PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Zelo varčne (in ostale) hiše v pasjih dnevih

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
@Jani, valda ni dovoljeno graditi, ce je pa obmocje rjavega medveda #medopodsmarkopress Big Grin
... eni lisjaki so vseeno brloge (hiške) postavl.
Medvedka z malimi, pa upam da jo spoka, predno se znajde v kaki situaciji, ko bi se počutila ogrožena.
Počasi bo ta tema spet aktualna...
Jaz sem že včeraj zakurblal talno, razvlažilci pa delajo že dober teden.
Na srečo se ponoči še dokaj ohladi, ampak zadnje čase je meni vroče že, ko gre v bajti preko 23°...
Se pozna, da je hiša naseljena 24/7 in je notranjih dobitkov precej več kot lani ob tem času.
Pri nas na 500nmv, poleg gozda, vsa okna s komarniki od petka naprej odprta nekako od 8h-20h, znotraj je 22.5-23C, 50%-60% vlažnosti...v hiši je prej premrzlo kot pretoplo, zato okna stalno odprta :mrgreen:. Razvlažilec je delal kakšen teden nazaj ko je bilo znotraj okoli 70% vlage.
Ja, zadnjih nekaj dni so vsaj noči precej manj vlažne (nižje rosišče) + nizki Tmin, tako da se da ponoči kar dobro ohladiti in posušiti bajto.
Vseeno pa nam čez dan ko zapremo okna delajo razvlažilci, da sproti pobirajo notranje pribitke vlage.
mi še nismo nič zalaufali. z odpiranjem oken nekako gre. Sploh zdaj, ko se 2/3 otrok strinja, da lahko spi pri odprtih oknih, enega pa malo to še vedno moti. v pritličju pa se okna navsezgodaj zjutraj odprejo in bo tako dokler ne bo prevroče in soparno. čeprav danes je bilo že vse skupaj na meji. 20 stopinj mi je avto ob 7h zjutraj kazal, ne vem kaka je bila vlaga zunaj. to je počasi že za zapirati okna. potem pa razvlažilec in potem ne bo dolgo ko bo še talno potrebno zagnati.
Saj to, ko je enkrat treba vštekat razvlažilce zaradi vlage, potem je treba kmalu tudi talno, ker grejejo. Ampak to imava verjetno samo midva z JaBK tak sistem Smile

Sicer pa imamo mi tudi v pritličju čez noč na kip odprto, posledično je kar dober dimnik efekt in pod ~18° zunanje že kar dobro vleče skozi bajto.
Šit, kje živite. Pri nas je bil včeraj vročinski udar, prišlo je do 25 stopinj.
Drugače ne spleza čez 22.

Do petka je vsak večer gretje laufalo. Ta vikend prvič ni.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
29 trenutno... In zadnji teden vsak dan isto...
Pri nas včeraj celih 26. S sapico. Luštno.

V dolini vroče za znort. Zaenkrat se višinska razlika še fejst pozna, orenk poleti je itak povsod za znort.

@Fery: Kok mate pol v bajti? Mi smo naštelani na 23-24, pa smo ugasnili gretje že kar nekaj cajta nazaj....
Citat:Šit, kje živite.

Na žalost ne v mrazišču. Že tri tedne v stanovanju čez dan nad 24°... :roll: ponoči vsa okna odprta in na njih ventilatorji pa se shladi samo do 22. Ogrevalna sezona od konca novembra do sredine marca.

Citat:29 trenutno
In ti nimaš klime?! Pri 29 bi šel spat v mrzlo vodo v banji.
29C ima jabk zunaj hiše, ne v hiši :mrgreen:.

Pri nas kot sem napisal, tekom celega dneva okna odprta, saj je drugače na meji hladnega za mojo :lol: . Čez noč zaprto - se ornk pozna da je nmv 500m in gozd poleg, na Z delu hiše pa dva 15m visoka javorja in je cel zahodni del hiše po 15.uri v senci.
Pri nas v hisi 24.5, zaenkrat se brez panik. Ponoci okna na "V" pa gre bp. Se spet (tokrat hladen) potok pozna - spodnja okna odprta na njegovi strani, zgornja pa kontra. Dimnik efekt pa to Tongue
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Tudi mi ob gozdu na 450m, pa smo danes prvič spali z odprtim oknom ponoči. Sicer pa včeraj je bila vlaga zunaj res neznosna, notri, po spominu je bilo pa 24° in nekaj čez 60%.
Ko jeb..! Smo šli iz ogrevanja v hlajenje. Zjutraj vstanem in prižgem klimo. Bajta ne gre čez 23,0. Ponoči pa okna v spalnici na "stežaj". Naj dela , zakaj sem jo pa kupil?

P.S Trije od štirih članov gospodinjstva še vedno "švicamo"! Četrta članica pa v flisu! (večina prevlada)
P.S.S. pri 24,5 se mi strga :!:
1 ... 73 74 75 76 77 Pojdi na stran 
Iskanje po temi