PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri IR grelni paneli

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Citat:Ko ti enkrat odpove, ga enostavno uporabiš za sliko Idea

Citat: @medo pravi: No, jaz sem se odlocil za avstrijski Redwell.
Najbolj odzivni in edini,ki imajo lesen okvir. So drazji od ostalih, ampak lesen okvir pac mora bit, da bo sefica happy ;-)
Iz česar lahko mirne duše sklepam, da je vztrajanje "šefice" na panelih z lesenim okvirjem tudi dolgoročno zelo praktična in racionalna rešitev Tongue Šefici moj poklon :!:
Itak šefice zmeraj mislimo vnaprej... Meni so Ir paneli zelo všeč, lahko jih že naročiš v obliki slike z izbranim motivom, če slučajno niste vedeli.

Vermont, a si kupil tudi kalorimeter!!!? Električni radiator ti posodim gratis. Tudi za vremensko postajo bi se dalo zmenit. Big Grin Sam še nadzornega zrihtamo.
@robicM
bom dobil kalorimeter in testiral porabo za cca 1 teden skupaj, da bo daljši čas merjenja.
in dobil številko. In.... to bo to. lol
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
ja dobil številko... Sicer je pa res, da si kaj veliko ne bomo pomagali s tem. Tu ti dam prav.
Fantje, bo počasi dovolj podjeba? Uporabnik se je sam odločil.

In ja, v vsakem sporu sta dva, zato obe strani naprošam, da se spustite na človeku primeren nivo, ali pa locknemo temo, pa mirna......?
No pain, no gain.
da se ne bomo izogibal porabi,kot je nekdo rekel vas vse interesente ki vas zanima thermaray vabim da si jih ogledate pri meni,pokazal vam bom kaj ogrevam in položnice za elektriko nima smisla nekoga v nekaj prepričevat brez dokazov ki niso otipljivi.drugače pa je najboljše ogrevanje tisto ki te pogreje in ne razkuri...

lp jure
Kot sem uspel razbrati z zapisov medo9, thermaray ni čisto identičen IR panelom o katerih večinoma govorimo...
Vaš sistem je delan, sestavljan na domu, ter večjih površin - velikosti , kot so kupljivi IR paneli npr. Redwell....ali podobni
Sem falil?!
Komot pa objavite porabo, ne pa pri tem pozabit opisa objekta...
Medo9 ima brunarico, njegov kolega tudi..., temu primerna pa je tudi poraba..., kot NEH .
Lp
Kar se mene tiče bi bil najbolj verodostojen podatek o porabi da se jo podaje v kwh na kv, meter površine.
Ter opis objekta...osebe plus izolacija. Ter vsi ostali grelci...sploh za SV,,,,da je zadeva med seboj primerljiva.

Vse ostalo je tako tako.
Mah eni pretiravate. Jst naprimer bi resno rad izvedel kaj pametnega od dejasnkih uporabnikov o sami rabi, porabi itd večina se pa podjebava kle gor kot prvošolčki. Me zanima na splošno kolk ste porabili prej z ostalo kurjavo na sezono in kolk sedaj z IR.

Moderator bi pa lahko izbrisal polovico nepotrebnih komentarjev tuki gor.
Matej, o porabi ti tezko kaj konkretnega povem, ker nimam posebej stevcev.
V hisi imam thermaray, v stanovanju tega seveda ni bilo (centralna).
Sem pa ze parkrat napisal, da je po mojem poraba majhna.
Jaz stalno ogrevam samo kopalnico (600w), ostalih prostorov prakticno ne, morda par dni v prehodnih obdobjih.
Ko sva se preselila je bil mesecni obrok za elektriko okrog 110-120€, prej v stanovanju okrog 50-60.
Ampak: tu sva imela 2 bojlerja, v stanovanju samo enega.
Tu imava 2 hladilnika in zamrzovalno omaro, v stanovanju samo en hladilnik.
V obeh primerih steklokeramicni stedilnik, ok tu je se na drva. Pa tudi 8kw savna, ki laufa redno vsak vikend vsaj 8 ur.
Sedaj pa - po odstranitvi bojlerjev (imava TC, ki je v 10 mesecih porabila dobrih 900kwh), je poloznica za elektriko 58€. Ok, to je bilo od zacetka marca do danes, thermaray je laufal nekako do konca maja...ponovno sem ga zalaufal septembra ampak samo 300w).

Tako da, to jasno ni neka sistematicna analiza. Tako cez palec ocenjujem, da me ogrevanje kopalnice ne stane vec kot 100€ letno.
Kako bo sedaj, ko bom dva okvarjena thermaray panela nadomestil z Redwall pa ne vem. Prodajalec ocenjuje okrog 4-6 ur dnevno, torej do 100kwh mesecno...
Tema je tako zjahana, da se jo sploh ne da pomoderirat, brez repa in glave, polna podjeba......

Sploh ne vem kaj naj naredim, brišem, popravljam, lockam, banam........
No pain, no gain.
Bergi...pusti jo.

Delno je vzrok zafecljanosti teme ravno to kar gre vsem na organ...zavajanje in blef.

(sem prepričan dabi ob korektni predstavitvi prodali mnogo več ...)
Vincent, ko je začel objavljati Čojko, se je skoraj sesulo strežnik. Sami blefi in zavajanja. Danes so vsi tiho.

Popizdevam ko vidim band wagon! En od plavcev napiše kake buče so to in potem na band wagon uleti čisto vsak, ki ima pet sekund časa in užgi mujo, čeprav modula še v življenju videl ni.

Kaj ste zdaj naredili za tiste, ki se šele odločajo? Na eni strani uporabniki, ki trdijo, da so prijeli boga za jajca, na drugi strani "poznavalci", ki trdijo, da uporabniki vlečejo druge za jajca?

Ma od zdaj naprej bom vsakogar, ki panela še videl ni in se oglaša tu notri samo zabenal, pa čao piki.

In hočem študije, računice, popise, linke! Ne mi pisat "to je po moje ščiš/gnoj/apn/whatnot".

Lastniki panelov pa se sploh ne trudite z objavami, če nimate v rokavu nič. Dajte res petkrat premisliti preden objavite, da imate v fletih savno in to zastonj. Ker če mi poleg te trditve zraven ne prilepite slik in števcev, zapisov, podatkov.......raje ne. Ker vas imam poln kufer, obe strani.

Bohinjc, for christ sake, nehaj uporabljati smajlije, ker jih namečeš toliko, da se sploh ne da razbrati pomena tvojih postov in vsak izpade kot podjebavanje.
No pain, no gain.
Ne vem.
Meni se zdi, da živce izgubljate predvsem tisti, ki teh sistemov ne poznate.
In potem potencirate kakšne detajle. Kot tista reklama in spletna stran "zastonj ogrevanje" recimo.

Jaz ne vem, kdo od forumašev prodaja IR panele.
Zase trdim in lahko dokažem, da jih ne.

Le zakaj se ne oglasi nihče, ki je z IR razočaran? Ki bi uveljavljal garancijo, zahteval vračilo denarja, itd?
Konec koncev: zakaj nihče ne naredi prijave na zavod za zaščito potrošnikov, da prodajalci zavajajo, ko navajajo študije, s katerimi dokazujejo, da je poraba IR panelov 30 in več % nižja, kot porabijo navadni električni radiatorji?

Ravno te dni, ko sem izbiral dodatne panele, mi je pod roke prišla študija.
Lahko jo linkam. Pa ne boste rekli, da je vse to sfejkano?
Tovarne so konkretna podjetja, to bi moralo vse že zdavnaj propast, če bi bili bleferji.
Kdo daje garancijo na vračilo denarja v primeru nezadovoljstva? Še nisem videl ponudnika toplotne črpalke s takšno ponudbo.

Ja 1 kwh = 1kwh. Ampak, če laufa zadeva 24h, je to 24kwh, če pa 6 ur pa je to 6kwh. In da IR paneli ne laufajo 24 ur jaz vem v svoji bajti.

Ne vem, kako delujejo električni radiatorji.
Vem recimo, kako deluje "Zibro" peč na petrolej. Segreje prostor hitro, ampak, ko se peč ugasne, se tudi hitro ohladi. (Vem, ker smo to uporabljali med gradnjo.) In vem, kako segreje kopalnico Thermaray in kako drži temperaturo.
Kako deluje Redwell bom poročal, ko bo zmontiran.

@Berghaus: tale tema ima samo par strani. Pa potem je še ena se mi zdi.
Ne zdaj zganjati "pogroma"; gre zgolj za izmenjavo mnenj o IR ogrevanju.
Poglej si masaker v drugih temah, ki imajo stotine komentarjev in nabijanj vseh sort.
1 ... 5 6 7 8 9 ... 32 Pojdi na stran 
Iskanje po temi