PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Biomasa - kotel na polena (praksa)

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jaz sem sprsševal prav za to peč.
vm64,zanima me koliko te je prišla skupna investicija,menda je brez montaže 2.2 miljona?Ali mora biti v kurilnico dovod svžega zraka od zunaj?
Gost Napisal:Jaz imam postavljeno peč na polena in sicer Veismman Vitolig 150. Prejšnji teden smo dobili tudi subvencijo od države 300.000 SIT, kar pa po novem ne bo šlo, saj je država vzdignila izkoristek na 88%, ta peč pa ima za sedaj 87,5% (kar je še vseeno precej).

Malo dolgo je odkar je bilo to napisano. Vseeno bi opozoril, da ima ta peč po novem 91% izkoristek. Ne vem ali samo deklariranih ali je na to uplivala kaka sprememba na peči. Lahko so tudi preizkušali z bolj suhimi drvmi. Kakorkoli, ponovno je v igri za subvencijo.
sandi
tincy Napisal:... subvencije ni, ker je izkoristek malo prenizek, ...

Na sejmu DOM so mi zagotovili, da ima ta peč po novem 91% izkoristek. Preveri morda ima tudi tvoja novo deklaracijo ali pa povprašaj.

LP
sandi
hvala za namig
se bom pozanimal (a oblika pa model je pa kao ista?)

lp,

Tine
Poglej na [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")viessmannunichr("46")si/web/slovenia/si_publishunichr("46")nsf/Content/Vitolig100_slovenia[/url]

LP
sandi
Zdravo !
Zanima me koliko porabite polen na kurilno sezono in koliko ogrevate ?

lp Franci
sandi Napisal:
tincy Napisal:... subvencije ni, ker je izkoristek malo prenizek, ...

Na sejmu DOM so mi zagotovili, da ima ta peč po novem 91% izkoristek. Preveri morda ima tudi tvoja novo deklaracijo ali pa povprašaj.

LP

Hm, hm, in kako so izmerili ta 91% izkoristek. To je po moje samo teoretično. Pač nategovanje kupcev, ki pač potem dobijo nazaj malo subvencije. :oops:

Ali veste kakšen izkoristek ima recimo dizel motor. Neverjetnih 30% do 33%. :oops: Pa se nihče ne sekira.

lp
Mrombi
mrombi Napisal:Ali veste kakšen izkoristek ima recimo dizel motor. Neverjetnih 30% do 33%. :oops: Pa se nihče ne sekira.
Mrombi

Če pri pri dizelsekm motorju upoštevali še toplotno energijo, ki jo proizvaja, bi bil izkoristek zelo velik... Smile
mrombi Napisal:Hm, hm, in kako so izmerili ta 91% izkoristek. To je po moje samo teoretično. Pač nategovanje kupcev, ki pač potem dobijo nazaj malo subvencije. :oops:

O navedenih izkoristkih imam podobno mnenje. Po navadi to pomeni, da v nobenem primeru izkoristek ne bo večji. Ko sem se zanimal za peč so mi predlagali raje kak kW več kot je potrebno, ker so meritve opravljene v optimalnih pogojih z kvalitetnimi drvmi, kar je sicer težko zagotoviti pri običajni uporabi.
Ko govorimo o subvencijah pa je 40% vseeno omembe vredno. Moj zaključek: izkoristek, tudi če ni realen naj presega mejo potrebno za subvencijo.

LP
sandi
Mislim, da je cas za kljucavnico.
1 2 3 4 5 6
Iskanje po temi