PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Izbira toplotne črpalke zrak-voda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Je tale sonce kej preveč v kozarc pogledal?

Je tale sonce kej preveč v kozarc pogledal?
Lep pozdrav, ob poplavi TČ ki jih trg ponuja sem zasledil TČ zmamke CHOFU,kao naj bi bil japonski proizvod, monoblok, brez notraranje enote.
Pa me zanima-jo izkušnje z to TČ tisti ki kaj vedo o njej ,oziroma jo imajo.

l.p.

https://www.scorp.si/izdelek/aeyc-1642xu3-16kw/
https://www.scorp.si/izdelek/aeyc-1242xu-ch-12kw/
(21.10.2019 ob 08:41)sassapo Napisal: He he, ja je vedel kaj prodaja... Kakorkoli, kupil si solidno napravo srednjega kakovostnega razreda, s svojimi dobrimi in slabimi lastnostmi vret.
Važno je, da si ti navdušen...
Upam, da boš čez leto, dve še kaj napisal ...

Si tudi ti kriv , da sem jo kupil!
Hvala TI  za  krivdo!!! Smile !
Navdušeni so , ki so jo že kupili in bodo še ostali , ki jo bodo  .
Mi je žal vsakega ki je razočaran nad svojo toplotno. Največ opažam za micke
Pri moji sem prepričan , da tega ne bo!!
Bom še napisal!

Za soncem najceneje greje BOSCH toplotna črpalka !
(22.10.2019 ob 07:50)MAGS Napisal: Lep pozdrav, ob poplavi TČ ki jih trg ponuja sem zasledil TČ zmamke COFU,kao naj bi bil japonski proizvod, monoblok, brez notraranje enote.
Pa me zanima-jo izkušnje z to TČ tisti ki kaj vedo o njej ,oziroma jo imajo.

l.p.

https://www.scorp.si/izdelek/aeyc-1642xu3-16kw/
https://www.scorp.si/izdelek/aeyc-1242xu-ch-12kw/

Chofu, kolikor je pred časom sassapo razlagal, naj bi bil kvaliteten japonski produkt. Pred kakim letom, če se prav spomnim, se je na simando24.de pod blagovno znamko Fujitsu prodajal 10kW Chofu brez krmilja za okoli 800 EUR.
NA MOSu je mislim da bil predstavnik Chofu. Deloval pošten možakar, kišta na prvi uč deluje OK, mislim da je garancije 5 let...nisem pa siguren ali samo na kompresor ali na celotno tč. Cena pa nekje dobre 3k€ če se prav spomnem.
Ja tudi jaz sem letos na MOS-u videl to TČ, če se ne motim jo je predstavljal INPRO iz novega mesta.
Ja kompresor je od toshibe oziroma panasonica,tako da to je OK predvsem me pa zanima ostala elektronika in pa kako se krmili ,ker nima notranje enote.

l.p
Najlažje ti je poklicati prodajalca in povprašaš še kaj drugega kar te zanima. Ponavadi ne grizejo čez slušalko  Smile.
Ja vsekakor imam namen poklicati, vendar , saj vemo kako je to vsak svoje hvali , tukaj mislim da bi dobil bolj verodostojne informacije Undecided Smile
(22.10.2019 ob 21:09)Sonce65 Napisal: Za soncem najceneje greje BOSCH toplotna črpalka !

Za soncem najceneje grejejo drva. To je prvo kot prvo. Stanejo me točno nič.

In kot drugo. Jaz imam namesto Bosch TČ, IVT tč. Ti lahko tako povem, da boš dolgo, dolgo, dolgo lovil "najcenejše" gretje in ga vseeno, napram meni, nikoli ne boš ujel.
Niti najmanjših, niti teoretičnih pogojev nimaš, da se tako poceni greješ s TČ, kot se jaz grejem s TČ.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Niti ni nujno... So mnogi , ki jih jih drva ne stanejo točno nič.., ter jih grejejo ceneje kot vložek v sončne  og. vire.... Vendar ne , brez vloženega lastnega dela, lastnih drv..ipd... ki stane... ?!
''Mnoštvo'' ogrevalnih virov v objekt ne pade z neba? Za ničelni vložek? Čez koliko let, se le teh ''nekaj'' na lagerju povrne-izplača?
p.s. ne grajam dotične TČ ... Pač pa, da večina kupcev le teh, ima v zasedi še druge ogrevalne vire, energente..., ki nekomu drugemu predstavljajo strošek; čas , zdravje, ki ga mogoče ni....?!
(23.10.2019 ob 13:08)MAGS Napisal: Ja vsekakor imam namen poklicati, vendar , saj vemo kako je to vsak svoje hvali , tukaj mislim da bi dobil bolj verodostojne informacije Undecided Smile

CHOFU je soliden izdelek v konkurenci monoblokov, kjer po prodaji pri nas vodi LG.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
a
(23.10.2019 ob 13:10)Fery Napisal:
(22.10.2019 ob 21:09)Sonce65 Napisal: Za soncem najceneje greje BOSCH toplotna črpalka !

Za soncem najceneje grejejo drva.
 Jaz imam namesto Bosch TČ, IVT tč.
Niti najmanjših, niti teoretičnih pogojev nimaš, da se tako poceni greješ s TČ, kot se jaz grejem s
Drva?  Za koga ,zakaj, kako ?
Priznaš ali ne , žlahta je žlahta!!
Že imam najcenejše gretje , s teboj se ne merim.

Hišo sestavili iz kontejnerjev. Zdaj meter in brusilko  in luknje !!!! GAS!

Kako dela toplotna?
Ko šus . Drži  22c v dnevni , kod pijanc plota!!!
Voda ? Greje sonce najceneje. Ko sonca ni,  Bosch toplotna  poskrbi!!! Big Grin
Bom napisal naslednjič , kako izgleda zagon, ki ga opravi pooblaščen serviser od BUDERUSA. Samo z njegovo potrditvijo ustrezne montaže imaš garancijo.
Prej je lahko xy , za zagon ne! in ker Stagoj ni šalabajzer je pregled brez napake in toplotna dela  po pričakovanju!!
Vi ste že zagnali prej, kot je prišel pooblaščenec na pregled? Pa kdo resno verjame reklamnim številkam? Tongue
sonce, pišeš o zagonu tč, kot bi to bil zagon najmanj nuklearke. Jst neke razlike ali vključim sušilca, pralni stroj ali pa tč ne vidim. Pritisneš gumb in dela to, za kar je namenjena kišta - če verjameš ali ne, mora vsaka tč biti povezana tako kot je predvideno, pa je vseeno kaj piše na njej - drugače pač ne opravlja svojega dela ok...verjetno je res pri tvojem boschu kaj drugače, saj z nečim tudi morejo upravičiti ceno in nakladanja, ki ti ga prodajo skupaj s ogrevalno kišto...naj ti služi namenu, le za nadaljnje litanije odpri ločeno temo in se tam po mili volji razpiši tudi o projektu gradnje, ki zgleda nadvse zanimiva. Pohvale za takšno alternativo iz priponke, če je to tvoj projekt.
(29.10.2019 ob 07:49)pentax Napisal: sonce, pišeš o zagonu tč, kot bi to bil zagon najmanj nuklearke. Jst neke razlike ali vključim sušilca, pralni stroj ali pa tč ne vidim. Pritisneš gumb in dela to, za kar je namenjena kišta - če verjameš ali ne, mora vsaka tč biti povezana tako kot je predvideno, pa je vseeno kaj piše na njej - drugače pač ne opravlja svojega dela ok...verjetno je res pri tvojem boschu kaj drugače, saj z nečim tudi morejo upravičiti ceno in nakladanja, ki ti ga prodajo skupaj s ogrevalno kišto...naj ti služi namenu, le za nadaljnje litanije odpri ločeno temo in se tam po mili volji razpiši 

Vi ste že zagnali prej, kot je prišel pooblaščenec na pregled? Pa kdo resno verjame reklamnim številkam?

Gradnja hiše je sinov projekt . Sem pomagal, zato toplotna na stranskem tiru od julija.
Nadaljnje litanije bodo tu ! Sem JAZ odprl to temo. Pogled je tvoj !

Ja je mala nuklearka pri hiši. Tudi z njo se ne igra vsak.
Ni gumba , da bi jo prižgal da dela kod pralni stroj!!!
Priklopiš na štom  in pustiš štrom v notranjo enoto.
Na zaslonu ti ponudi čarovnika za konfiguracijo.
Pregleda, kaj imaš priklopljeno in ti ponudi v potrdite, vse ostale možnosti skrije.
Imaš možnost obratovanja brez zunanje enote (kompresor miruje ) , kar se ne šteje v zagon toplotne črpalke. Zagon firma iz moje vasi Tongue
Vse kar šariš po meniju se zapiše in se ne da brisati Ni dvoma , ali  je kompresor obratoval!!!
Sam pregled traja 1,5 ure vse po točkah v zapisnik. BOSCH compres /awe :Navodilo za namestitev  st.45.
Serviser tudi vsako nastavitev obrazložil .
 Dobil odgovora, kje je razlika med  nizkotemperaturnem in visokotemperaturnem delovanju.
V pamei toplotne!!! Je nastavil za radiatorje difirenco Dv- Pv 8k. najbolje!!!.(V navodilih poišči za talno!)
Tudi obratovanje predlagal optimizirano
Razložil kdaj uporabiti in zakaj.
Da ne flancam :Navodilo za uporabo BOSC HPC 400 /st35 Varčno ogrevanje /hlajenje
V glavnem toplotna ve, kaj dela in naj tako ostane.
A kak dela Easy Remonte.
Zanimiv.
Pokaže nastaviteve temperature , riše diagram temperatur . Lahko spreminjaš nastavitve. Vse in telefončka. Ker nič ne stane OK:
Mi je sporočil , da  je tipalo za bojler prekinjeno.
Konektor ni bil staknjen dovollj , da se zatakne.
Ja dobra stvar!!!
Za soncem najceneje  greje BOSCH , IVT, BUDERUS ,JUNKERS toplotna črpalka!!!

http://si.documents2.bosch-climate.com/d...820837.pdf
 http://si.documents2.bosch-climate.com/d...820187.pdf
1 ... 4 5 6 7 8 ... 70 Pojdi na stran 
Iskanje po temi