PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri EloBLOCK poraba

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Glede na to da je bila povprečna (bruto) plača leta 1995 467€, povprečna plača v 2015 pa cca 1540€...je matematika na naši strani...
yonna Napisal:..
Kar se pa tiste sodelavke z voda-voda tiče pa je smiselna višina investicije odvisna tudi od moči TČ. Če imajo kakšno starejšo hišo, kjer so kurili prej +2500 EL-KO, potem se jim za TČ 15kW ali več investicija izide. Za eno NEH novogradnjo, ki rabi 4-6 kW pa ne.
...

Se strinjam.
Gre za novogradnjo ranga 2,5l hiša.
Od te sodelavke mož dela v CH, tak da je verjetno izvedel, kakšne cene so za to gor, pa se mu v SLO ne zdi drago, pa perja je.
yonna Napisal:Kakšna pa je matematika, če se energetni podražijo za recimo 0,5% letno? Ker elektrika je bila recimo leta 95 ene 4 cente, danes pa ene 12 centov.
cene energentov si sledijo -> na dolgi rok ostaja razmerje enako. tudi ELKO je bil l95' 0,2€/l, danes je 5x drazji.
Narocil pravkar tcap panasoncica 9kw
Super, enostavna TČ, kjer nimaš možnosti kaj dosti "optimizirati", vsekakor pa ti je preprečeno "zafrkniti", kar je dostikrat eno in isto pri "optimizacijah". Za poenostavitev sistema lahko prišparaš še pri:
- termostatskih ventilih na zankah (vse zanke odpreš, in če bo v kaki sobi pretoplo tisto malo pripreš, seveda pa je treba na zanke napisati, kam gre katera...)
- sobnem termostatu (ne rabiš na talnem, ker itak rabi en dan da se sploh kaj zgodi, radiatorji so druga zgodba)

Po moje bolj je enostavno, lažje je nastaviti kot je treba in manj je možnosti, da kaka zadeva probleme dela.

To je šparanje za ENAKO ugodje. Na drugačen način jaz ne šparam... To je, če bi dala danes delati. še vseeno sem plačala in dala narediti vse predpriprave za vse to. saj veš, za vsak slučaj. Zdaj pa cevi samevajo... te so vsaj poceni.
1 ... 3 4 5 6 7 Pojdi na stran 
Iskanje po temi