5.2.2014 ob 17:43
Žal gredo iz laddomata cevi v tlak, zato te možnosti ni.
Žerjavar Napisal:Citat:Ko se vključi črpalka nastane tlak, ki pritiska na to loputo in voda lahko kroži samo preko termostatskega ventila. Ko zmanjka elektrike, ni več pritiska na ta ventil in voda lahko termosifonsko kroži.Tu mi logika ne deluje. Da ne bo nesporazuma: Iz povratnega voda pride spodaj desno in gre v kotel spodaj levo. Od zgoraj pride topla voda za predgrevanje povratka v kotel.
Čisto na dnu vidiš ta venil.
Tako kot je narisan ta ventil spodaj bi rekel da je protipovraten ventil, ki ne dopušča, da bi voda iz povratnega voda šla direktno v kotel, dovoljuje pa vodi iz kotla ali iz črpalke prehod v povratni vod, če je dovolj pritiska. Da bi se odprl, ga je treba potisniti od zgoraj navzdol. Kaj ga bo potisnilo, ko zmanjka elektrike in črpalka ne deluje? Dejansko bi želel zvedeti namen (funkcijo) tega ventila.
Naj nekdo popravi mojo logiko. Zelo verjetno, da si nekaj napačno razlagam.
Citat:Naj nekdo popravi mojo logiko. Zelo verjetno, da si nekaj napačno razlagam.
Citat:Da ne bo nesporazuma: slika ni prikazana ravno logično. Zato tudi ne moreš razumeti. Poglej link in vse ti bo takoj jasno.Hvala za pojasnilo. Če je tako kot prikazano, je vse jasno. Za opisano funkcijo ventila je slika napačna.
Citat:Na sliki se tista "loputa" ne more dvigniti, lahko se le spusti - poglej nased. Zato pa sem rekel, da mi ni logično.
PS:
@:malimojster: Če poznaš, kako stvar funkcionira, zakaj objavlaš napačno sliko in ljudi begaš?
Citat:Varovalo se je vklopilo lani, ne sedaj. Termsifonsko glede na potek cevi očitno sploh ne deluje.
Citat: Ventil je pritisnjen ob dno. Če bi zmanjkalo elektrike, bi se dvignil in omogočil termosifon.Sem si povečal, da bi bolje videl. Še vedno ne vidim možnosti, da bi vzmet dvignila zapiralo, ko na zgornji strani preneha pritisk od črpalke.
KARMEN1 Napisal:Varovalo se je vklopilo lani, ne sedaj. Termsifonsko glede na potek cevi očitno sploh ne deluje.