PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri podstavek za toplotno črpalko

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Betonski robniki ta veliki 20€/kom rabiš 2 kom in enega malega za prepolovit.
Pa malo lepila, dobre volje in načrt. Tudi že je na tej temi.
Pa za mm se ne preveč jezit, se vse na koncu poklapa.
V petek bom betoniral podstavek za toplotno črpalko zunanje dimenzije 100x50 debelina 10cm.
Ali bo beton po 2 dneh dovolj suh za pritrditev črpalke? Montaža bi bila v ponedeljek?

Lp
Lahko daš dodatek za zimsko betoniranje, bo beton prej suh.
S trdilcem skoraj sigurno, brez močno dvomim.
Če boš betoniral v petek, potem bo v ponedeljek dovolj suh, da bo prenesel tisto obremenitev. V treh dneh še nikoli ni bilo problema glede na zdajšnje zunanje temperature.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Včeraj popoldne sem betoniral, danes zjutraj je bila TČ že gor..........če bi Primorje betoniralo bi bile tudi že ploščice položene.

Priložene datoteke
.jpg   IMG_0332 resized.jpg (Velikost: 217,8 KB / Prenosi: 3439)
.jpg   Boža Koren 001 resized.jpg (Velikost: 208,66 KB / Prenosi: 3439)
Big Grin Big Grin Big Grin bravo
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Važno je, da se opaž čimprej odstrani zaradi boljšega sušenja.
visevipava Napisal:Včeraj popoldne sem betoniral, danes zjutraj je bila TČ že gor..........če bi Primorje betoniralo bi bile tudi že ploščice položene.

...naslednjo zimo pa bi že odstopale Smile
Itak, ampak to je že druga zgodba....
Kako globoko luknjo moram izkopati za podstavek 900 X 450? Je 1 meter dovolj?
Jaz sem dobil navodila, da mora biti 80cm, vsaj 60cm.
Naredil sem pa 95cm globok jašek, ki sem ga zasul po dnu z 10 savca.
Zdravo,
Zanima me, če ima mogoče kdo načrt podstavka za zunanjo enoto toplotne črpalke Daikin 8kw... In sicer bi želel, da je podstavek koncipiran tako, da lahko TČ direktno namestimo na okvir betonskega podstavka in jo lahko zatesnimo s purpenom kot ukrep proti zmrzovanju.
Kakšen fi izvrtine je potrebno narediti v fasado za izvedbo povezave med zunanjo in notranjo enoto?
Poleg tega me še zanima katera varianta povezave je bolj primerna... takšna, da je trasa povezave med notranjo in zunanjo enoto speljano skozi podstavek ...ali takšna da je povezava speljana poleg betonskega podstavka?

Hvala za pomoč, lp
Izmeri zunanje mere črpalke. Pri 11 kw-tni so 90x40, luknja 70 - 80 cm.
mark111 Napisal:Zdravo,
Zanima me, če ima mogoče kdo načrt podstavka za zunanjo enoto toplotne črpalke Daikin 8kw... In sicer bi želel, da je podstavek koncipiran tako, da lahko TČ direktno namestimo na okvir betonskega podstavka in jo lahko zatesnimo s purpenom kot ukrep proti zmrzovanju.
Kakšen fi izvrtine je potrebno narediti v fasado za izvedbo povezave med zunanjo in notranjo enoto?
Poleg tega me še zanima katera varianta povezave je bolj primerna... takšna, da je trasa povezave med notranjo in zunanjo enoto speljano skozi podstavek ...ali takšna da je povezava speljana poleg betonskega podstavka?

Hvala za pomoč, lp

Osmice ne moreš zapurpenirat, ker nima spodnjega korita. Priključki pa so obrnjeni proti zidu, oz. nazaj.
1 ... 6 7 8 9 10 ... 25 Pojdi na stran 
Iskanje po temi