Pri nas je od spremembe sistema (1 razvlažilec v kurilnici zmogljivosti 50L/24h) takole:
v mesecu juliju je šlo 131kWh za hlajenje in 158kWh za razvlaževanje. Notri je 25 stopinj in 50% vlage, max 55% ko se kuha ipd, ker je vlagomer v skupnem prostoru. Zračili z rekuperatorjem nonstop, ker ni tok drago vse skupaj da bi se odpovedali svežemu zraku. Iz razvlažilca sem dnevno odlivala cca 15L/dan, zdaj je pa speljan v sifon, pa ne vem več. Moram imeti pa vrata kurilnice nonstop odprta seveda. mašine ne slišimo, razen če smo v kleti. edino kar je, je to, da jo moram še vedno prižgati posebej. tolažim se, da s tem ni toliko dela, ko pač vklopim hlajenje na TČ istočasno vžgem še razvlažilec, ki je pol metra stran.
Temprerature so pa naslednje. V talno gre 19 stopinj. Na tleh, kjer je keramika je najhladnjeje in sicer 23,0, na vinilu 23,5-23,8 odvisno od gostote talnega. če bi bila sila, bi torej še lahko malo pojačala hlajenje, tudi razvlažilec še nima problemov, samo je tako OK. se ponavadi držim 7 stopinj razlike, pa sem že zdaj malo skrenila. TČ mi kaže da je zunaj 35 stopinj. Ven nisem stopila in ne bom, če ne bo res treba.
avgusta pričakujem, da bo treba manj. konec koncev smo bili večji del julija vsi doma, kar pomeni več kuhanja, pranja, pomivanja, odprtih vrat na teraso ipd zdaj sta ta glavna dva gavnarja na morju, pa naj jih tašča in tast shladita

čeprav baje bo tudi v morju težko. mlakuža...