PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri LG therma V monobloc 9kW

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
csamo001 Napisal:A si kdaj testiral 24-urno ogrevanje?
.....sem, lanski januar, res pa nisem grel SV s TČ, ampak na KO
če prav pomnim, 1360kwh je bilo porabe, cele bajte 160e položnica)recimo, da je gospodinjstvo odneslo 250 kwh, je torej za gretje bilo cca 1100kwh ( in 40e za 50 lit KO ....kar pa lahko prepolovimo, ker če v normalnih pogojih porabim za gretje SV cca 100kwh, bi lanski januar sigurno 200 kar je rec. 20 e,......ampak TČ mi je hvaležna, ker se ji ni bilo treba ukvarjat z SV. "xavi " ima prav, ko je napisal, da v takih pogojih bolje SV gret na elektriko....če ne bi mel v cisterni še 800-900 lit kurilca, bi tudi jaz uporabljam električni grelec, ki je v bojlerju...(itak, ga občasno, ko je enormna potreba po SV) in pri nas je noro, smo trije, občasno štirje, 18 m3 je popvprečje na komunalski položnici....
Kakšni pa so bili dvižni vodi v 24-urnem režimu delovanja?
Prejel predračun od Plinarne Maribor, o plinu pa sem začel razmišljat izključno zato, ker nismo upravičeni do subvencije za toplotno črpalko.

Vsa zunanja dela (plinovod je 6,4 metra od hiše), vključno s plinsko omarico, 1.672,25 EUR, pri čemer si Nigrad za cestno zaporo vzame 535 EUR (!). Cena za dela v hiši, vključno s pečjo ( VAILLANT ecoTEC VU 256/5-5 plus ) ter 10 m inox dimnika 4.225,78 EUR. Mišljena je vezava na obstoječo STČ (stenska nizkolitražna Gorenje 100L), ki bi se uporabljala kot bojler. V ceno ni zajet material za predelavo obstoječega sistema centralne kurjave in material za prevezavo obstoječega sistema sanitarne vode (recimo, da je obojega za 100 EUR); obstoječa peč lahko ostane, ker za 2 jurja subvencije Eko sklada ni zahtevana odstranitev. Govorimo torej o strošku ranga 6.000 EUR - 2.000 EUR subvencije, torej pod črto okoli 4.000 EUR.

Bi rekel, da je LG monoblok ali kaj podobnega, še kako v igri. Imam za okoli 15.000 kWh potreb po toploti v kurilni sezoni, kar me pri trenutni ceni plina pride dobrega jurja. kWh iz TČ približno pol ceneje.
Sem tudi v fazi pridobitve prikljucka za plin.

Pridobi se druge ponudbe za pl. pec, npr nova DAIKIN za cca 1.500 EUR, sem jo videl v Seltron-u, povprasaj se Telmos-a, ki jih tudi montira.
Sama peč niti ni tako kritična postavka, slaba 2 jurja. Vse ostalo nanese...

[attachment=o26728]

[attachment=o26727]

Priložene datoteke
.jpg   Plin1.jpg (Velikost: 216,22 KB / Prenosi: 740)
.jpg   Plin2.jpg (Velikost: 231,95 KB / Prenosi: 741)
25kW oz. 30kW?
Dovolj bi bila že 11kW, pa še dimnik lahko pri tej moči spelješ samo skozi zid.
Tudi dimnik ni problem, ker imamo dve tuljavi in bi lahko pustil staro peč na svoji, plinsko pa bi lahko priklopil na drugo tuljavo. OK, bilo bi okoli 400 EUR prihranka za inox dimnik, mi pa ne diši ravno najbolj delat preboj skozi cokel, ki smo ga ravno pred par meseci obnovili.

Lahko bi dobil šibkejši in posledično cenejši kotel, ampak potem ne bi dobil paketne cene (prva postavka na računu). Sem namreč pred pol leta menjaval kotel v stanovanju in je bila ponudba od Plinarne Maribor dejansko najbolj ugodna.
Ghmungh Napisal:
sassapo Napisal:... čeprav je krmilje precej ubogo, osnovne funkcije omogoča....

Da se nastavljati marsikaj. Je pa res da v slovenskih navodilih ni opisanih kod za nastavitve. Se pa najde na netu, npr. tu:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://gazpro.gr/wp-content/uploads/LG-Therma-V-Installation-Manual.pdf">http://gazpro.gr/wp-content/uploads/LG- ... Manual.pdf</a><!-- m -->

Če ti ni odveč, prosim napiši kako se bo črpalka obnašala v prihodnjih dneh, ko pride na obisk polarni medo.
csamo001 Napisal:Lahko bi dobil šibkejši in posledično cenejši kotel, ampak potem ne bi dobil paketne cene (prva postavka na računu). Sem namreč pred pol leta menjaval kotel v stanovanju in je bila ponudba od Plinarne Maribor dejansko najbolj ugodna.

koliko ponudb pa imas sedaj? Plinarna najbolj ugodna???

Za prikljucek imam podoben predracun. Za pec in vse ostalo pa grem sedaj v pridobivanje. Informativna ponudba pa je (brez plinskega dela - stevec itd) z dodatno dimno cevjo (inox ze imam) skoraj jurja cenejsa od tvoje.
Ko sem menjaval lani v stanovanju, je bila. Je pa tam šlo samo za odstranitev stare peči, namestitev nove, namestitev dvoplaščnega dimnika (prejšnji kotel je bil stari, atmosferski), prebitje stene v kopalnico ter ureditev odtoka kondenza. Imel sem še dve uradni ponudbi in še dve dodatni oceni brez uradne ponudbe, vse so bile par sto EUR dražje od Plinarne MB.

V bistvu mi je pri obeh zasebnikih najbolj smrdelo to, da so obljubljali ugodno ceno, ko pa je prišla formalna ponudba, pa je bila ta kar na enkrat precej višja od tega, kar je bilo rečeno na ogledu.

V osnovi pa imaš prav, moram še pridobiti kakšno ponudbo ali dve za plin. Pa seveda tudi za monoblok. Hkrati pa si tudi postavit neko mejo, do katere je višja nabavna vrednost sistema s TČ še sprejemljiva. Glede na razmerje stroškov tekočega delovanja (1.000 EUR pri plinu, 500 EUR pri TČ), razmišljam, da je to pri okoli 2.500 EUR oziroma 5 ogrevalnih sezonah.
Za plin lahko dobis se subvencijo, za TČ na podrocju mestne obcine MB pa ne, lahko pa dobis 1/2 za npr Daikin hibrid (TC+plin)

na THS sem dobil stevilke treh izvajalcev plinske kotlovnice, Seltron ima tudi svoje,
tam sem ravno videl Daikin hibrid in plinski kotel. Nimam nic z Daikinom, vem samo za klime, da so dobre - bo treba menjat 15 let stare , za plin pa so menda kupili nemski ROTEX
Uh, o hibridu pa še sploh nisem razmišljal. Je pa to najbrž edini način, da pridem do TČ s subvencijo, glede na to sranje s subvencijami v mestnih občinah.

Cena, ki sem jo navedel za plinsko peč + vse ostalo je 6.000 EUR, z upoštevano subvencijo Eko sklada 4.000 EUR.

Pa si prepričan, da se za hibrida na področjih mestnih občin dobi subvencija? Ker kolikor vidim je hibrid omenjen pri ukrepu C, torej pri toplotnih črpalkah in ne pri ukrepu I (plinskih kondenzacijskih kotlih).
Sosed ima 7kw že drugo sezono, je ne more prehvalit. Prid na pir, ti bo sam povedal!
Res ima precej majhno hišo cca 90 m2 samo pritličje stare renovirane hiše in še na talnem gretju. Ti bi moral računat na bivalentvno obratovanje s kotlom v hujši zimi.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Selim tole v namensko temo, ker smo tak že ornk zasmetli: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=58374&start=15">viewtopic.php?f=7&t=58374&start=15</a><!-- l -->
csamo001 Napisal:Uh, o hibridu pa še sploh nisem razmišljal. Je pa to najbrž edini način, da pridem do TČ s subvencijo, glede na to sranje s subvencijami v mestnih občinah.

Cena, ki sem jo navedel za plinsko peč + vse ostalo je 6.000 EUR, z upoštevano subvencijo Eko sklada 4.000 EUR.

Pa si prepričan, da se za hibrida na področjih mestnih občin dobi subvencija? Ker kolikor vidim je hibrid omenjen pri ukrepu C, torej pri toplotnih črpalkah in ne pri ukrepu I (plinskih kondenzacijskih kotlih).

baje 1/2 subvencije, za TČ del (info Seltron), no bolj natancno cela subvencija za 1/2 hibrida - za TČ del
1 ... 6 7 8 9 10 Pojdi na stran 
Iskanje po temi