PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri ECAS, aplikacija za enostavno beleženje porab

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ali obstaja ta aplikacija tudi za iOS ali Windowse?
Vse aplikacije za android se lahko nasnemajo na racunalnik, z enim programom ki deluje kot od telefona meni, in lahko igras igrice in vse ostalo, preverim kater program

Program se imenuje blue stacks
Zanima me koko nastavit v ECAS števec za vodenje pridobljene energije !
Po spodnjih nastavitvah noče seštevat kWh in mi vedno napiše prvi odčitek!

Priložene datoteke
.png   Screenshot_2015-09-17-12-40-38.png (Velikost: 126,64 KB / Prenosi: 1717)
.png   Screenshot_2015-09-17-12-40-49.png (Velikost: 143,58 KB / Prenosi: 1717)
Kaj za ene podatke sploh vpisuješ v ECAS?

Če imaš električni števec, potem odčitek progresivno narašča.
Kot kaže, ti vnašaš dnevno proizvodnjo, kar pa ni prav.....
Vpisoval bi pridobljeno energijo solarnih kolektorjev, torej bi se mogli podatki seštevat, sedaj pa deluje kot porabljena energija . Ocitno v ECAS to ni mozno...
Ne, narobe so vpisani podatki!
Primer hipotetičnega električnega števca, ki ima začetno stanje nič in da je recimo dnevno pridobljena energija 15 kWh...
V tem primeru bi morali odčitki po dnevih biti:
1 .... 0 kWh
2 .... 15 kWh
3 .... 30 kWh
4 .... 45 kWh
5 .... 60 kWh
6 .... 75 kWh
........

Skratka, vpisovati je treba stanje števca in ne dnevno proizvodnjo.
To kaj že ves čas delam pri porabi ....
OK mi je jasno ze popravljam! Big Grin
Škoda, da v nastavitvah, ne moreš nastaviti avtomatičnega izvažanja podatkov na SD kartico. Ker ko se ti na telefonu nepričakovano kaj zalomi, navadno ostaneš brez podatkov. Kot sem je recimo zadnjič meni, in sem ostal brez podatkov od 1.11 2016 :x Cry .
Dobro, da občasno beležim podatke o porabi sem na forum, da lahko ponovno vnesem vsaj mesečne porabe.
Oblak (npr dropbox) in aplikacija Foldersyc, ti reši stvar
Vsaka sprememba v ECAS, ti zapiše novo datoteko v dropbox
Ko že izlivam frustracije nad appi...

Svoj cajt sem imela na ecasu tako sivo temo, kot je gor ena slika. Zdaj en čas imam neko modro vmes. Estetika ne ne moti (grd je ves cajt enako) je pa razlika, da je pisava vsa poboldana. Prej je bila pisava običajna, če sem pa kje lahko opombo napisala je bil pa samo tisti vnos poboldan. Sem edina s tem problemom in zakaj je nastal (če je vzrok se kje drugje kot zgolj update programa)?
Eh... Mori me že od starta zdaj pa vidim da lahko vnos obarvan z drugo barvo.
Imam en star telefončič, ki bi ga rad uporabljal za vpis. Ima pa še Android 2.3.6 (Gingerbread). Ima kdo shranjeno staro verzijo aplikacije, ki bi delala z njim? Telefon je prišel ven okoli 2012.
tole ne bi bilo kul?

tomazekk Napisal:Vse aplikacije za android se lahko nasnemajo na racunalnik, z enim programom ki deluje kot od telefona meni, in lahko igras igrice in vse ostalo, preverim kater program

Program se imenuje blue stacks
Nameravam imet tisti telefon kar pri TČ kot "beležko" in vanj vpisovat; ne bi to v PC vpisoval (ker se mi ne bo dalo ali bom pozabil).
ECAS 2.4.6 mi špila na Androidu 2.3.6, veselo vpisujem porabo. Tudi izvoz/uvoz *.csv dela. Imam pa težavo z avtomatskim arhiviranjem v Google drive. Ko zalaufam aplikacijo AppSync Gdrive, dobim sporočilo "App cannot get root permision. Click OK to exit now".

Je to je problem s tistim famoznim rutanjem android telefona? Lahko to kako obidem? Morda kakšna druga aplikacija?
1 ... 5 6 7 8 9 Pojdi na stran 
Iskanje po temi