PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Električno talno gretje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Toliko nekega računanja za pešico dreka.

Maš to modele, ki se bockajo za nekaj deset ali sto EUR pri ogrevanju, obračajo cifre gor in dol, brez nekega silnega preračunavanja COP in SCOP in ROI škrtajo pri strehi za jurja ali dva na račun kvalitete in zdrave pameti, enako pri izolaciji, fliknejo za talne obloge celo premoženje, večkratnik, si kupijo japonski WC, kljuka na vratih mora biti za jurja, zunaj bo talno ogrevanje dvorišča....

Svašta.
Če se prav spomnim ima fery cca 16 cm grafita lepljenega s purpeno v samogradnji.
Če je meni namenjeno, niti slučajno nimam v mislih feryja. Nasprotno.
Sploh ni bilo tebi namenjeno. In to kaj si ti napisal je pa res svašta.
A sem napisal, da svetujem kolektorje!??? A si funkcionalno nepismen?
Avtor teme ima planirano smešno nizko porabo. Tu tudi kolektorji gladko pogrnejo.
Cifre, s katerimi mi operiramo, so malo drugačne.

3k TČ!? Povej, kam naj se obrnejo. Jih lahko začnejo šraufati eno za drugo.
3k imam jaz ponudbo, s tem, da jo pripeljejo,
postavijo, na že narejen, podstavek zunaj,
poberejo, že pripeljane, cevi s tal zunaj,
vtaknejo štrom, ki tudi že čaka zunaj.
Priklopijo v 10-ih minutah in grejo.
To je za 3 jurje in nič več.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
@Fery
Vse žaljivke, ki jih uporabljaš tukaj na forumu so izraz tvoje kulture. Zanimivo je pa to, da si tak pameten tukaj na PSS in povsod drugod. Tisti, ki te pa osebno poznajo pa te iste besede uporabijo zate. Zanimivo kajne?
3k€ je mašina s ta malim davkom. Pac info za samogradnjo, ker ti itak pol to naprej sam. Neko tipalo za SV 100 evrov pa montaža ravno toliko. Domnevam da je cena montaže nekje skrita, ker za 100 evrov je ni zmontiral. Celotna kurilnica je pa 4,5k€, kot je tudi v tej temi že napisano. Tle je pa vse od bojlerja, TČ, drobnega materiala, montaže in DDV. Brez vrnjene subvencije, pol bi bilo jurja ceneje. Zate od letos 2 jurja, ker se vrača 2k€, če gre za zamenjavo obstoječe kurilnice. Lahko delaš sam kolikor češ, pa boš dražje plačal.

Kaj imajo veze kolektorji, ker ti ni čisto jasno. Ti kolektorjev kar odštevanjem kolikor te je volja, ampak za referenco moraš pa vseeno povedati koliko pridelajo. Čeprav tebe ti kWh ne stanejo nič, jih je treba dovesti. In smo spet nazaj, zakaj je mrbit bolje se pogovarjati o porabi kWh kot €.

Poceni si skoz prišel, ja. če bi razmišljal z glavo, ne rokami, bi se ceneje.
bomber111, in kdo so tisti? Baba čula, baba rekla? Zanimivo, kajne?
@jabk in bomber111
postajata žaljiva :!: Fery bi se rad samo igral z vama v vajinem peskovniku. Sad
@sinabi
Ne biti tako prepričan.
@Timi
Jaz iman peskovnik že porihtan s peskom. V Feryevem pa je očitno kar nekaj zemlje :-)
Lej, zadnjič, eni smo hiše delali z rokami, drugi jih z gobci.

Zelo me veseli, jabk, da ste kupili za pol manj kot jaz. Sem pač neumen in ne znam razmišljati z glavo.
Avtor naj da TČ, jasno. A obstaja sploh še kaj drugega za ogrevanje?

Lep dan vam želim.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
@ fery
Jabk pove samo kolk je dala in ne kolk bo še dala! Tvoj sistem bo deloval 30 let ke šus.
z minimalnimi stroški vzdrževanja. Jabči bo pa v 30 letih zamenjala najmanj 3 Panasonike.
Citat:Jabči bo pa v 30 letih zamenjala najmanj 3 Panasonike.
In to si ugotovil na osnovi;
- "oslinjenega prsta"
- "dolgoletnih" statističnih podatkov
- "čutiš na vodi"
-
ali kaj drugega?
timi11 Napisal:@ fery
Jabk pove samo kolk je dala in ne kolk bo še dala! Tvoj sistem bo deloval 30 let ke šus.
z minimalnimi stroški vzdrževanja. Jabči bo pa v 30 letih zamenjala najmanj 3 Panasonike.

še vseeno ceneje, z gobcem, brez da taknem... kaj bo pa ne vem. če bi vedela, bi pa seveda to že predhodno upoštevala. lahko bi se odločila enako lahko pa drugače.
Homer Napisal:
Citat:Jabči bo pa v 30 letih zamenjala najmanj 3 Panasonike.
In to si ugotovil na osnovi;
- "oslinjenega prsta"
- "dolgoletnih" statističnih podatkov
- "čutiš na vodi"
-
ali kaj drugega?
Kol boš pa ti v 30 letih zamenjal: avtov, pralnih strojev, hladilnikov, televizorjev, mobilnih telefonov... :?: :?:
Ja, vse se stara in odpoveduje le TČ so večne.

PS Ob tem se spomnim, ko so Bog-a spraševali kako dolgo bo kaj trajalo:
Janez : kako dolgo bo trajalo, da bo pri nas standard boljši, kot pri sosedih?
Bog: tega ti ne boš dočakal
Janez: Kdaj bo v Sloveniji demokracija
Bog: Tega noben Slovenec ne bo dočakal
Janez: kdaj bo odpovedala prva TČ
Bog (plane v jok in med ihtanjem izjeclja): tega pa niti jaz ne bom dočakal
1 ... 5 6 7 8 9 10 Pojdi na stran 
Iskanje po temi