PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Praktične izkušnje z IR paneli

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Citat:Če si zadosti naiven, potem je možno z IR paneli pridobivati elektriko in jo pošiljati v omrežje.....

Oziraje se na izjave prodajalcev o enormnem prihranku v primeru zamenjave našega sedanjega ogrevanja s tovrstnim ogrevanjem, ne more iti in tudi ne gre za naivnost, temveč za gotovo izvršno dejstvo. Poleg ugotovljenega pa verjetno obstaja tudi zelo dobro skrit predpis, da je elektrika, ki jo IR paneli pošiljajo v omrežje tudi bogato subvencionirana.

Ali je mogoče, da poleti, ko IR panelov ne uporabljamo, v omrežje pošiljajo 100% elektrike in ne zgolj 60%, kolikor je razlika med tistim, kar smo porabili prej in kar s samo uvedbo perpetummobiličnega ogrevanja že tako ali tako (in itak) prihranimo.

Go for It!
Rekel sem prej porabe XY, zdaj XY s tem, da zdaj nima več dela z drvmi.
Svoj primer sem tudi že opisal, torej še enkrat manjša poraba v primerjavi z oljem, kar pa nekaterim ni bilo všeč, saj naj bi me "sosedje" ogrevali.... Kot da me prej pa niso?..smešno..

Torej, sam sem se prepričal!
Nekateri pa boste še naprej zmerjali.
Citat:Drva kupuje. Oziroma sklepa, da je morda z drvmi kakšen procent cenejša, saj je bila lanska zima nekoliko milejša. Torej lahko sklepamo, da je poraba IR panelov nekje med drvmi in peleti
,
Kje so tu konkretni podatki XY (m3drv) v primerjavi z x (kWh), če je imel tudi pelete koliko ton ali vreč po :?: kg ? In kje so zmerljivke?
Ali pa konkretni odgovor, da lahko z IR paneli uradno ogrevamo kot edini vir, ne le dogrevamo ?!
Lahko se celo potrudiš za nas laike, kako je lahko IR panel enega ponudnika do 40% učinkovitejši napram drugim ali o nano srebrnih delcih, kot zdravju škodljivo, nekateri ponudniki pa ravno nasprotno?
Lp
Konkretnih podatkov nimam, nekaj na približno pa je itak isto kot sem že zgoraj opisal.
Nihče te ne bo spravil v zapor, če boš ogreval le z el.radiatorji, ir paneli, električno centralno... Smile

Seveda pa ima tudi IR ogrevanje svoje fizikalne meje in ni možno, da bi bil nek IR panel 40 % bolj varčen od drugega... Saj naj bi vsi imeli izkoristek skoraj 100 % oz. od tega ca. 90%-95% IR valovanja. In to seveda je zavajanje, če nek ponudnik trdi, da ima nek panel 40 % večjo učinkovitost od drugega panela.

Nano srebrni delci = koloidno srebro. Seveda na panelu ne more bit škodljivo, saj ga ne uživamo Smile Pa tudi če bi uživali, to pije, koloidno srebro veliko znancev pa so še vsi zdravi kot dren Smile Plus koliko kozmetike vsebuje nano srebro. Samsung ima celo pralni stroj za katerega se ne uporablja praška in se pere perilo zgolj na podlagi nano srebra. Itd... Nek proizvajalec grem stavt, da si ne bi delal dodatnih stroškov s tem, če ne bi imelo možnih pozitivnih učinkov. Ampak to itak ni debata za to temo.
Ne bojim se zapora...saj se ogrevam ceneje od IR , čeprav izključno na elektriko.
V sporočilnem oglasu pa omemba za IR panele, kot dopolnilno og., meni že zadosten razlog, da le to z vidika porabe ni poceni ogrevanje. No napram npr. kurilcu celo je..., zato reklame kakih ponudnikov...
Ko pa bo v subvencijah za Eko sklad, pa bom verjel....
lp
Najbolj konkretna praktična izkušnja je na strani 3 te teme.
Najbolj resnično in hkrati smešno pa neko primerjavo z neke druge o IR panelih, da še pes ve kje je nabolj toplo- da je ob spremembi načina ogrevanja - spremenil njemu najljubše počivališče za plac direkt pod panel, zakaj že ?
Torej, poleg raznih subvencioniranih ogrevalnih naprav (na sekance, drva, TČ, pelete), ne zapazim IR, kot osnovno ogrevanje, kar pa se niti ne sramuje, kak ponudnik, ki ga kdo propagira primer:[url]httpsunichr("58")//sl-siunichr("46")facebookunichr("46")com/pages/Sunlife-IR-paneli-za-ogrevanje/534698986574638[/url] Zakaj se torej mamca ne ogreva stalno z IR, cerkve ipd., ker troši malo (oz. ''lahko'' prihranijo lahko več 100% stroškov Confusedhock: :lol:; ne ob stalnem načinu ogrevanja! ) .
Da ne omenim ponudbe za savno...., ki mi je bil davno očitek, da ne gre za isto stvar- način ogrevanja....Da pa ni ekonomično sem že pisal, kot drugi v drugih temah o IR. Sinočnji zapis pa, dane more biti takih- velikih razlik, a dej - to od sinoči, ali že dlje (kot nekateri trdimo že v letih šteto...)?
O konkretnih številkah porabe, pa nekateri kljub močni propagandi raje molčijo (naj ne razume-jo, kot zmerljivko :wink: )!
Lp
p.s. zanimiv pa prvi prispevek te strani[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewtopicunichr("46")php?f=7&t=55601&start=120[/url], čeprav se potrudiš z ''umestitvijo'' IR v teme... , kjer posamezniki oklevajo glede ogrevanja.
Razen, če propagiraš zato, da boš ''namamil'' več drugih, ki bodo na podlagi lastnih opisov, kot podani prvi link, zapisali, da jih je nekdo ...., sam pa nato vgradil nekaj tretjega, makar- kar ti predlaga firefly :lol: .
Vermont... PEJT SEKAT DRVA!!! Bo več učinka za blagor slovenije, kot pa da tu LAŽEŠ in zavajaš NAIVNE LJUDI. Ker kljub VSEM razlagam in KONTRA PODATKOM verjamem da se še vedno najdejo ljudje ki verjamejo tebi in tvojim reklamam... Kar je sicer žalostno ampak tak je...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Evo sem kupil hišo,ki ima za ogrevanje THERMA-Ray panele.Hiša je v treh etažah in ima 235m2 uporabne površine.Je lesenjača kar bo vrjeten mal drugačna poraba kot pri zidani.Paneli so vgrajeni pod oblogo in se jih ne vidi.Zadnjič sem probal eno sobo zagret,da vidim kako zadeva deluje,po 20min. se čuti toplota po prostoru,ki je enakomerna po vseh površinah z razliko od radijatorskega.To sem napisal,da se enkrat za vselej konča ta tema,kjer se nabija z ene in druge smeri.O porabi bom poročal ko pritisne mraz pa da vidmo to čudo božje iz prve roke.

P.S. Nisem prodajalec ali kaj podobnega pač pa bodoči uporabnik tega sistema,da me ne boste križal,kot nekatere :lol:
Ni panike. Vsi verjamemo, da dobro grejejo. Poročaj o porabi, ko bo. Samo ne vem, s čim primerjat.
Pa kako se vam da vsako jesen isto nabijat in prepucavat...
alanford Napisal:Ni panike. Vsi verjamemo, da dobro grejejo. Poročaj o porabi, ko bo. Samo ne vem, s čim primerjat.

Bom primerjal z stanovanjem,kjer živim in se ogrevam z plinom(UNP),lokacija ista.
lokacija ista. Stavba... Popolnoma druga Smile "lesenjače" nekako ne sledijo "izračunom" izgub (če gre verjeti ljudem ki porabijo 5m3 drv namesto 15 Smile )
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Me ne zanimajo izgube itd.. samo račun na koncu meseca primerljiv z kvadraturo in temperaturnim režimom,ki bo isti kot v stanovanju.Živi bili pa vidjeli.
Ce prv razumem, si kupil Honkamajat hiso v Sodrazici?
No, to je hisa, o kateri sem jaz pisal, da ima zelo majho porabo elektrike za ogrevanje. Gre za monterja teh his, kot vem je sel v stecaj in je hiso zarubila banka.
(tudi jaz imam honkamajat s termaray po celi hisi, ceprav ga uporabljam samo v kopalnicah, redko tudi v bivalnem prostoru.)
Vedi pa inupaj, da se ti nic ne pokvari, ker je zastopnik prakticno "pod vodo" :-(

Firefly: glede 5m3 na sezono. Najbrz imas mene v zobeh :roll: ampak zal ne vem kako naj ti dokazem porabo drv. Meni je konec koncev vseeno, ce natolcujes, jaz pac vem, koliko sem pokuril...in ce bi pokuril 25m bi to povedal, saj nimam nic od tega, ce malo porabim. Najbrz ne bi verjel tudi mojemu sosedu, ki ve in vidi skladovnico, ker drva skupaj pripravljava. Tudi on se je cudil majhni porabi, ko mi je po po drugi sezoni ostala skoraj polovica drv.

Je pa tezko razlagati tistemu, ki ne pozna zivljenja v brunarici.
In tudi tistim, ki niso izkusili delovanja IR panelov ;-)
Drži.
1 ... 4 5 6 7 8 ... 28 Pojdi na stran 
Iskanje po temi