(7.12.2020 ob 09:52)csamo001 Napisal: Pri +15 zunanje temperature ti gre 30 stopinj v radiatorje? Jebemtiš, kakšna hiša pa je to? Pri +15 nas večina lufta... A to ogrevaš 24/7 ali na urnike?
Vsaka čast, skoraj diplomiral si že s poznavanja TČ. Večkrat si z razumom vskočil, ko so me napadali, ker si vedno razmišljal z lastno glavo.
Očitno pa ti je izolacija, tko pregrela bajto, da neke stvari že zanemarjaš. Potrebe objekta, stanovalcev, lokacija...
Ja, eni živimo v starih slabo , spet drugi nič izo. objektih (TČ osnovni=edini vir). Tko, da take temp. in DV niso nič nenevadnega. Če nekomu to paše, je zgolj opisal svojo situacijo, ne?!
Sem zgrešil nadaljna vprašanja po nasvetih bk...?
In jeseni , ko je (sploh kak dež) stalna temp. +- 15 stC je tudi v Bohinju za kurjavo, ne celodnevno odpiranje oken, žal. Tudi sam imam v hiši mamo90+, stalno zebe, ter ne bi ogreval?! V več letih sem opazil, da tudi meni , čeravno greje... pod 30stC objekt, cel dan ta mlačen zoc goni potratna OČ. Kaj je bolje, na vseeno dober copTČ , pri teh temp.? Če spuščaš občasno 30+, ter akumuliraš bajto, ali da ti nizek DV pod 30 povozi stalno delujoča nešparovna OČ, z pogonom zoca po radiatorjih ? Podhladit že slabo izo. objekt z luftanjem cel dan?!
In ne... enako, kot MMmaks ne rabim odgovora, kaj mi je storiti (v obliki nove bajte , izo, itd.). Razen, če kdo vskoči za botra= nepovratnih sredstev....! Pa , da vidimo.... koliko se jih javi?! Bom skromen..., jahte ipd. ne rabim, mi zadostuje kajak...

Enga celo menjam za ''hmeljev karton...''
Z neomejeno malho, tudi brez..., je lahko bit pameten za druge..., ne ?! S tujim po koprivah...
Čeravno nekdo zgolj poda situacijo na vprašanje. Ne zanimajo ga rešitve. Sem mogoče ta del zgrešil?
Če krmariš med prioritetami, kaj je bolj nujno... ipd.. Ne bit bolj papežki od...

Taki nasveti so brezpredmetni
Se mogoče motim, da je kdo provociral, vse počez, žalil celo sassapo-ja, o nevedenju o TČ ipd...?! Nato vskoči na zadnji vlak Fery TČ, ter vse ve...? Če se motim...? Opravičilo vnaprej.
Komur kaj pomeni, da ne bo čist mimo...
https://prnt.sc/vxhw0b po vremeski krivulji, ko se temp. spustijo...
Ko dnevne preveč nihajo nad 8+zun.t. konsanten DV, OČ delajo veliko manj ur...
https://prnt.sc/vxhyad, ogrevat je žal treba ...Ala vera tistim , ki ne...!
Večina lastnikov Fery TČ (in drugih, na dobro izo. objektih, po možnosti s talnim...), vključno z njim, pozablja , da nimamo vsi zadekanih bunkerjev, z mogoče še žnj. pomožnih ogreval, skipanih drv na prag ipd....
Na teh objektih, bi tudi IVT 9 škripala na škrge, z nezadostnim ogrevanjem in DV.
Sej smo brali ne ''tovariši'', da tudi neprimerno močne DHT, kljub svojim opevanim 80stC niso zmogle...?! Čeravno so se trudili pisat drugače... Cicibani tega ne vejo, ker jih ni blo zraven, ali ''nočejo slišat''
Ma, če se ne motim...tudi Poldu, ne sede ogrevanje pod 30stC DV doma, kjer mu HP tudi kasneje ne pride v poštev. Nihče mu ne oporeka. Objekt -TČ mame , bi bla hvaležna vsaj za dodatek HP, še bolje pa kak kWh več.
No pa ko smo ravno v temi DHT 3 : Desetletje nazaj, ter precej let dalje , bi bil nasvet za MMmaksa, da mu en . komp., čeravno z vbrizgom, ne bo zadostoval, ker je edino primerna dvokomp., dveh propelerjev, čeravno glasnejša... Pa res?!
Sej ni težko razumet, ali ...?!
MMaks ne sekiraj se za take, mene so nekdaj stalno linčali. Prve je povozil čas, glede na njih izjave, skratka nestali .... Drugi menjajo dlako trenutnim potrebam..., ter hitrim prstom...
Spet tretji razumejo! Piši...., odgovori..., vprašaj... za tretje
Pride čas, ko se kolo zasuče...