PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Stavbno pohištvo Podstrešne stopnice Minka polar extrem

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zato pa so telefoni ane, pokličeš če imajo Wink si slišal za telefon?

Preberi še enkrat nikjer nisem napisal da me kaj moti. Lepo da si ponudil pomoč, ker jaz jih že imam in sem šel samo enkrat v TopDom in nateguni so pa čisto vsi trgovci od prvega do zadnjega, tako da nebi samo o TopDomu, zato ker jih ima samo on najceneje tukaj, če govorimo o Sloveniji.

Glede dostave je pa tako kot sem rekel, če pa vi prevažate in se s tem ukvarjate z nekimi prevozi pa tega ne moreš primerjati z dostavo vseh ostalih ki naročajo in je dostavljeno ko pride pride lejga ne meni govorit da bo zame kot navadnega državljana če danes naročim jutri pri meni doma, madona še po celi Sloveniji ni take dostave zame na dom (nikoli doživel), v Sloveniji še najmanj. Včasih prej dobim iz tujine kot iz Slovenije, v 1 dnevu pa lahko samo sanjam, toliko. Ne mešaj svojih prevozov z ostalimi dostavami po sloveniji za dostavnimi službami.

Moja opcija je za 24€ dražja za tele stopnice ,res komu mar? prišparam pri veliko drugih rečeh ko kupujem v tujini, npr. Avto dele, vse kar je lažje od stopnic itd. Prihranki so ogromni tako da se za tele stopnice ne morem sekirat za tistih 24€

Zadnje povpraševanje je bilo tukaj "08 dec 2017" potem pa utihnilo tako da si malo pozen pa tudi malo prehitevaš, kaj res misliš da se bo v 2 dneh usulo prošenj tukaj? Morda kdo drug res potrebuje, samo če si pa ti tako hiter Big Grin

PS: Ne prebereš dobro, pišeš samo kar želiš in na moje vprašanje kje jih boš naroču oz preko katere strani je bilo čisto na mestu, glede na to kake podatke sem imel s tvoje strani, ker nisi nič prej rekel kaj in kako šele po tem vprašanju si začel nekaj blebetati o nekih prevozih in nato tvoje začudeno vprašanje, češ "kaki spletni strani" ojoj ti se pa razburjaš za prazen nič, uporabnik si od 2012 pa si šele sedaj opravil komaj 7 prispevkov? sicer ni s tem nič narobe, mi je pa vse jasno.
Pozdravljeni,

sem pred montažo teh stopnic in me zanima sledeče.
Kakšen je vgradni nivo teh stopnic:
Ali mora biti okvir poravnan z gips ploščami ali vrata?

Hvala, Lp
Poravnane morajo biti cele okvir SKUPAJ z stopnicami. Priporočam pa da stopnice odmontiraš in montiraš prvo okvir in le tega poravnaš z gips ploščami najbolje pa je če uporabljaš tudi vodno tehtnico, vijake ki jih boš oporabil naj bodo taki da ne bodo kukai ven iz okvirja. Pokrov bo potem malo nižje od okvirja vndar nič zato saj na mestu roba okvirja pride še dodaten profil katerega se kupi posebej in ga ne dobiš zraven Smile Ali pa narediš okrasni okvir po svoje.
Jaz sem montiral najprej okvir nato vse privijačil uporabi tudi kotnik da okvirja preveč ne zategneš iz "vinkla" nato zmontiraš vse po vrsti nazaj pokrov in stopnice, le te pa potem odrežeš po navodilu, nastopno stopnišče mora biti v "vasser vagi" naravnost. nato izmeriš koliko je še do tal in nato odmeriš in režeš.

PS: 3x meri 1x reži Wink
Hvala za pomoč. Torej okvir mora biti v liniji z knaufom oz. na končni višini stropa. Zmotilo me je to, ker vrata gledajo ven cca. 12mm toliko kot je višina gips plošče in sem mislil da mogoče gips ploščo položiš še preko na okvir in imaš potem vse v liniji(mogoče bi tudi šlo tako).
Lesen okvir stopnic je višje, kot lice vrat. Torej moraš vrata poravnati z gips ploščami.
Ko jih boš vijačil, imej v mislih, da jih nosi ostrešje in ne knauf podkonstrukcija. Ta naj bo z dilatacijo ločena od stopnic, da lahko ostrešje dela po svoje.
Naredi si škatlo po obodu stopnic, jo fiksiraj na dele ostrešja in uredi višine. Ko imaš že vse oblečeno v plošče in skitano ter pokeramičerano, jih vgradiš in spodaj prirežeš noge.
Zdravo

Upam sem, da bo prvi post na forum bolj konkreten - spremljam že dlje, zvem veliko, Ko končam gradnjo pa upam, da bom znal tudi kaj pomagati in vrniti.

Za vikend sem imel planirano vgradnjo stopnic minka polar extreme, ker imam prihodnji teden naročen test zrakotesnosti. Žal mi niso pravočasno dobavili seta za pasivno vgradnjo tako, da imam samo stopnice.

Ima kdo izmed članov set za prodajo oz. posojo do torka, ko bo moj set prišel in ga vrnem skupaj s šestorčkom za uslugo posoje.

Če pa je kdo od članov vgradil stopnice brez seta za zrakotesnost in prestal test zrakotesnosti, se priporočam za nasvet kako ste tesnili.

Lp
Heh ne kompliciraj kakšen test neki, nisem nikoli uporabil in nimam straha da nisem naredil dobro jaz sem zatesnil z tesnilno maso namensko v kartuši okrog stopnic/AB plošča
Zdravo

Test je šel čez brez originalnega tesnila. :wink:

Lp
Tudi jaz bi rabil podstrešne stopnice. Nagibam se k Minki (Polar Extrem 120x70).

Kje se jih trenutno da dobiti pri nas?
Je kdo za kakšen skupinski nakup preko benz24?
Preveri za nalašč v TopDom-u če slučajno še imajo "pri nas" tam tako ugodne kot so jih imeli ko sem jaz kupoval. Mislim da sem dal 199€ na pamet govorim ker sem že pozabil. Sicer pa je potem najbolj ugodna tujina, recimo Avstrija, Nemčija?...
Ja, jih še imajo, 199€. Bom verjetno kar vzel.
Na benz24.de hočejo 150 € za shipping.. :roll:
A to je 199€ za komplet s pokrovom? Ali je potem potrebno še to dodatno narediti, kupiti?
Ne, to so samo [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")minkaunichr("46")at/polarextrem_eunichr("46")html]štenge[/url].
Pokrov se lahko dokupi ali narediš sam.
Jaz bom naredil samo okvir gor bom pa samo potegnil tole "Knauf DF" tisto trdo izolacijo. Saj ne bom ravno vsak dan gor xD torej naredu bom okvir toliko da se pokrije stopnice, povrhu pa samo tole trdo izolacijo potegnu ko bom šel dol, mogoče jo bom celo pritrdil na kakšno ploščo in jo potem skupaj z izolacojo potegnem čez okvir, ker pretiravat z nekimi panti in da bom potem tako odpiral nimam placa pa tudi ni potrebe.

Priporočam ti da si kasneje, ko boš zgoraj izoliral narediš samo nek okvir in to je to, saj izolacijo potem itak čez potegnaš greš dol zapreš stopnice in je to to. Te stopnice imajo itak v samem pokrovu že nekaj izolacije 7 ali 8cm nwm točno.
Jaz imam na hladnem podstrešju izolacijo zaključeno z deskami. Na teh potem na pantu OSB ploščo, na njej izolacijo. To pa zato, da se, ko se stopnice odprejo, dol ne usuje prah in smetke, pokrov je na tesnilu in tako ustrezno izolirana luknja, da ni tam toplotni most. Kupil sem, kot sem v tej temi že tudi povedal, konkurenčne Fakro stopnice.
1 ... 5 6 7 8 9 10 Pojdi na stran 
Iskanje po temi