PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Znižanje mesečnega računa elektrike

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zgoraj je ogrevanje na drva, par polen gor ali dol.
Zaradi tega klima spodaj ne bo imela lažjega dela, razen če bodo tastari posledično povečali temperaturo v prostoru iz 20 na 25 stopinj. Potem ja.
Vse ostalo bo nespremenjeno.
Toplotni je pa tudi vseeno, ali je v garaži -5, 0, ali 5, ker se pod 8 ali 7 stopinj sploh ne vrti.
Kuri grelce.

Še enkrat, verjetno gre za borbo, kako ne plačati ogrevanja s klimo, ki je, kao, super varčna in enostavno ne more pokuriti toliko. Niti v mrazu. Če verjameš.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
po izračunu je poraba elektrike v tem času 100 evrov višja. od oka je to 1000kwh.
toliko pa dvomim da klima požgala (30kwh/dan) Tudi če to razdeliš še na STČ je veliko.
Pa so morali veliko vode porabiti da so 15kwh porabili z grelci v STČ /dan. Vsaj zdi se mi.
Tako da...??? vprašanja se kar porajajo
sassapo Napisal:No, mislim da tale primerjava ni ravno umestna, je bolj bedasta.
Ker si precej bolj v tej stroki kot jaz bi morda lahko vedel, kateri LCD se s kvaliteto slike uspe približati omenjeni plazmi, če sploh obstaja :?:
Ja, mi, tastari, imamo raje "mehko" sliko, nove generacije hočejo super ostro.
Tako da gre, spet, za subjektivno oceno.

@Hanzi
Zunanja enota je 2,3 kW. 30 kWh da ne more? Z lahkoto. Še raje dosti več.
Tudi na Primorskem je bilo pod -5 dan in noč.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Hanzi... in vsi, ki ste zapeli v izo. podstrehe
Citat:V poletnih mesecih imamo cca 70 eur porabe elektrike, jeseni je okoli 110 eur, pozimi je bilo okoli 130 eur, ta mesec pa rekord 180 eur.
Razlika ni 100 temveč...
Klima +grelec STČ+ [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")arsounichr("46")govunichr("46")si/vreme/zanimivosti/[/url] = zgolj vprašanje kako so greli in porabili npr. pred nabavo klime...v podobnih temp. kot so.
Ne vem če je to ravno povezano s starostjo. Kolega, ki mi popravlja elektroniko je precej mlad, (okoli 30) je za takšnega nekaj let starega Pionnerja odštel 3k€. Po mnenju nekaterih na svetu še ni TV-ja z boljšo sliko.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Ej pustite Tv (pa izol.)... tud pr nas se grejemo s plazmo...občasno :lol: + 2 led ni primerjave :wink:
Komentirajte porabo klime v teh pogojih...
lahko navedem porabo za mojo "starudiji" (3,2/3,3 mislim, da je...)pri gretju in zunanjih T nad 0° kaže "wolcraft" med 0,9 in 1,0 kWh - itak pa da ne dela celo uro, ker ko doseže nastavljenih 23°-24° ugasne, vsaj za slabih 10 minut..

Pri hlajenju je potratnejša, takrat pokaže do 1,3kWh ...pa še ugašuje slabo, ker ponavadi imamo prenizko nastavljeno notranjo T ki je nikakor ne more dosečt
Poraba v plusu (no razen hlajenje- očitno tudi poletni meseci z 70E so normalni za dva gosp...), pa mogoče sočasno še TČ , kaminčkov ipd....nam ne nuca dosti za konkretni primer.
Homer Napisal:Ljubitelji plazem so kot ljubitelji vinilk.
Ga ni zvoka čez hreščanje "zgulene plate" :lol:

Prinesi svoj Lcd. Postaviva enega ob drugega in spustiva nekaj na ekran.Odpeljal se boš brez lcd-a,ker ga boš spotoma oddal na odpad. :mrgreen:
Fery Napisal:
sassapo Napisal:Zunanja enota je 2,3 kW. 30 kWh da ne more? Z lahkoto. Še raje dosti več.
Na Koroškem smo imeli do -21°C (pri meni najmanj -17°C) pa sta mi dve klimi (2,5+3,5 kW) v decembru porabili 412 kWh elektrike. Torej ena klima na primorskem, če ni ravno razreda E nikakor ne more porabiti 30 kWh/dan. Nenazadnje je pri moji 3,5 kW klimi največja moč tam 1 kW (pri manjši pa 0,8kW) torej lahko v enem dnevu pokuri največ 24 kWh, če ves čas laufa na 100%.
timi11 Napisal:Prinesi svoj Lcd. Postaviva enega ob drugega in spustiva nekaj na ekran.Odpeljal se boš brez lcd-a,ker ga boš spotoma oddal na odpad. :mrgreen:
Ko mi pride na obisk svak je prva stvar, katero naredi- spremeni nastavitve TV, pa čeprav jih mogoče nihče ni spreminjal od njegovega zadnjega obiska. Torej ti ne pomaga nič sposobnosti TV, če jih nastaviš v takšnem razmerju, da meni niso všeč.

Drugače pa debata plazma/LCD izhaja iz obdobja viška kvalitete plazem in začetnega obdobja LCD. Od takrat je plazma šla na smetišče zgodovine, LCD pa se je nekajkrat izboljšal. Lastniki plazem pač še živijo v preteklosti in do nakupa novega TV ne bodo pogledali v bodočnost. Ko pa bodo enkrat prisiljeni v menjavo TV in bodo kupili LCD, bo pa spet LCD neprimerno boljši od kvantne TV Big Grin Big Grin

PS- podobno se je dogajalo ob prehodu vinil/cd, VHS/DVD, naftni avtomobili/električni...
Amen!
Sicer pa HIFI in Plazma "verniki" kar verujte naprej, saj vas nihče niti ne poskuša spreobrniti........
Fery Napisal:
sassapo Napisal:No, mislim da tale primerjava ni ravno umestna, je bolj bedasta.
Ker si precej bolj v tej stroki kot jaz bi morda lahko vedel, kateri LCD se s kvaliteto slike uspe približati omenjeni plazmi, če sploh obstaja :?:
Ja, mi, tastari, imamo raje "mehko" sliko, nove generacije hočejo super ostro.
Tako da gre, spet, za subjektivno oceno.

@Hanzi
Zunanja enota je 2,3 kW. 30 kWh da ne more? Z lahkoto. Še raje dosti več.
Temleratura prvega januarja podnevi je bila PLUS 11. Izmerjeno v mojem avtu, tisti ki so v morje skakali so baje celo 15 izmerili.
Moja Micka 25 je bil že praznik če je zrla blizu kw(samo ob zagonu). Večinoma pod pol kw. Pa je bila low budget.
Če ima cop 3, je potem ob porabi 2kw spravila 6kw/h v 70m2
Oziroma v enem dnevu 30kwhx 3 (cop) je 90kw toplote. Toliko jo jaz nisem spravil v skoraj 3x večjo hišo, ki ima zgornjo ploskev izolirano z 10cm (nad njo pa skoraj cel december minus, v tem primeru avtorja je bilo zgorajn20+c).
Pa imam povsod v hiši stalno 20+.
Avtor je moral imeti ob taki porabi elektrike na klimi 30C v tistih 70m2
Avtorju teme....če prav zastopim vaš strop (ki je tudi streha) je to zidana zadeva..torej plata pod naklonom na kateri so še strešniki.

Je to to?

Tukaj ti ne ostane kaj dosti drugega da z notranje strain nalepiš stirodur...kar pa je vprašanje kako razpololjivo vision imaš na razpolago.

Če bi šlo (oz. gre) bi se precej poznalo z debelino 15 cm...ker v sili hudič muhe žre, bi šlo tudi z 10.

Tule bi Žerjavar povedal svoje :wink:

(izven teme...OLED se splača it pogledat vernikom :wink: ..ko je pač čas za zamenjavo...a žal imajo porabo pri 55 inčih zgolj okoli 100 Wh, tako da je treba pol gretje pojačat).
1 ... 4 5 6 7 8 ... 13 Pojdi na stran 
Iskanje po temi