PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri podstavek za toplotno črpalko

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Okrog bi postavil robnike, normalno na suhi beton (to bi že v šajtrgi zmešal). S tem bi pridobil tudi na višini, ker bi vkopal cev dolžine 50 cm, ki je bistveno lažja od 100-ke.Vprašanje je samo, če je odprtina fi 40 dovolj velika.
Lej, OK bo vse....teža ni velika, nič posebnega ni...eduino kar TČ potrebuje je 'prostor' kamor odteka kondenz...če boš tega zagotovil itak ni rpoblema...da se ti ne bo zgodilod a ti zamrzne pol toplotne.
vincent Napisal:
Citat:pozimi bom namontiral termometer v podstavek

Se priporočam za kake podatke ob različnih zunanjih temperaturah. Ker tudi mene zanima kaj se dogaja.

Koliko pa imaš notranjo globino podstavka (Od zemljine navzdol)?

tako končno sem si vzel čas in izmeril temperaturo zraka pod toplotno črpalko.
na globini 70 cm je zdaj 2°C. en meter nad tlemi pa - 0.7°C .
Fantje potreboval bi pomoč.
Montirali bomo toplotno črpalko in potrebno je narediti podstavek. Ker imam za tehnične zadeve dve levi roki, sem dobil zidarja, ki mi je po ogledu na hiši dejal da me pride cca. 180 EUR, da zabetonira zadevo (zunanja mera 100-50, notranja 80-30, višina 75 cm (35 nad nivojem terena). dela se brez spodnje plošče, ker teren požira vodo (kraški svet).

Ali mi lahko nekdo, ki se spozna pove, ali je ta cena vsaj približno sprejemljiva za obseg potrebnega dela in material. Nekako imam občutek, da temu ni tako, čeprav se ne spoznam na te zadeve.

Aja, luknjo sem že izkopal sam, pravi da ima vsaj 7 ur dela, da pripravi vse potrebno in izvede delo.

Hvala za sugestije že vnaprej.
Večina tu na forumu smo si podstavek naredili sami, pa nismo zidarji. Zato ti bo težko svetovati. Moje mnenje pa je, da je predrago in bi si jo dosti ceneje napravil sam. Skoplješ luknjo, narediš okvir notri še ne manjši okvir, med njima daš distančnike in zaliješ z betonom. Enostavno in poceni.
Koliko je to dosti ceneje? Če me pride 100 eur se mi glede na neznanje niti ne splača....
Nimam mešalca, šolange, znanja, smisla... Big Grin .

Ne želim le, da me kdorkoli nat*****. Nekaj pa že mora zaslužiti, to je logično, zato vprašam za izkušnje ostalih, koliko je bilo vloženih ur dela in cena materiala. Podstavki so tako ali tako približnio enaki...
Če bo mojster dal svoj opaž, pesek, železo in cement je cena kar vredu. Če bi delal sam te nove opažne plošče stanejo 50-60€,prevoz za pesek itd.
Pa poglejmo kaj potrebuješ:
- cement 2 vreči (pretirano, pa naj bo)
- nekaj peska (ga imaš kaj doma, sosed, ....?)
- kos železobetonske mreže (nekje se bo našel kje kakšen ostanek)
- nekaj lesa (po vsej verjetnosti najdeš kaj okrog hiše, pri sosedu, ....)
- svinčnik, ravnilo, vaservaga, žaga za les, kladivo, nekaj žebljev, lopata, vedro, dobra volja,...

Skupni seštevek bi moral biti le cement max 5€ + kakšen pir sosedu

PS: Tistih par lopat betona zmešaš tudi z lopato na roke .....
Plačaj pa je,saj ti tudi ne delaš zastonj.Če boš Homerja poslušal,boš delal cel teden,nazadnje bo pa nastalo eno skrpucalo.

LP Srečo
Stroški mojega podstavka v lastni režiji.
- betonska cev fi 30, dolžina 50 cm - 5 eurov (kupljena kot odpad v Stavbarju)
- 3 x robnik debeline 8 cm - skupaj 11 eurov
- 3 x 20 kg cementni estrih (uporabljen kot beton) - 5,10 euro
Skupaj cc.22 eurov.
Jašek je narej v obliki lijaka, se pravi, kakšnih 20 cm nižje od spodnjega roba robnikov je proti betonski cevi speljano kot lijak, tako, da se lepo steka.
Vse skupaj je bilo narejeno v enem popoldnevu.
Slike imam na mobitelu, če te zanima.
Citat:Pa poglejmo kaj potrebuješ:
- cement 2 vreči (pretirano, pa naj bo)
- nekaj peska (ga imaš kaj doma, sosed, ....?)
- kos železobetonske mreže (nekje se bo našel kje kakšen ostanek)
- nekaj lesa (po vsej verjetnosti najdeš kaj okrog hiše, pri sosedu, ....)
- svinčnik, ravnilo, vaservaga, žaga za les, kladivo, nekaj žebljev, lopata, vedro, dobra volja,...
Skupni seštevek bi moral biti le cement max 5€ + kakšen pir sosedu
Plačaj pa je,saj ti tudi ne delaš zastonj.Če boš Homerja poslušal,boš delal cel teden,nazadnje bo pa nastalo eno skrpucalo.
LP Srečo
no sem sam eno skrpucalo....niti ne vem če točno....- v glavnem je podstavek najcenejši ...če se ga lotiš sam tudi cca 600E razlike :!: Idea , tko da ni nepomemben strošek.... :!: :wink: , boljše pir...ali več :lol: za dobre medsoseske odnose...!
ssecnik Napisal:Plačaj pa je,saj ti tudi ne delaš zastonj.Če boš Homerja poslušal,boš delal cel teden,nazadnje bo pa nastalo eno skrpucalo.

LP Srečo
A ti ne delaš zase zastonj?

Če nisi totalno "levoročni" zadevo narediš v pol dneva in ni skropucalo.
Če pa ne zmoreš, potem sploh ne razmišljaj da narediš sam. Plačaj kolikor ti je rekel zidar in ne razmišljaj, če je to poceni ali drago.
Aranzubia:
"Nimam mešalca, šolange, znanja, smisla... ."

Homer,če nekdo sam pravi ,da ne zna in nima orodja in materiala,potem je stvar jasna.S tem ,da ne dela zastonj sem pa mislil,da naj opravlja delo,ki ga obvlada,s zaslužkom pa plača mojstra.
LP Srečo
Ne vem komu v interesu je...- da se poudarjajo prispevki ...katerih siguren sem ...da nisem poslal vsaj danes... Idea :?:
Sej po svoje tale forum daje veliko info...
Moti me edino...- ker mam žal (mogoče neupravičeno :oops: :mrgreen: ...'al' tudi ne..., da je malo :?: ...ali precej podvržen nekaterim ponudnikom.... :!: :?: Idea
Arrow gotov se motim Confusedhock:
Lp
Jaz sem tudi vse naredil sam - IMPROVIZACIJA! Nekaj slik se najde celo na 1. in 3. podstrani te teme. Prepričan sem, da mojster ne bi naredil bolje.

Če pa res misliš, da nimaš nobenega smisla za praktična dela, pa žal plačaj kolikor ti rečejo. Za takšen znesek menda ne boš zbiral ponudb petih zidarjev.
1 ... 5 6 7 8 9 ... 25 Pojdi na stran 
Iskanje po temi