PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Montaža toplotne črpalke

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
To sem najprej naredil, v titanovem katalogu jih ni, kar mi je čudno, bi pa rekel da jih najprej pocinkajo in potem režejo navoje, vsaj tako mi izgleda pocinkan fiting.
V katalogu jih ni nikjer na sliki, sem pa zdaj še opis na začetku prebral tako da naj bi bilo kao vse na voljo tudi nepocinkano.
Škoda da fitinga nisem prej videl, ker bi sigurno izbral črno barvo :-(
Je pa vprašanje ali bo to rešilo problem, ki ga je Sašo omenjal.
V katalogu pod "velikost" imaš označeno Č (Črni), P (Pocinkan)...
Zakaj misliš da delajo črne fitinge, če ne z namenom?
V katalogu loči črki Č in P, pa bo :wink:
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Matr, kaj rata iz ene montaže.
Kako naredijo profiji, je pa zlatapamet slikce prilimal. Une, k jupol manjka.
Mislim, da smo garažni mojstri daleč pred njimi. Samo strašit bi se nas moralo nehati.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Nekaj mi ni jasno, tisti ki zdaj obžalujete nakup pocinkanih fitingov zaradi nevednosti obstoja črnih (tudi sam se tukaj nekaj novega naučil), kake pa so cevi, ki ste jih nameravali uporabiti? Upam, da so te črne.
Pri pocinkanih fitingih se navoji vrežejo po cinkanju. Kdor ne najde črnih, zlahka odstrani cink s solno kislino. V davnih časih smo na tak način "obdelali" pocinkane matice pred varjenjem.
bk9105 Napisal:Nekaj mi ni jasno, tisti ki zdaj obžalujete nakup pocinkanih fitingov zaradi nevednosti obstoja črnih (tudi sam se tukaj nekaj novega naučil), kake pa so cevi, ki ste jih nameravali uporabiti? Upam, da so te črne.

Sam mislim spomladi (po sezoni) vse pocinkane kose zamenjati s črnimi (naprej v hišo imam pa povsod baker ali plastiko... Pocinkane sem vzel zaradi nevednosti in ker so trenutno že bile v sistemu tudi pocinkane, sem mislil da ker do sedaj ni bilo težav jih tudi naprej nebo... (vsaka šola nekaj stane,...)
Za razvod iz TČ do "razdelilnega dela" pa mislim izvesti z alumplast cevmi.
Moje prispevke lahko mirno in vsepovprek brišeš, kakor ti paše.
To, da sem odločno proti sejanju panike in trosenju nepreverjenih dejstev, je splošno znano.
Tle ste pa popolnoma zglajzali s tem. Težko kakšno boste zmontirali.
Rekel sem, da jih lahko, ne da jih.
Fery Napisal:Moje prispevke lahko mirno in vsepovprek brišeš, kakor ti paše.
To, da sem odločno proti sejanju panike in trosenju nepreverjenih dejstev, je splošno znano.
Tle ste pa popolnoma zglajzali s tem. Težko kakšno boste zmontirali.

Zd.
Saj bodo tudi na drugih temah :
Sem opazil v zadnji mesecih par Top. montiranih z pocinkanimi kosi. Toplotne pa so za drugačno ceno. Kako bodo skakali če slučajno pogledajo te prispevke!!!
Ljudje bodo pristali v norišnici!!
Ustavite konje!!!
LP
Se opravičujem, ker se ponovno mešam v debato - ampak se vračam nazaj - po mojem vedenju na jamičasto korozijo vpliva zgolj in samo sam inox material - poškodbe prevleke (pasivacija), pravi medij in to je to. Cink nima veze. Sploh. T.j. do korozije na inoxu bo prišlo, pa če imaš črne, pocinkane, skratka bilokake elemente.

Ima kdo link, ki govori, da se jamičasta korozija na inoxu hitreje pojavi, če je v sistemu pocinkano jeklo oz cink? Je to v kakšnem prejšnjem linku mogoče predelano?
Zdravo .
Se opravičujem.
AMPAK:
Pri različnih materialih ( ki niso spojeni skupaj) kahko korodira samo zaradi ELEKTROLITSKE tekočine ki prevaja tok med različnimi elementi !!!.
Da preprečimo korozijo moramo pretakati USTREZEN medij!!!!
Zato priprava kotlovske vode PIKA!!
Lp
Mi smo v Moskvi leta 1996 na TČ montirali 2" pocinkano koleno z holenderjem, ker smo bili srečni, da smo ga dobili. Tehtalo je okrog 5 kg, bilo je pocinkano, stalo je, ko ga je Rus meni prinesel po pol dneva 80 USD, potem pa pride direktor in me vpraša kaj hudiča smo rabili od Rusa, da je še njega ožel za 100 USD. Je sicer grd, služi svojemu namenu že 22 let in ni nikakršnih problemov verjetno zato, ker je bil napol zlat, čeprav tega ni bilo opaziti
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Inox in pocinkano železo ne gresta lepo skupaj.
Umazana voda in razni drobci iz drugih delov sistema (npr. cink s pocinkanih cevi) lahko izmenjevalcih kjer je pločevina morda samo nekaj desetink mm debela, hitro privedejo do poškodb in puščanja zaradi galvanske korozije.
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")worldstainlessunichr("46")org/Files/issf/non-image-files/PDF/Euro_Inox/Contact_with_Other_ENunichr("46")pdf[/url]
1 ... 3 4 5 6 7 Pojdi na stran 
Iskanje po temi