PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Toplotne črpalke za telebane

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Največkrat so okvare napajalnih delov (kar inverter je) posledica sunkov napetosti in razelektritev.
Zato še enkrat: v napajanje obvezno dodati prenapetostno zaščito. Ta sicer ne zagotavlja 100 zaščito, večjo možnost "preživetja" pa.

In to govorim iz izkušenj v firmi v kateri delam, naprave pa ima na zelo izpostavljenih mestih. Poleg veliko bolj občutljivih naprav, so tudi klime (tako ON OFF kot inverterji), pa je okvar v zvezi z njihovo elektroniko zanemarljivo malo. Torej prenapetostne zaščite in ozemljitve delujejo.
daj eno sliko ali link in kako se ta prenapetosna zaščita pri trofazni napravi montira(pri navadnem štekerju mi je jasno)......vsak, ki se s tem bavi, reče da je dobro dat to, kaj konkretnega pa noben ne ponudi.....

Homer Napisal:Zato še enkrat: v napajanje obvezno dodati prenapetostno zaščito. Ta sicer ne zagotavlja 100 zaščito, večjo možnost "preživetja" pa.
v temi, ki se sprašuje po prenapetostni zaščiti:
sassapo Napisal:v vseh TČ so serijsko vgrajene prenapetostne zaščite, (varistorji) je pa tako, da v primeru direktnega udara ne pomagajo niti izklopljene varovalke. Seveda so primeri ko v hiši strela uniči vse električne naprave sila redki.
1) V trifaznem sistemu daš prenapetostno zaščito v vse tri faze (L1, L2, L3) in nulo (N) proti zaščitnemu vodniku (PE)

2) prenapetostne zaščite se uporabljajo na več nivojih (od daljnovodov, pa do prenapetostnih zaščit v samih napravah. Višji kot je nivo , bolj grobe so zaščite, a azto prenesejo večje tokove. Na drugem koncu v sami napravi so to zelo "nežni" elementi, ki sicer reagirajo hitro in že pri manjših prenapetostih, a zato ne prenesejo velikih tokov.

Zato je nujno, da so prenapetostne zaščite uporabljene na vseh nivojih. V hiši je to razdelilec z varovalkami in podrazdelilci (npr kurilnica). Temu primerno mora biti izbrana tudi ustrezna prenapetostna zaščita

Predstavitev, kaj bi bil "optimum" zaščite nekega objekta:
[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")prenapetostna-zascitaunichr("46")com/wp-content/uploads/2011/04/hisa_3Dzascitaunichr("46")gif[/img]
Kot vidiš so NN zaščite objektov razvrščene v razrede od I do III

Tu pa imaš pa še različne vezave glede na uporabljeno zaščito pred napetostjo dotika:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.iskrasistemi.si/mma/Single%20pole%20and%20multi-pole%20lightning%20current%20and%20surge%20arrestres%20%20Class%20II/2012030514170206/">http://www.iskrasistemi.si/mma/Single%2 ... 514170206/</a><!-- m -->
Inverterji so pa res jajca. On off klime se pa dobit več ne da. Kaj naj pa sedaj? Ali naj strele ukinemo?
Zanimivo. On off-a pa strela nikoli ne pokvari. Sta pa od hudiča vidva. Kaj vse vaju bo še zmotilo? A tebe Merlin tista elektronika na plinskih kotlih od ta pravih proizvajalcev, ki jih ne vidiš samo na forumih ampak na vseh tekmah svetovne turneje, pa nič ne moti? Sem v preteklem mesecu samo dve menjal. In kako so poceni. Se mi je zdelo, da vse reklame jaz plačujem s temi rezervnimi deli.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
No pa recimo, da vas še malo izzovemWink Top 3 on-off TČ pa top 3 inverterji? Vsa mennja so cenjena, lahko preferirate lai oglašujete pač svojo (saj najbrž tko mora biti), pa ne se preveč "kregat" na ostaleWink.
telmos Napisal:Inverterji so pa res jajca. On off klime se pa dobit več ne da. Kaj naj pa sedaj? Ali naj strele ukinemo?
Zanimivo. On off-a pa strela nikoli ne pokvari. Sta pa od hudiča vidva. Kaj vse vaju bo še zmotilo? A tebe Merlin tista elektronika na plinskih kotlih od ta pravih proizvajalcev, ki jih ne vidiš samo na forumih ampak na vseh tekmah svetovne turneje, pa nič ne moti? Sem v preteklem mesecu samo dve menjal. In kako so poceni. Se mi je zdelo, da vse reklame jaz plačujem s temi rezervnimi deli.
Ali lahko vsaj poveš, na koga letijo tvoje puščice. Kar se strelovoda in prenapetostne zaščite tiče, pa jo priporočam prav vsem, ne glede ali sploh imajo kakšno klimatsko napravo ali ne. Nikjer ne piše, če v nek objekt strela več kot sto let ni udarila, da ne bo udarila pri prvi naslednji nevihti in tudi nihče ne more reči, da v nek objekt ne bo nikoli udarila. Škoda je pa takrat bistveno višja od stroška zaščite pred udarom strele.
Leti na to:
sassapo Napisal:
telmos Napisal:Ja tudi ta veliki sistemi so že inverterski. A nisi bil na sejmu v Milanu?

V zadnjem mesecu sem reševal dve okvari na elektroniki. TČ in klima, oboje inverter (Toshiba, Michubishi)
Še enkrat me je prepričala klasična on - off tehnologija.
Cena inverterske elektronike je enostavno nečloveška.
Že dlje časa se pri TČ pojavlja tale zvok, ki se širi tudi po ceveh talnega (slišen je v omarici talnega). Imava Zubadan ecodan, zvok se pojavlja ob notranji enoti. V bistvu ne vem če kdaj zvok "mine", napake ni javila nobene, resetirala jo pa tudi še nisva, bom jo danes izklopila ko pridem domov, če bo morda minilo.
Mnenja?

<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.dropbox.com/s/49d8fpkk1oufpfl/WP_20140729_19_24_43_Pro.mp4">https://www.dropbox.com/s/49d8fpkk1oufp ... 43_Pro.mp4</a><!-- m -->
Še eno vprašanjeWink Jakost TČ - a je res, da pri on-off je moč tč lahko manjša kot pri inverterjih? Zakaj pa je temu tako? In jaaaa, sedaj že vem, da je moč odvisna od več dejavnikovWink Samo gre le za primerjavo, ker mi pač ponujajo močnejš einverterje in šibkejše on-offe.
Razlaga je ta: na letnem nivoju naj bi imele on/off manj defrostov in s tem bolj nemoteno delovanje, torej teoretično lahko svojo moč uporabijo bolj koristno.
Če je to res, pa ne vem in se ne mislim kregat v zvezi s tem. Jaz sem vzel inverter, ker je bil cenejši in bolj enostaven za montažo (optimalno izračunan glede na izgube, brez zalogovnika).
Bistvena razlika med ON OFF in inverterjem je pač ta, da slednji regulira moč. Tista maksimalna moč inverterja pa je izkoriščena le v hujših pogojih. Torej v povprečju inverterska TČ deluje z manjšo močjo kot je ON OFF. Ker inverter regulira moč, ni takega problema s presežki energije, kot je to pri ON OFF.
Ne gre toliko za energijo na letnem nivoju, ampak bolj na dnevnem nivoju v tistih neugodnih dneh okoli zunanje nule in pod in hkrati zelo visoke relativne vlage.
Če verjamemo v to, da imajo inverterji v teh slabih pogojih veliko več defrostov kot on/off tč (berem tu na forumu, sicer pa nimam izkušenj in se ne mislim kregat v zvezi s tem), za to inverterji porabijo ekvivalentno toliko več časa. Medtem, ko se izvaja defrost, se objekt ne greje, ravno nasprotno, se hladi. Tako, da suma sumarum inverterjem na dnevnem nivoju pade efektivna moč, ker jim "zmanjka časa". Da pa vseeno tč uspejo v objektu pokriti vse toplotne izgube brez, da bi notranja temperatura padla, to tč inverter naredi tako, da takrat ko dela (medtem, ko ni defrostov), dela z višjo močjo. Edino izkušnjo, ki jo imam je ta, da sem opazil, da je moj inverter pri zgoraj omenjenih pogojih delal tudi skoraj cel dan blizu 100% modulaciji (beri moči), čeprav vem, da tako moč moj objekt potrebuje šele pri cca -20°C (ob nizki zunanji RV).
Seveda je mišljena dnevna energija.
Tistih nekaj minut kolikor traja defrost ne more biti neki velik faktor v povečani potrebi po ogrevanju.
Seveda je mišljena dnevna energija.
Tistih nekaj minut kolikor traja defrost ne more biti neki velik faktor v povečani potrebi po ogrevanju.

Odvisno... so primeri ko zaradi defrostov TČ sploh ne more več ogreti hiše, oz. skoraj vso pridobljeno energijo porablja za taljenje same sebe.
Krivda...neugodni vremenski pogoji in nepravilno izbrana TČ
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Torej zakaj predlagajo močnejšo inverterko napram on/off? Ali gre samo za nezaupanje? Ali specifikacije invertek lažejo?
1 ... 4 5 6 7 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi