Pošiljam nekaj slik, uporabljajo se genol peleti iz avstrije, sicer sem na novo lastnik upx kotla in še ne vem kakšno mora biti izgorevanje peletov, domnevam pa da saje bi morale biti svetlo sive in da se ne nabere žlindra po enem dnevu.
Ali je to normalno?
Mi lahko kda da kakšen nasvet glede nastavitev gorilnika?
To je pa res malo mimo.To mora bit nekaj hudo narobe. Pest peletov namoči tako ,da popolnoma razpadejo ,potem pa jih posuši. Če bo sam droben les je v redu. Tako stanje ne sme biti nit po mescu dni.
Ne vem ,ker ne poznam nastavitev. Načeloma bi morala biti tov. nastavitev čisto v redu. Poskusi izhajat iz tov. nastavitev tako da na vsaki stopnji dodaš mogoče 20 obratov ,doziranje zmanjšaš za 1s in povečaš mirovanje polža. Mogoče na koncu obratovanja ventilator premalo dolgo deluje. Upam ,da ni kaj narobe z gorilnikom ali pa z regulacijo ,kot je pri Valherju v navadi ,da nekaj čara.
Niti slučajno ne bi nič popravljal nastavitve. Kotel je kombiniran in sedaj kot praviš lahko kuriš tudi drva. Kotel kot gorilec je v garanciji in očitno so potrebne nastavitve.(očitno serviser ni do konca napravil celo storitev) Pa še serviserja pobaraj naj ti nastavi tudi zgorevanje drv na optimalno, da ne bo samo solidno. Pogojno si nastavitve lahko primerjata dva med sabo z enakim kotlom, enakim peletnim gorilcem in enakimi peleti. 8)
Je baje, nekaj lastnikov teh kotlov na tvojem koncu, pa se očitno nočejo izpostavljat zakaj že.. :?: :?:
To je približno tako, kot če bi kupil nov avto, in ga zaradi tankanja goriva na Petrolu, namesto OMW, pa bi mu moral prenastaviti točko vžiga na elektroniki ... na bližnjem servisu, malo morgen :twisted:
Sem mislil, da bo to kak manjši poseg ampak vidim da bo treba res poklicat serviserja, glede na to da sta bila pri nas že 2 en pooblaščen in iz tovarne je to kar obupno vse vkup. Bom drug teden poklico pa naj pride, ker to tak ne mora bit.
Mam še tudi en drugi problem na peči, kajti mi je počil šamot, betonski vložek je pa "napočen" malo, bom poročal kaj mi bo serviser reko.
Če se pa najde kdo na tem forumu s tem kotlom pa bi bil pripravljen delit z mano nastavitve glede peletnega gorilca... se priporočam
Vidim da si iz Ms ali okolice, če ti ni problem me pokliči pa se zmeniva in preveriva še moje nastavitve napram tvojim, kajti tudi sam kurim Genol pelete, lahko da je kje feler, tudi serviser se lahko vseka pri nastavljanju, je pa čudno ker če ti je ob zagonu že nastavil in sprobal delovanje peletnega gorilca se ti to nebi smelo dogajati.
Je pri Valherju (konkretno pri tej peči) servisni meni zaklenjen?
Drugače pa naj proizvajalci, ki niso sposobni sestaviti peči, katera zdrži vsaj eno kurilno sezono brez pokanja in razpadanja sestavnih delov, raje ostanejo pri proizvodnji klasičnih kotlov, brez vsakršne elektronike, šamotov,....
A bo za stranko, ki je kotel pošteno plačala, kaj boljši vtis, če bo menjan šamot spet počil po 4 mesecih? Zgolj moje mnenje, razmišljanje na glas...
To je sedaj hit in moraš biti zraven, za testiranje pa uporabiš kupce in forume če kaj napišejo o tem. Če ni kriti si zmago ,drugače pač malo glumiš ,improviziraš ,............... . :mrgreen:
Potem pa je sila čudno, da bi se proizvajalec obešal na to pri uveljavljavljanju garancije. Razen če je kje jasno napisano, da geslo je 0000, če ga uporabite, ni več garancije.