28.3.2018 ob 15:01
Fery Napisal:Preberi še enkrat, kaj sem napisal. Za druge prostore ni važno.Ne štekam? Kaj naj še enkrat preberem tvoje predzadnje sproročilo?
Fery Napisal:Preberi še enkrat, kaj sem napisal. Za druge prostore ni važno.Ne štekam? Kaj naj še enkrat preberem tvoje predzadnje sproročilo?
Energetik81 Napisal:Če bi se ogrevalo več kot je potrebno, bi imel zdajle notri 25 namesto 21, razumeš?
Edino kar je to, da je lahko tako kratkotrajno ogrevanje malce manj učinkovito, čeprav pri plinski peči to menda sploh ni težava.
Mattte Napisal:Vklopi črpalko, jasno. Peč se sama. Če ne, bi moral termostat nadzirati še sanitarno vodo.MikMik Napisal:Mogoče sem spregledal, ampak kaj pri tebi dela termostat. Prižiga in ugaša črpalko ali peč?Huh to pa je zame že preveč, preveč vprašaš kaj se vklopi. Sliši se plamen v peči, sliši se šum v radiatorjih torej po kmečki logiki prižge peč ter vklopi črpalko ki porine vodo naprej? Bom danes bolj pozoren na to pa da vidim.
Histereza sanitarne vode? Histereza kotlovske vode?
Fery Napisal:Kmetavzar!To ne pomaga nič lahko uporabiš na veliki potrebi
Delajo v MAN ali AUT.
[ATTACHMENT NOT FOUND]
A si ti ziher, da imaš v APP-u tvojo kotlovnico? Mogoče je le jpg slikca. Glede na tvoje sposobnosti dojemanja in branja.
Mattte Napisal:Energetik81 Napisal:Če bi se ogrevalo več kot je potrebno, bi imel zdajle notri 25 namesto 21, razumeš?
Edino kar je to, da je lahko tako kratkotrajno ogrevanje malce manj učinkovito, čeprav pri plinski peči to menda sploh ni težava.
Razumem, ni pa opcije da bi se peč zaganjala, grela vodo in le te ne bi potisnila dalje? Namreč čudna mi je poraba plina v primerjavi z jan in feb. Ni logike da če je vse OK da ob enakem režimu peč požre 10-15% več..
peleti12 Napisal:Pojdi v servisni menu:Hvala! Ravnokar spremenil to opcijo 9:Cr iz 6 na 3 pa da vidimo... Mogoče bo zdaj ko je veni topleje tako boljše ker ne vidim potrebe po nenehnem dogrevanju oz. vzdrževanju temperature, ko pa drugo leto stisne minus pa mislim da je bolj pametno da prestavim zopet nazaj na 6.
Pritisni in drži tipko info in hkrati pritisni tipki 3 + 4 skupaj z tipkama +,- do funkcije 9:cr
z tipkama gor dol nastaviš število vklopov na uro od 3 do 6. Nastavi na 3.
Navodila za nastavitev termostata CM 67 <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.first.si/PDF-SLO/CM67-mont.pdf">http://www.first.si/PDF-SLO/CM67-mont.pdf</a><!-- m -->