Objave: 597
Teme: 11
Ocena:
1
Ta je kar OK [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")wundergroundunichr("46")com[/url]
Objave: 4597
Teme: 212
Ocena:
3
Animirano radarsko sliko ima tudi Dež, o katerem je tudi tekla beseda. 16 različnih podatkov oz.tem prikazuje. Pozimi je super vertikalna sondaža, ki ti pove kje je zgornja meja megle.
Ocena:
3
Saj obe aplikaciji slike radarja vlečeta iz spletne strani, ki si jo linkal, v bistvu ni posrednika, samo interpretacija je drugačna. Meni res včasih ne dela, sem vedno mislil, da na ARSO nekaj kvačkajo, je mar drug vzrok?
Objave: 6908
Teme: 51
Ocena:
-69
tale od sašota mi je všeč. pokaže tudi rosišče.
kateri je pa najbolj točna varianta:
- Foreca
- Met.no
- Weather Underground
- Open weather map
po defaultu in trenutno imam foreco. raznorazno radarskh slik ne gledam, ker ne vem kaj gledam. me iritirajo. tudi ne rabim na decimalko točno napoved, ampak accuweather je trenutno T falil za par stopinj pri napovedih pa še bolj. Samo kaj bolj točnega od tega bi rada. dež sem pustila, pa bom malo primerjala...
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Najbolj točna varianta je moje desno koleno... in radarska slika na državnem Arsu...
Ocena:
3
Valjda da je najbolj točna tekstovna napoved ARSOta. Povzemajo jo nekateri Andro programi, recimo dež. Ne moreš ti en aprilski dan stlačit v eno od parih ikonc oblačka s soncem in kapljicami.
Objave: 6531
Teme: 76
Ocena:
5
Jaz pa bacam oko na hrvaški DHMZ, pokriva večino SLO, celo HRV in BiH. Prav pride, ker ima tridnevno napoved z animacijo, se pa tudi znajo zmotit.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://prognoza.hr/karte.php?id=prizemne¶m=ukob&it=03">http://prognoza.hr/karte.php?id=prizemn ... ukob&it=03</a><!-- m -->
(oborine so padavine; za tiste, ki niso odraščali ob YU stripih...)
Ocena:
-69
Se dobro, da je tok vremenskih appov. Če ne, se ne bi imeli o čem pogovarjat, zdaj, ko se je shladilo.
Objave: 1892
Teme: 11
Ocena:
4
Saj pravim, forum se stara.
Vprašanje je samo biološko, mentalno ali oboje hkrati.
Objave: 110
Teme: 4
Ocena:
0
Zdravo,
pripravljam se na investicijo v rekuperacijo.
Hiša je 200 m2, novogradnja P+M, grajena z modul blokom, okna troslojna zasenčena z zunanjimi žaluzijami, ogrevanje s TČ, komplet talno gretje, velika okna obrnjena na JZ.
Fasada bo 20 cm stiropor in se bo naredila skupaj s prezračevanjem. Za prezračevanje že imam razpeljane razvode iz plastičnih cevi fi 75. Izvedba projekta bi bila to jesen (malo verjetno) ali pa spomladi.
Glede na izkušnje vas, nekaterih forumašev vas prosim za nasvete kako izvesti ostanek prezračevanja. Ali bi vgradil samo prezračevanje z rekuperacijo, ali bi naredil tako da bi imel dodano kanalsko klimo. Zanimajo me tudi pretoki rekuperatorja. Nekako imam predviden rekuperator z pretokom 300 m3. Ali bi to bilo dovolj? Seveda se nebi branil tudi priporočila za kakšnega izvajalca ki bi to izvedel za kulturno ceno, predvsem pa da ima že izkušnje z vgradnjo takih sistemov.
Všeč mi je varianta kombinacije rekuperatorja s kanalno split napravo, ki omogoča dogrevanje oz. podhlajevanje vstopnega zraka - Mitsubishi.
Lahko pa mi kdo poda nasvet kako bi naredil, če bi zadevo delal še enkrat - na podlagi lastnih izkušenj.
Rad bi predvsem, da pri prezračevanju nebi delal neumnih napak in delal nekaj kar nima smisla.
Ocena:
-69
preden se kdo preveč razpiše, raje povej a so cevi že zadelane (z estrihom ali knaufom) in koliko jih je. najbrž 10 v vsako stran. Ker če je to že vse narejeno potem nima smisla več kaj teoretizirati. Kar se kanalske klime tiče, pa pač jaz kot rečeno, se je bojim kot hudič križa, sploh v kombinaciji s klasičnimi cevmi, ki so zmožne malo pretoka in je treba potem notri spuščati zares hladen zrak. da ne rečem, če jih niste izolirali v ta namen... pa pri 300m3/h zmožnosti cevi ti bypass ne uide, ki ga spet jaz ne maram prav zelo.
Raje TČ, ki zna hladiti, pa gor konvektor ali dva zvezati. če ne maraš pihanja IN so potrebe male pa talno hlajenje z ureditvijo razvlaževanja.
300m3/h je načeloma zadosti za tvojo hišo v kolikor želiš samo prezračevati, takoj ko bi rad kaj grel ali hladil, si po mojem mnenju pod mejo minimuma. spet, nima smisla pregovarjati se, če so cevi že napeljane. rekuperator se splača tak z vračanjem vlage - entalpijsko kocko. zdaj jih je pa že kar nekaj na tržišču, tako da je nekaj izbire.