Objave: 16684
Teme: 48
Ocena:
49
Nazadnje bo šel po iverko, obdelano seveda, v Ikeo. Kadarkoli grem mimo, je kolikor hočeš privatnikov, ki tam nabirajo kose.
Sicer pa, zakaj jih ne bi? Obdelana iverka z okovjem, je cenejša kot gola v formatih. Dodaš še par front in je kuhinja fertik. Ampak, če je že tako, zakaj pa potem ne bi tega naredil vsak sam zase? In prišparal.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 920
Teme: 10
Ocena:
0
Jest na zadevo tko gledam - manj renomiran mizar, mogoče s.p., mi kuhinjo naredi za 5000, renomiran pa za 8000, s tem da so materiali popolnoma isti (isti iveral, isti panti, vodila, isti ročaji), kuhinja je narejena po istem principu, z primerljivimi "stroji". Zakaj hudiča torej, je pri nas pravilo, da bo kuhinja od tega malega mizarja montirana šlampasto, (izrez v hrbet pod pomivalnim koritom narejen na licu mesta, z vbodno žago - prosto po Prešernu, vijaki za ročaje prekratki, pa se kr mal s frzenkarjem poglobi, da vijak prime...itd). Je res treba plačati 3000€ več za take malenkosti, ki pri končni ceni ne pomenijo nič. Zakaj ta mali mizar ne da od sebe še tista 2% energije in naredi top?
Je pa res, da je to pri nas pravilo in ne izjema...
Ocena:
49
Kako pa narediš izrez za cevi!?
In kako točno to vpliva na kvaliteto kuhinje?
Prekratki vijaki? Kot da jih nimajo v vsaki trafiki?
Boš moral najti nekaj drugega za ocenjevanje kvalitete kuhinje. To kar si naštel, zagotovo to ni.
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Objave: 1168
Teme: 7
Ocena:
1
Dober mizar še ni dober podjetnik. Slabo oceni pitrebno količino časa, razporeditev dela itd. In potem se špara z materialom, hiti z montažo...
Jaz razliko med poceni in dragimi kuhinjami pri mizarjih vidim predvsem v dizajnu. Neko standardno zadevo zna vsak narediti. Zrisati kuhinjo, ki bi izstopala pa ne zna vsak. Mogoče bi jo znal vsak narediti, samo priti do "wau" dizajna pa ne.
Sicer pa je en mizar, ki nima ne salona ne spletne strani, kolegu naredil kuhinjo (5,5m), spalnico, dnevno, kopalnico in shrambo za 10k. Vse po meri in po 5 letih bp.
Ocena:
49
Če bi bil jaz stranka za kuhinjo, recimo, bi najprej gledal proizvajalca okovja. Švaba je še vedno švaba. Danes se vgrajuje v glavnem kako turško.
Kvaliteto iverke. Gostoto in debelino folije lahko oceni tudi laik.
Kvaliteto obdelave zapiranja robov. Koliko se jih zapre (samo vidni, tudi zgoraj, spodaj in celo tudi zadaj), s čim se jih zapre (folija, ABS, laminat...), kvaliteta odreza iverne plošče (krušenje folije), obdelanost spojnega roba med iverko in robom.
Prilagajanje višine po želji kupca, torej višji cokel ali višje omarice, v primeru višje kuhinje.
O kvaliteti front ne bi. Poglavje zase. Ko si izbereš tip površinske obdelave, naj bi bilo to vsaj dobro narejeno.
Vgradnja sodobnih svetil in ostalih pritiklin.
Zaključki, spodaj, zgoraj, ob straneh, na vrhu, pri pultu..
Prilagajanje mer stranki, izvenstandardne, posebne oblike po kotih.
Itd...
Izrez hrbta!? No ja, vsak nekaj vidi kot kvaliteto. Na podlagi ravnosti in točnosti tiste luknje, bo znala vsaka stara mama drkati mizarja. Kaj več pa v bistvu ne.
Ocena:
0
Saj sem napisal - panti Blum ali Grass, iverko vsi jemljejo pri Starmanu (Egger, Kaindl, Fundermax), vodila Grass ali Blum... Robljeno s strojem, porezkano, 2mm ABS, kar je vidnega, torej vsi sestavni deli in obdelava ista, razlika v ceni pa precejšnja...
LP
Ocena:
49
Se ne strinjam, ampak OK. Če je res to vsa razlika.
BTW Kaindl, Egger ... imajo čuda iverk in še več folij zanje. Od gramatur do materiala ...
Tudi Starman ima zanimive akcije. Ni vse tako preprosto, kot se sliši.
Grass ali Blum!? Spet, ni vseeno.
Še Blum pride iz vseh vetrov. Akcija je pač akcija.
Če je vodilo prišlo iz Babnega polja v tvojo kuhinjo, tebe res ne bi smelo zanimati, ampak..., hudič se skriva v detajlih.
Ocena:
0
Saj ti pravim Fery, dvema mizarjema daš povsem iste "zahteve", iveral iz tega kataloga, dekor ta pa ta; panti Blum ta pa ta model, ročaj Rujz xy, pa dobiš take razlike v ceni nazaj, da ti ni jasno.
Objave: 95
Teme: 4
Ocena:
0
Dobre delavnice ni brez cnc strojev in to stane. Manjši mizarji dvomim da si lahko privoščijo drag stroj. Cnc je natančnost kar je bistvo sestavljanja in kasneje montaže. Je pa res da je predviden čas za kuhinjo ključnega pomena. Ponovadi mi čakamo, ker stranka nima pripravljen teren. Tako je, najceneje je da si jo sam nardiš in bo top, ne boš gledal na vsako pikico ali pač. Na nikogar se ne moreš zgovarjat. To je to.
Ocena:
0
Kakšno je vaše mnenje glede Gros Novak kuhinj, cenovni rang?
Objave: 289
Teme: 12
Ocena:
0
Tržijo italijanske kuhinje, ki pa so cenovno zelo dostopne.
Ko sem jaz primerjal cene z Dan kuchen npr., so bili cenejši za približno 30%. Da o odnosu do stranke ne govorim, velik plus za Gros Novak.
Ocena:
0
Aja, sem mislil, da sami delajo...