PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Dogrevanje otroške sobe z IR panelom

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
@kadotr: poleg domačega soka in jegermaistra, imam tudi vse vrste domačih čajev :-D Saj nisem na gorenjskem, 'bemti :twisted:

Fiskars boš lahko preizkusil skoraj vse modele od najmanjše do X17 se mi zdi, da imam največjo (ali je morda X21). Tudi nekaj starih, klasičnih cepilk imam, polen pa tudi več kot preveč :twisted:

Ogrevanje, oz. potrebe po kw sem dal izračunat strokovnjakom, ki ne prodajajo ogrevalnih sistemov.
V vseh prejšnjih prebivališčih pa sem si nabral obilo izkušenj z različnimi načini ogrevanja.
Res pa je, da nisem imel v brunarico namen postavljati radiatorjev niti pod razno.
Bila je opcija talno grevanje (varianti s pečjo na pelete ali TČ zemlja-voda), pa sva z ženo po prejemu predračuna hitro ugotovila, da je to "no way", oziroma "no fucking way". Za pol manj denarja sva dobila lončeno peč s kaminskim vložkom, thermary panele in še klasičen štedilnik na drva :-D
Case closed, job done ;-)

Pa naj bo dovolj, saj res ne vem, zakaj vse to sploh razlagam na forumu :roll:
x27 je tavelika Smile

Po mojem mnenju je tvoj termaray sistem po ugodju in "filingu" enak stropnemu vodnemu gretju. Vsaj hiše kjer so to imeli so se mi zdele take. Glede tvojega "filinga" pa ugibam jasno...

Kar se IR panelov tiče... 2 poznam ki imata 1 panel v sobi za "dogrevanje". Oba sta ga uporabljala SAMO zato da so tla POD panelom topla in se dojenčki/otroci tam igrajo (in psi počivajo). Potem so ga odstranili oz. ga imajo ugasnjenega... Kot dogrevanje za 4 ure na dan pa je neučinkovit.

Brat je enega dobil za rojstni dan. Ga je postavil na steno, nasproti od računalnika. Da ga prižge ko piše doktorat. Računalnik se ne pregreva zaradi tega (je pa res da samo piše, in se ne igra igric...) In funkcionira. Sobe pa ne ogreva z njim.

Medo pa ima panel prižgan vedno, in je zato kopalnica vedno topla... In funkcionira Wink
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Je pa res zanimivo tole z IR paneli. Človek se niti ne sme pozanimati, kako bi se z njimi ogreval pa je že obtožen, da dela reklamo. :mrgreen:
Ampak IR panel je ogrevalno telo tako kot katerokoli drugo (TČ so izvzete) pa vam je prav ali ne. Da bi ugotovili razliko v učinkovitosti, bi morali posamezno ogrevalno telo postaviti v popolnoma enak prostor v popolnoma enakih vremenskih pogojih in enakih višinah montaže.
Zanimivo je tudi prepiranje ali je 1 kW = 1 kW. Pomembne so kWh (torej ne moč ampak energija). 1 evro je tudi enak 1 evru. Samo za en evro nekje dobiš več, drugje manj.
Imajo pa IR paneli res en velik minus. To je cena.
"1 evro je tudi enak 1 evru."

in koliko "evrov" dobiš iz IR panela in koliko iz el radiatorja?
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
1€ na uro :lol:
Tema zašla. Ali tisti striček s ključem že spi?
Zasla je ze na prvi strani.
Clovek je vprasal za izkusnje z IR paneli in eksplicitno prosil, da mu ne tezite z el.radiatorji in kaloriferji....
Špeckahla.
Mi o avionu, pilot iz gozda....
1 2 3 4 5 6
Iskanje po temi