PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Premajhna moč TČ?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Citat:cbbx ima čisto korektne pomisleke,
Ima in ne...Če vzamemo zgolj temo FW kljub Poldkovim grafom in opisom dam več na besedo Xsavi, Sašo65 , ter še komu...npr. tudi ''redkobesedni'' DELPHI .
Predvsem omenjeni ne ''forsirajo'' svojih TČ o naj...(kot je počel pisal omenjeni po različnih temah, mimogrede bolj nerad jo vgradi tud najbolj cenjeni tega foruma... :wink: ),ter dajo konkretne pomisleke za ali proti nji...
Mimogrede...tudi telmos je bolj naklonjen prej premočni TČ ( vendar ne kot Polde, ki ma sploh premočno...+ Solar...) Očku vgradi prešvoh, ker ''bo imel novo izo''., ketere ne vgradi... , ker spozna, da bi bil vložek neprimeren! Te pomisleke sem mu predstavil pred vgradnjo očkove TČ...-da bi raje vzel močnejšo, ter HP s katero bi očku pokril vse izgube...Vendar me je raje delal glupana... kako nič ne razumem, obkladal z zmerljivkami ipd..? Upravičeno ?
Zakaj sem težil z defrosti: Polde ima solidno izo., predimenzionirane radiatorje in še bolj TČ- Defrosti posledično redki. Slika pri očku je precej drugačna..., zaradi ...? Defrosti pomenijo izgube ..., ja ?
Debatam, da pogosti defrosti in pogosti vklopi TČ vplivajo na življensko dobo TČ ala Srček migaj, Rentgiin, ter... še kdo se je rad priklopil v odvetniško verigo Idea :!:
Opisi DELPHI-ja (pa ni edini...) o FWHP tudi demantirajo, da rabiš za neizo. ali slabo izo. objekt nujno DHT, kar so radi pisali taisti. In vse več je takih , ki ne ''verujejo'' v le to! Sicer pa , če je le ta slabo izbrana(moč@velikost) , enako ne ogreva....kot odpirateljeva teme, kot drugih firm ... Idea
Nenazadnje si sama ovrgla precej nebuloz omnjenih pišočih..., makar o grelcih...! Za katere še dandanes ne vemo kako se obnesejo na ''očkovi'' TČ :wink:
moji grelci so "case report" in nič več. vse moje cifre spadajo pod to. Tiste, ki jih merim. zaključkov pa ne morem oziroma ne bi smela delati ne pri sebi, ne pri kom drugem, ker vseh potrebnih podatkov nimam. To je rak rana vsakega "hobi programa", ampak če se vzame kot malo deljenje izkušenj in poročanja, kako je pri vsakemu posamezniku doma, potem je OK. Neha pa res biti OK, ko se "zahteva" ali "pričakuje", da se to posploši na vse...

tudi je brez veze na forumih to posebej poudarjati, ker so po definiciji namenjeni takemu "teoretiziranju". to pa bo moral cbbx sprejeti...
DELPHI ni redkobeseden, on zgolj zgoščeno pove. 8)
+1
Vendar... še ''poznavalcem pogosto ne potegne''...., še manj pa nepoznavalcem... primer: cbbx :mrgreen:
Upam. Big Grin

Seveda je vrednost forumskih observacij omejena. Predvsem primerljivost porab in izkoristki TČ so na meji bajanja.
Po drugi strani pa lahko izkušnje npr. FW frakcije dovolj dobro služijo pri vprašanjih glede moči in hrupa naprave.

Nekaj podobnega se da ugotoviti tudi iz bohinčevih opisov in slik oblakov.

Skratka, nekaj se da iz vseh teh črev le izluščiti.
Pozdravljeni,

se opravičujem za odsotnost, razlogi so žal zdravstveni. Glede TČ, so poslali serviserja, da je pogledal, baje deluje BP, ima pa kompresor po 2 sezonah in 3 mesecih 10.000h, kar naj bi bilo okvirno 2-3x preveč. Kaj naprej, še čakam. Vidim, pa da je tema zašla bistveno Big Grin
Na forumu imaš dva, ki imata sigurno dovolj znanja, da ugotovita problem. Telefon v roke in klicat.
To pa je ugotovitev. Mi smo pa vsi pričakovali ful mal delovnih ur.
Torej še eno tako toplotno zraven, ali vecjo, in dokler ta ne izdihne popolnoma delujeta obe.
Zaradi kompresorja ne bi smela izdahniti, če je nekako življenjska doba cca 100.000 obratovalnih ur.
Meni bo delal tam 2000 ur/leto, torej lahko pričakujem 50 let delovanja :mrgreen: :mrgreen:
Blizu sva...[url]httpunichr("58")//prntscrunichr("46")com/mlzglt[/url] to pri nas kaže po letu in mesecu nadgradnje z Web :wink: (število vklopov komp. in talitev spodaj... kaže v dnevnem povprečju...)
Ni ravno za strašenje o vklopih on-off, št. talitev Idea in delovanja grelcev, kot so znali nekateri promotorji....Kje pa so ?! So mogoč spoznali , da so strašili nekam v prazno, če je moč TČ primerna objektu ? Da ima primeren on-off (radiatorji) z primernim zalogovnikom, na zahtevnem objektu ravno tko mal vklopov (in ''začuda'' Arrow greje...) , če ne clo manj od inverterjev... :wink: Vsaj to so razlaglabljali , kot srž problemov...poleg defrostov..., ki jih ravno tko niso mel malo, niti kratkih...rentgenx npr. je ''štel 10min.+'' (brez ''kaminčkov ipd. za romantiko'' …)
Sicer ma tud Manijak mal vklopov :wink: , čeprav bi blo boljš , če bi jih štel z več... Idea
Čist tko od oka ...štejemo 9 og. sez. x cca 1900 ur = 17100 bolj na 60 let kaže... :mrgreen: bozgom (pa če jih zgolj še nekaj par = čista zmaga, napram cca 2800 kurilca letno , kljub ''dragi'' TČ po Fery&... Idea )
Res me zanima razplet...,kaj mu...če bodo ponudili...
Čeprav vprašanje , če je blo risano v TT je''preslišano''… Če risar ni mel točno definirano in je zadeva do ''nedavno špilala'', ter bi še dalje... če ne bi bil odvzet del z risbe!
Niso redki (tud meni je bila ponujena opcija...), da peč na kurilca ostane za špice zim, večino pokriva TČ...
p.s. ravno vidim , prisotnost Bullet-a … Očitno, kljub temu , da je že lastil DHT, tud z Nibe shaja na zahtevnem objektu (kot mnogi drugi...) Arrow ob pravilni izbiri TČ, moči in velikosti, ne?! Čeprav bi omenjenih 9 let +nazaj in naprej... :lol: ''bila edino primerna...''= zmožna ogrevat in oh in spljoh…..
matoz Napisal:Na forumu imaš dva, ki imata sigurno dovolj znanja, da ugotovita problem. Telefon v roke in klicat.

Težavo vemo sedaj, premajhna je Smile

cheba Napisal:To pa je ugotovitev. Mi smo pa vsi pričakovali ful mal delovnih ur.

Suprise? Big Grin

pentax Napisal:Zaradi kompresorja ne bi smela izdahniti, če je nekako življenjska doba cca 100.000 obratovalnih ur.

Serviser je rekel, da okoli 30.000h?

bohinc Napisal:Blizu sva...[url]httpunichr("58")//prntscrunichr("46")com/mlzglt[/url] to pri nas kaže po letu in mesecu nadgradnje z Web :wink: (število vklopov komp. in talitev spodaj... kaže v dnevnem povprečju...)
Ni ravno za strašenje o vklopih on-off, št. talitev in delovanja grelcev, kot so znali nekateri promotorji....Kje pa so ?! So mogoč spoznali , da so strašili nekam v prazno, če je moč TČ primerna objektu ? Da ima primeren on-off (radiatorji) z primernim zalogovnikom, na zahtevnem objektu ravno tko mal vklopov (in ''začuda'' greje...) , če ne clo manj od inverterjev... :wink: Vsaj to so razlaglabljali , kot srž problemov...poleg defrostov..., ki jih ravno tko niso mel malo, niti kratkih...rentgenx npr. je ''štel 10min.+'' (brez ''kaminčkov ipd. za romantiko'' …)
Sicer ma tud Manijak mal vklopov :wink: , čeprav bi blo boljš , če bi jih štel z več... Idea
Čist tko od oka ...štejemo 9 og. sez. x cca 1900 ur = 17100 bolj na 60 let kaže... :mrgreen: bozgom (pa če jih zgolj še nekaj par = čista zmaga, napram cca 2800 kurilca letno , kljub ''dragi'' TČ po Fery&... Idea )
Res me zanima razplet...,kaj mu...če bodo ponudili...
Čeprav vprašanje , če je blo risano v TT je''preslišano''… Če risar ni mel točno definirano in je zadeva do ''nedavno špilala'', ter bi še dalje... če ne bi bil odvzet del z risbe!
Niso redki (tud meni je bila ponujena opcija...), da peč na kurilca ostane za špice zim, večino pokriva TČ...
p.s. ravno vidim , prisotnost Bullet-a … Očitno, kljub temu , da je že lastil DHT, tud z Nibe shaja na zahtevnem objektu (kot mnogi drugi...) Arrow ob pravilni izbiri TČ, moči in velikosti, ne?! Čeprav bi omenjenih 9 let +nazaj in naprej... :lol: ''bila edino primerna...''= zmožna ogrevat in oh in spljoh…..

Pri meni je št. vklopov 29, odtaljevanj pa 18.

Glede vprašanja, to je edini list, ki sem ga dobil poleg papirjev o TČ in garanciji, če ni enak kot vaš, žal ne vem. Zadeva je "špilala", enako kot deluje sedaj, kot napisano do 0°C navzgor še nekako, vendar delovala bistveno preveč. Je pa res, da se potem človek ne ukvarja s tem (če dela), pa tudi če preveč. Za olje smo povedali, da bo šlo prej ko slej ven, ko se porabi cisterna, enako sem spraševal za večjo moč, pa so rekli, da bo ta ok. Ne glede na olje, pa TČ po delovanju komaj pokriva že potrebe ob lepem vremenu in nižjih T. Špico zime sam smatram, kot nižje T od -10°C, ne pa 0 do +3°C.

Kaj bo pa bomo videli, k sreči je letošnja "zima" res mila.

Lp vsem
Po vsem tem dopisovanju, bi bilo le zanimivo vedeti, v kateri smeri boste iskali rešitev in kaj vam je na vašo pritožbo odgovoril Kronoterm.
@Manijak
Pravzaprav so tiste temperature 0-3 bolj "zahebane" kot -10
Pri teh temperaturah se TČ "bori" z zamrzovanjem, pri nižjih temperaturah pa tega problema ni (je bistveno manjši), začnejo pa drugi (manjša moč)
1 2 3 4 5 6
Iskanje po temi