8.5.2015 ob 09:27
misliš, da se zaradi tega ne oglasi več?
sol Napisal:Čeprav se ne oglasim temo še vedno spremljam. Še vedno je odločitev na 6kw enoti saj se za minimalni vložek (glede na celotno investicijo) dobi bolj fleksibilno rešitev. Prav tako sem izluščil da zaradi vgradnje 6kw ni pričakovati bistvenega povišanja stroškov delovanja pri istem odvzemu.Pametno
Tukaj je primerjava specifikacij: Minimum odvzem pri obeh TČ je enak (1.8kw). Razlika je v obtočni črpalki (12.6 proti 17.2 l/min pri 35C LWC) in količini hladiva (1.45 proti 1.60 kg).
Ne vem sicer kaj ta razlika v specifikaciji pomeni (če sploh kaj) ob predpostavki da bosta obe tekli večina časa na minimumu (oz. na približno 3kw).
Eko sklad tukaj ne igra vloge ker za novogradnjo ni mogoče uveljavljati stroškov TČ.
Migaj Napisal:Res je, v kolikor ne bo vklopil tihega delovanja, bo pri ogrevanju sanitarne vode bo procesor tekel malo hitreje, pa še vedno ne tako hitro, kot bi pri 8kW različici.Ne izpodbitno drži za čisto vse proizvajalce. Razen, če imaš neustrezen bojler z premajhnim izmenjevalcem. In glede na to, da se nabavlja novo napravo upam, da investitor ne bo izbral neustreznega temveč z ustreznim volumnom in izmenjevalcem. Rečeno je bilo, da bodo vode porabili veliko in ti zdaj predlagaš v isti sapi naj zmanjša moč ogrevanja SV. Lahko se samo
če nabavi 4kW različico, pa mu za pospešitev noben gumb ne bo pomagal :wink:
PS
Zakaj nekateri strokovnjaki tako radi opletate s pavšalnimi trditvami?
To, da pri ogrevanju SV, vse TČ težijo k 100%, že ne bo držalo.
Inverterji prilagajajo moč odjemu oz velikost kače po potrebi do svoje minimalne moči.
Vaj moj dela tako, če pa vključim še tiho delovanje, je odjem v povprečju pod 50%,
kljub temu TČ 300 l bojler v 25 minutah segreje iz 38° na 48°C.
hock:
Poldee Napisal:Alan: ah, pol pa ne vem od kje mi tole... communication breakdown :-)Moram reagirat na to.
yan1234 Napisal:Če sta zunanji enoti enako veliki in imata enak uraden COP, potem je velika verjetnost, da ima 4kw enota samo enoreden uparjalnik, 6 kw pa dvorednega, kar pri delnih močeh pomeni veliko razliko. Na to lahko nakazuje tudi dejstvo, o različnih količinah plina.