Objave: 614
Teme: 6
Ocena:
0
Kombi R traffic 2002 nov model.
Skrinja in hladilnik delata BP + marsikaj drugega.
Vseeno gre pri zagonski bateriji tudi del amperaže, če bi šel čez mejo proizvodnje alternatorja. Ima pa zadeva zaščito pred spraznitvijo akumulatorja.
Kot rečeno in popravljeno mi daje do 2 kW ob celo 4 kW zagonu.
Itak logično, saj sem dal primerjavo z kotno brusilko 1600 W.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Skrinja in hladilnik porabita 200w skupaj najbrž. Najbrž tudi redko kdaj delata skupaj, torej 100w.
Kako ugotoviš ”čistost” sinusa?
Ocena:
8
Skrinja in hladilnik porabita 200w skupaj najbrž. Najbrž tudi redko kdaj delata skupaj, torej 100w.
Kombi ti za delovanje porabi več, sploh če imaš dnevne luči.
Kako ugotoviš ”čistost” sinusa? Rabim za uplinjevalno peč, da mi pogori do konca in kasneje za črpalko.
Objave: 5058
Teme: 8
Ocena:
3
Induktivna bremena so problematična, saj z njimi lahko obremeniš za manj kot cosinus fi. Brusilka, asinhroni motorji hladilnih agregato , ipd....povsod, kjer so navitja.
Objave: 5764
Teme: 1
Ocena:
32
Eno prepprsto vprašanje. Sodelavka si je v službi sposodila agragat in ko sem jo vprašal, kako deluje, je rekla, da je samo skrinjo priklopla, peč pa ji ne dela, ker je OČ direktno vezana. Skratka, na agregat je priklopla samo stvari, ki imajo vtikač.
Sam sem si predstavljal, da izklopiš glavno stikalo na elektro omarici, prižgeš agregat in ga, je enofazni priklopiš preko vtičnice na omrežje po hiši. Seveda pri tem rabiš podaljšek, ki ima na vsaki strani enaki vtikač. Kako je s tem?
Objave: 614
Teme: 6
Ocena:
0
Sam uporabljam razsmernik-inverter za kratkotrajne izpade do 5 ur, večinoma poleti, ko imajo vzdrževalne posege na daljnovodih in moji vac.kolektorji zavrejo po 30 min brez oč.
Ker nima čistega sinusa je prisotno tiho brenčanje v solarni oč. wilo, katera povrh vsega mora delati še pulzno.
Zaenkrat še deluje.
Kot sem že navedel je skrb za izpraznjenje akomulatorja odveč, ker ima zelo učinkovito urejen izklop pri preobremenitvi. Se mi še ni zgodilo, da mi kombi potem nebi startal.
Motor v 1.9 dci 100, alternator 125 A in akomulator 80 Ah, tako da je vse nekoliko močnejše kot pri osebnih avtih.
O hrupu raje ne bi razpravljal, ker avta na prostem teku ne moreš primerjati z el.agregatom na 75% moči, slednji se dere kot zverina, medtem ko avta na prostem teku sploh ne slišiš v hišo.
Poraba v avtomobilih kateri imajo bord-computer je 1 l/h recimo, da ima kombi v prostem teku pod 2 l/h in to z diesel navorom. Kdo ima dizla ve kje je razlika med bencincem in dizlom v navoru. Pri bencincu prižgeš klimo in počepne, dizel je sploh ne čuti.
Vsak se odloča po svoje in meni zadeva služi, pomembno mi je, da je vedno pri roki, da vžge takoj, saj o tem sem že pisal kako ti agregat ne zalaufa, če ga uporabljaš samo 1-2 x na leto, kar je manj kot kosilnica, katera je v uporabi bolj pogosto.
Prednosti je nekaj, za tiste ki ne mislijo zadeve uporabljat 24 ur neprekinjeno.
Mene bi sosedi postrani gledali, če bi v naselju imel samo jaz štrom in poleg tega zvečer in ponoči zganjal taki hrup kot ga zmoreta samo kosilnica in agregat.
Objave: 5058
Teme: 8
Ocena:
3
@xavi, Če imaš po hiši 3f, ti bodo delovali le tisti porabniki, ki so na tej isto fazi, kamor si priklopil agregat. Sicer si pa preberi zgoraj
.
Pozor, če ima že sam agregat izvedeno interno ničenje, je pomembno, kako boš obrnil vtikač.
Objave: 5764
Teme: 1
Ocena:
32
Se pravi z faznpruferjem zmeriš tok na kablu, ki gre iz agregata, samo kako vedet katera je plus v štek dozi, če ni toka?
Ocena:
8
Kdor nujno potrebuje agregat za štedilnik naj mu povem da obstaja bistveno cenejša(10x) in učinkovitejša rešitev. Reče se mu camper kuhalnik za dobrih 10 evrov, ali pa plinski namizni kuhalnik ali pa žar in plinska bomba.
Vsaj žarov imamo kar precej po hišah.