Objave: 606
Teme: 53
Ocena:
0
Termal,
se pa lahko TČ (npr. zrak/voda) priključi na obstoječi sistem na kurilno olje ? Mislim tako, da ni potrebno vse na novo, ali ja ?
Lep dan! Nia
Objave: 1198
Teme: 12
Ocena:
0
Teoretično da, je pa potrebno preje imet vse podatke o obstoječem sistemu, potem pa se ga nadgradi oz. spremeni, da je možna kombinacija.
Objave: 110
Teme: 6
Ocena:
0
Tako so pred leti v naši tovarni vodilni gospodje legalno kradli. Ko so potrebovali kak material, so sklenili, da ga je mogoče čisto poceni dobiti. Ko smo pa mi izvedeli, pa ga več ni bilo.
Da samo prvi dobijo subvencijo, je samo še ena oblika korupcije, predvsem pa svinjarija, kar ni čudno, če pa je največji slovenski poštenjak minister za okolje. Z njim smo Slovenci celo dobili enoto za merjenje poštenosti: en podobnik.
Za subvencije svojim lastnim državljanom je namenil piškavih 177 milijonov sit, samo vojaki v Afganistanu pa nas stanejo 4000 milijonov sit! In to bi naj bila ljudska stranka!
Objave: 414
Ocena:
0
Subvncije so namenjene kot pomoč pri razvoju posameznega ekološkega produkta in se dajejo toliko časa, da se posamezni produkt uveljavi na tržišču in ima na takšen način pomoč pri pripravi proizvodnje.
Ker ni dovolj finančnih sredstev tako izpadajo iz subvencioniranja posamezni produkti.
Istočasno država želi s subvencijami nagraditi posamezne investitorje k vgradnji ekoloških produktov.
V letošnjem letu je možno še vedno dobiti ekološki kredit na EKOskladu RS in je neumnost govoriti, da ni kreditov ( ravno danes smo oddali dve vlogi za dva naša investitorja za vgradnjo toplotnih črpalk).
Potrebno pa je vedeti, da je osnovna zahteva za ekokredit pridobiti vsa potrebna upravna dovoljenja.
In tu s e zadeva zaplete: ko smo na ulici in za šankom se deremo ,da hočemo pravno državo,ko pa se osebno lotimo zadev nam je vse v napoto in odveč ko pravna država pove kakšne papirje želi imeti...................
In na koncu še vprašanje vsem obiskovalcem tega foruma:
koliko vas ima uporabno dovoljenje za cisterno kurilnega olja?
prodajalec lurilneha olja ne sme točiti kurilno olje v cisterno brez uporabnega dovoljenja !!!???
po veljavnih predpisih lahko v cisterno toči samo vsak investitor sam.
in kako boste reagirali, če se prične izvajati kontrola???
Toliko v razmislek.
termal
čista energija
Objave: 220
Teme: 1
Ocena:
0
Saj tudi stanovati nebi smel v hisi, ki nima uporabnega dovoljenja.
Vsaka cisterna mora imeti a test in vse ostale certifikate, ki ti .....
Kreditov kolikor hoces na trziscu, samo noben ni ugoden.
Hvala za subvencije v obliki kreditov. Dokler ni vpeljano....hvala lepa za taksno nategovanje.V koncni fazi smo kot nekaksni narkomani, dajo nam za pokusino in obljubljajo subvencije, potem se pa zacne....To je vse skupaj pesek v oci.Kako bos stranki razlozil, da subvencije ne bo, ti pa si ji obljubljal par € pomoci od drzave.
Se vedno pravim, da je 25.000€ veliko prevec na racun ekologije.
Ocena:
0
Mojster terminal
Pa ravno v tem je problem, da nam govorijo o svobodi, čisto vsako stvar pa "regulirajo" z zakonom! Še malo pa nam bodo predpisali, kakšno školjko moramo imeti in kdaj lahko gremo na WC. In še najeti varnostnika!
Vsa dovoljenja pa moraš imeti le, da kasirajo. Kupljena cisterna za olje mora imeti atest, in torej ni nobenega vzroka, da bi moral imeti še razna dovoljenja, saj je hiša vendar MOJA. Kaj in kako bom kaj vgradil v mojo hišo, je moja stvar, ne pa poslancev, ki sploh ne vedo, kakšne zakone sprejemajo. Le na gumb pritiskajo, kar bi znali tudi otroci iz vrtca.
Glede na razlago pa je čisto podobno s subvencijami, kot sem že napisal o naši tovarni. Ko gospodje potrebujejo za sebe, je denar, ko bi ga pa želeli dobiti drugi, pa ga zmanjka. In to ni korupcija in kršenje ustavnega načela o enakopravnosti in enaki dostopnosti?!
Objave: 1677
Teme: 112
Ocena:
0
Vse lepo in prav Termal ampak če bi blo razmerje dohodki:dobrina večja bi zadeva šla skozi tvoje sito tako pa žal ne. Sva se že dogovarjala za izkoriščanje reke ampak če moram met vse papirje in finančne obveznosti do države za moj proračun zadeva pade nazaj od koder je prišla. Res je da so ekologija in TČ naprave vse po predpisih domena polnožepnih.
Objave: 4597
Teme: 212
Ocena:
3
Kakorkoli obrneš, bi bilo najceneje za vse nas, ki gradimo eko, da nam odpišejo davke. V praksi to izvedejo akr obrtniki: če hočete račun, boste od države dobili 20% subvencij, seveda če boste hitri in imeli srečo, brez računa ap vam jaz teh 20% takoj šenkam. In imamo vsi korist, razen država, in poštenje.
Objave: 100
Teme: 28
Ocena:
0
Tale razprava je podobna tisti o smiselnosti dizel avta. Najbolj me pa motijo izjave v stilu: tisti, ki je poln keša, se potem hvali pred sosedi, da ima kotlovnico za 15k€. Vsak pač dela in troši/investira po svojih zmožnostih. Če je nekdo tak frajer, da se hvali pred sosedom s tako kotlovnico (na primer), potem je tudi nekdo drug lahko konj, ko se hvali s sendvičem pred lačnim. Recimo, da nisem nič profitiral z dizlom, je pa super filing, ko se peljem MIMO benc. pumpe. Recimo, da nisem nič profitiral s TČ. Je pa super, ko vidim, da sem nekaj prispeval k ekologiji, ali pa se samo nasmehnem, ko Rusi decembra spet dvignejo ceno nafte. Ja vem ,tudi elektrika gre gor, ampak VSA energija gre gor. TUDI biomasa. Navsezadnje rabiš nafto, da podreš drevo, ga zvlečeš iz hoste in zmelješ v pelete. Na koncu pa še: vsako tele ima svoje vesel(j)e. Nekdo je srečen, če ima nov avto in zato deset let ne gre smučat, nekdo drug boža svojih taužnt mark pod povštrom, nekdo si omisli TČ v bajti, nekdo pa pametuje do zadnjega centa, kje se ti amortizacijski načrt izide, popoldne pa se pred bencinsko postavi v vrsto, tank ima poln na 3/4 in čaka 2 uri, ker bo jutri gorivo dražje za 0,05€/L. Če si določeno vrsto ogrevanja lahko privoščiš, navali narode. Če imaš pri tem dober občutek, toliko bolje. Če pa VEŠ, da boš v končni fazi profitiral, pa si sploh car. Če nimaš, pač nimaš. Boš dal tisto, kar si lahko privoščiš. Ampak tvoj sosed s TČ zato še ni neumen, ker se je zainvestiral.
Ocena:
0
Kaj si kdo kupi, ni moja stvar in me ne briga.
Svoboden je le tisti, ki ga drugi pustijo pri miru. Sem za svobodo.
Prvič pa slišim, da hibridni avto vozi na zrak.
Objave: 62
Teme: 3
Ocena:
0
Sam imam:
- nizkoenergetsko hišo
- toplotno črpalko
- lastno čistilno napravo
- prav vse žarnice v hiši so varčne
- hladilnik A+, pomivalni A, pralni stroj B....
- po avtocesti se vozim s 110 km/h in tudi drugače nikoli nad 3000 rpm - še najraje pa cca 1800rpm v 5 prestavi (bencinc)
- avto zamenjam šele, ko ga popolnoma izstrošim (četudi imam denar za boljšega kot sosed :wink:
V glavnem hočem povedat, da vsak pri sebi razmisli kaj je pomembnejše za njega. Sam se ne bi upal niti pomisliti kaj slabega o drugih, preden nimam sam pri sebi vse pošlihtano.
Toda danes pa je situacija žal taka, da vsi nekaj govorijo o ekologiji a nihče ni pripravljen nič narediti (potrošit) na tem, tako oni zgoraj (vključno z našim ministrom za okolje, ki ga veliko bolj zanimajo skriti transferji v gradbenem sektorju... kot pa konkretne spodbude pri ohranjanju okolja), kot tudi sami posamezniki, ki več kot govoričenja za šankom in kritiziranja drugih ne premorejo. Da pa bi se sami odpovedali nekaj eurom, za to pa seveda ni pogoja....
Saj ne mislim, da se mora nekdo, ki si ne more privoščiti TČ, zakredititat za 10 let. Vsak pač naj naredi kar zmore po svojih močeh. Recimo, da so že varčne žarnice in mirna vožnja dober prispevek. Dobra izolacija hiše z UGODNIM Eko kreditom že en korak naprej, itd itd
Se opravičujem, če sem šel malo off topic, ampak me vedno pogreje ko vidim samo pritoževanje nad sistemom, birokracijo, in bla bla bla. Smo pač del nekega sistema (dober ali slab, ga pač imamo). Ta sistem nam omogoča preživetje vožnje skozi križišče, ker računamo da se bodo ostali na rdeči luči ustavili... prinese nam pa tudi birokracijo in zajedalce ampak tako pač je in s tem se enkrat sprijaznite. Pričnite ga izboljševat v vas kot posameznikih in mogoče bodo na ta način naši pravnuki doživeli bolj pravičen svet...
Objave: 739
Teme: 45
Ocena:
0
Vsa čast za tako razmišljanje. Le tako nas bo naš planet čez 50 let še prebavljal. Mi ne uničujemo Zemlje. Mi uničujemo samo sami sebe. Zemlja je bila in bo, živali in rastline tudi....le upamo lahko, da nas Zemlja ne bo stresla dol, ko se ji bo to dokončno zahotelo.
bolje slabo na svojem, kot dobro na tujem
<!-- m --><a class="postlink" href="http://gallery.me.com/bopsi#100040">http://gallery.me.com/bopsi#100040</a><!-- m -->