PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Res je, sem spregledal, zelo lepo razloženo vse skupaj, moji očitki danes ob 21:15

Komp. OGR: 62
Komp. BOJ; 100
Dnevno: 149
Topl. vir: 170
Dod. vir 1: 0
Dod. vir 2: 0
OČ: 155

Krivulja nastavljena trenutno na 50*C pa še to se mi zdi preveč toplo, bom verjetno dal korekcijoza 1 - 2 x v minus_), vremensko vodeno deovanje 24 ur + sobni termostat je dodatna varovalka za izklop ( notranji dobitki – obiski, peka,…).kot kontrola za izklop nastavljen na 23,5*C.

Pa tvoji odčitki danes oz. dnevno me bolj zanima v teh mrzlejših dneh?

Hiša stara 5 let z mansardo , skupaj 157m2 brez kleti, zidana, izolacija stiropor 12cm, pvc okna k=1,1 dvoslojna, sonce čez celi dan, ogrevalne površine trenutno cca. 120m2( VSE AKLIMAT RADIATORJI V KOPALNICI ŠE LOJTRA VELIKA), ker še ne ogrevam dveh sob zgoraj, črpalka Termotehnika TČ ZV 9 EVT + set WPS ZALOGOVNIK150/304 BOJLER + 2 X OČ - obratuje od meseca junija letos!

Se ti zdijo dnevne minute visoke 149 , če prav razumem je to dnevno delovanje v minutah TČ oz. preračunajo se lahko iz tega stroški dnevne porabe na današnji dan 30.10. od 24h - 21h, ko sem odčital zvečer ali še moram kaj prištet razen delovanja OČ?

lp,
Danes zjutraj ob 8.00h sem preveril odčitek:
dnevno: 500 je beležilo,
Komp OGR-. 68
tako, da ta moje teorija o dnevnih minutah ravno zgoraj ne drži, da je to za točno en dan, ker sem mislil, da bo takoj po 24 uri začelo znova pri minutah, pa ni, kako beleži torej odčitek dnevno v minutah?? ostalo gre skupaj..

Razmišljam, da bom ponoči od 23 do 5 ure zjutraj natavil na nočno na 21*C kot varovalo, ker mi sedaj ogreva enako kot čez dan, nekje na 22 - 22,5*C, krivulja na 50.

lp
Po moje je ta kao dnevna minutaža eno povprečje na ne vem kakšen vzorec.
Pri meni sem zjutraj opazil vrednost 760. Mam pa precej bolj potratno hišo kot ti.
Kakšne mate pa kej obtočne črpalke za v radiatorje? 40, 50, 60? Jaz mam Grundfos Alpha 25-60. Mogoče je nal premočna. Sicer pa ne vem če od viška glava boli tukaj? Piskajo mi ventili ne.
OČ črpalki imam tč grundfos 25-40, čisto dovolj nastavljeno na 1, dokler vredu greje pravijo mojstri, da na čim nižjo stopnjo naj bodo nastavljene, zaenkrat zadovoljen-skoraj sta neslišni. Na radiatorjih imam termostatske ventile z glavami, ne piskajo, le pri vklopu OČ se malo sliši vklop le te pri najbližjih radiatorjih, kar mislim, da je normalen pojav, čisto vse vredu odzračeno, pritisk nastavljen na 1,2 bara.

Kaj pravite ostali?
DORIJAN Napisal:Komp. OGR: 62
Komp. BOJ; 100
Dnevno: 149
Topl. vir: 170
Dod. vir 1: 0
Dod. vir 2: 0
OČ: 155

Krivulja nastavljena trenutno na 50*C pa še to se mi zdi preveč toplo, bom verjetno dal korekcijoza 1 - 2 x v minus_), vremensko vodeno deovanje 24 ur + sobni termostat je dodatna varovalka za izklop ( notranji dobitki – obiski, peka,…).kot kontrola za izklop nastavljen na 23,5*C.
Pa tvoji odčitki danes oz. dnevno me bolj zanima v teh mrzlejših dneh?
Se ti zdijo dnevne minute visoke
Očitno so odčitki novost menija (ker ne najdem- osebno mi niti ni pomembno), zato se ne odzivam na taka vprašanja. Če bi blo kej nenormalnega v delovaju, bi ti pa sprožilo zaustavitev TČ in alarm z javljeno napako.
Kar se korekcije glavne krivulje tiče- običajno se nastavi na pričakovane potrebe- glede na lokacijo objekta, tko da mislim , da osnovno pustiš pri miru, lahko pa greš tisto "levo-desno"- glede na tvoja opažanja po potrebi. Če maš pa preko sobnega termostata zvezano stvar- pa ti ni treba niti do TČ, pač pa po potrebi dvigneš, ali spustiš temp. prostorov- meni deluje (ponavadi je to ob že opisanem-"jugovem" mrazu -kljub ne nizki temp.,ter visoki vlagi- občutek mraza).
OČ za radiatorje mam 25-80, nastavljeno na 2, na bližnjih je slišno, čimveč oddaljeno vse manj....
Kar bo verjetno še kdo zapazil (razen če niso izboljšali- ker sem jim posredoval info.), pri nas je odčitek temp. na TČ isti, kot če gledam prek drugega termometra- razen ko gre zadeva v odtaljevanje. To "zmoti" merilec temp., ki očitno ni (bil?) na najbolj optimalnem mestu TČ, ter naraste ob defrostu tud za 5stC, vendar ko je postopek zaključen zadeva hitro pride na pravi odčitek - tko da ni nič narobe (razen če uletiš na brzino, pogledaš...pa misliš ...tole pa nekaj ni...).
Lp
rentgenx Napisal:Sobni termostat je zelo vredu zadeva na radiatorjih. Zelo dobro se obnese pri meni in še najmanj 5ih ki jih poznam. Med njimi je tudi en uporabnik ki ima zel dobro izolirano hišo,talno gretje Mitshubishi TČ Zrak voda. Bo sam povedal če se bo našel,ampak vdrugi temi.

Sem se našel Big Grin in tudi odgovoril v drugi temi [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewtopicunichr("46")php?f=7&t=40656&p=445901#p445901[/url]
Kot sem zasledil vsi govorite o minutah ali urah delovanja TČ mene pa zanima kolikokrat dnevno se vam TČ vklopi?
Kakšno imate kaj sobno temperaturo v prostorih čez dan, enako tudi ponoči ali kaj znižano??
Pri meni se giblje sedaj okrog 22,5*C, čez noč tam od 23.00 - 5.00 ure imam znižano preko sobnega termostata na 21*C, ker se mi ne da pripirat term. ventilov, ker se mi zdi drugače ponoči na dnevni temperaturi prevroče.

Vremenska regulacija 24/7 non stop v teh dneh???

lp,
Nekaj podatkov (o mojem načinu) je že v tej temi, nekaj na strani o porabah..., (nerad se že prevečkrat ponavljam...). Bilo je pa že toliko...o tem na forumu- zagovornikov tega in..., tko da ne bi...
Sicer smo si pa različni..., tko da mora vsak sebi prilagajat kaj mu je ...(enim je pomembno ugodje, enim samo cenovno....)
Če ti stvar "štima" ...ne vidim težave.
Lp
Sprva sem poročal, da je vklop OČ komaj slišen, sedaj pa se mi zdi, da je že malo moteč in sicer ugotavljam, da se sliši čuden zvok v radiatorju že zgoraj v spalnih prostorih,samo, ko se vklopi OČ(ne vem se sliši ventil ali zvok v ceveh..)obtočna črpalka, kar prej nisem slišal zgoraj, slišati je bilo samo pri najbližjih radiatorjih spodaj, morda kje kakšen zračni žepek, ki ne bi bil prezračen? radiatorji grejejo vsi vredu in tiho in bili tudi odzračeni..

Mnenje....

lp
Dorijan,
še malo se razpišemo o čudnih zvokih,pa ti povem,da boš OČ slišal še v avtu. Big Grin

LP Srečo
Kakšno ste kaj imeli porabo TČ v mesecu oktobru?

lp,
Ni blo cajta se igrat in spremljat porabe za prejšnji mesec, šele danes odčital: od zagona TČ 3.10 do danes 7.11. povprečna SKUPNA poraba gospodinjstva 27 kWh na dan (38 dni od zadnjega odčitka skupnega števca 1026 kWh). 23C notranje temperature, konstantno, vremensko vodenje.
Nastavitev zdaj: krivulja 56C, 3K v plus korekcije. Na tem bom ostal in upam, da bo držalo temperaturo. Korekcijo imam raje višjo, da je ob višji zun. temp. višja T vode v radiatorjih. Ni pa slaba slišati bohinčeva taktika, ko v začetnem obdobju grelne sezone kuri s konstantno T grelne vode in višjo razliko T pred vklopom - @bohinc: kako se je letos to obneslo?

Pred priklopom TČ sem imel pavšal za elektriko cca. 65 € ampak je bil malo previsok (tak je bil zaradi lanske izredne porabe), realno mislim, da je redna poraba gospodinjstva med 350 in 400 kWh/mesec. (poraba gospodinjstva ni majhna za 2 osebi, dom je tudi pisarna: 2 računalnika praktično 24/7 prižgana = 2x cca 100-150W, mini serverček, dva laptopa vzporedno občasno, kjer še ni svetil so še stare 100W žarnice, včasih se pozabijo ugasnit, sploh je discpilina ugašanja luči ne po moji krivdi slaba in to ravno tam kjer ni varčnih žarnic Smile, 6 let stara plazma - včasih gori kot ozadje med delom, sušilni, pralni stroj, hladilnik (B klase), indukcijski šporget, prejšnji mesec zaradi nekaterih del tudi nekaj dni laufanja razvlaževalca, tega tudi drugače včasih zalaufam v špajzi ...

Za enkrat kaže, po moje, kar ugodno porabo. Zares bom pa videl po koncu sezone, ko se zadeve in nekatere izredne porabe ustalijo oz. popolnoma relevantno mogoče šele drugo sezono (to sezono se bo še kaj prčkalo po bajti).
Zelo lepo opisano madhatter, tudi moja poraba v mesecu oktobru je bila cca. za 20,00Eur več elektrike kot običajno, odčitano 1.11.2012 za celi mesec oktober (zanemarljivo malo, glede na vso udobje...) , temperatura prostoru konstantna med 22 - 22,5*C, vremensko vodenje 24/7 krivulja sedaj na 53*C v sredini, mislim, da bo tako ostala skozi kurilno sezonoSmile

Če imate možnost merjenja vlage v prostoru, me zanima kolikšno imate kaj vlažnost???

lp,
1 ... 5 6 7 8 9 ... 100 Pojdi na stran 
Iskanje po temi