TC. Se pravi ze tu naredimo 2k€ razlike pa govorimo o istem rangu. To je v mojem primeru 5-6 ogrevalnih sezon. Vse ostalo pa so spekulacije, ker garancije da bo delovala tako dolgo, da spravim not razliko do visje cene, ne daje noben.
Tiste ponudbe za NIBE so iz tega foruma. Prilepili so jih iporabniki, kateri so jih dobili od KNUt-a. Povsod je poleg boljer, tri potni ventil... skratka komplet kurilnica.
Sam pa sem res dal za kurilnico skoraj 12 jurjev. Ni me pa toliko stala sam TČ ampak komplet izvedba vseh del. Je to drago ali poceni- bilo je potrebno in hotel sem, kar sem dobil.
cbbx Napisal:Zato, ker sem dosedaj tvoje 'nasvete' jemal vsaj približno resno. Sedaj pa jih bom prezrl, ker vidim na čem temeljijo. Sicer sem se že odločil kako bom rešil svojo situacijo ampak mi ne gre v glavo, kako nekateri lahko tako mirno pametujete ostalim, a dejansko bajate - ni druge besede za to početje. Pa saj je jasno, ne poveš kdo si, s čim se ukvarjaš, tudi če te kdo resno jemlje, si je dejansko sam kriv. Skratka, kar očitaš Popsonu, počneš. Nič sram? Piči dalje? Hvala lepa.

Kot opravilno sposobna polnoletna oseba je prav, da se odločaš na podlagi lastne presoje, lastnega znanja in lastnih izkušenj. Vsaka druga pot, te lahko vodi do odločitev, katere bodo škodljive zate. Torej povsem podpiram tvojo odločitev. Drži se je in me enostavno ignoriraj.
Evo @bozgom to je odgovor. Zelel si Smile ceprav ves, da nekdo v podobni situaciji bo enak ucinek dosegel s cenejso TC. Poraba na letni ravni bi mogoce varirala za par 10€, ce govorimo o objektu podobnem tvojem. Bi pa ze v startu prihranil cca 4-5k€, ce bi vzel fujitsua za 5-6k€, ki bi tudi tvojo hiso zmogla za salo in primerljivo porabo. Se motim?
Se mi je zdelo. Seveda bom, ni bojazni. Kot vsak bom tudi sam poskusil zase narediti čimboljšo odločitev. Škoda je samo da je toliko nepotrebnega šuma na poti do nje. Ostani dobro.
Zakaj ljudje hodijo na gore? Enostavno zato, ker so gore tam.

In ne @Popson31- naredil sem analizo praktično vseh TČ za razumno ceno pa nobena ni zadovoljila mojih zahtev. Moč vsaj 8 kW pri -20°C, temperaturo vode vsaj 60°C pri isti minimalni temperaturi in delovanje brez dodatnih grelcev v vseh pričakovanih temperaturnih režimih.
So mi ponujali tudi Thermijo, sosedje imajo Zubadane...
Sej ravno v tem je finta @bozgom - tvoje posebne zelje. Bi pa z eno klima TC za dosti manj denarja imel enako T v hisi, tud SV bi bila ogreta, ko bi zelel in na T katero bi zelel, itd. Strosek na letni ravni pa bi bil mogoce malenkost visji napram zdaj. Pa tud ce bi bila razlika 200€ na sezono, kar dvomim je to 20 let.
1 ... 6 7 8 9 10 ... 14 Pojdi na stran 
Iskanje po temi