PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Toplotna črpalka IVT Ax09

Ocena teme:
  • Glasov: 1 - Povprečje: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
slika
Očitno je napaka najdena. Skurjen upor na krmilni plošči.

Iščem krmilno ploščo, ali nekoga, ki bi zamenjal upor in pregledal obstoječo ploščo.
Po nasvetu pametnjakoviča (DeepSeek) sem opravil meritve na motorju in ugotovil, da je tudi on za na odpad. 

En kup Mitsubishijevih toplotnih uporablja isti motor. Poslal sem nekaj povpraševanj. Čakam odgovore.

Upam, da ne bom ostal brez ogrevanja. Če se kje valja kakšna IVTjka, bi bil zelo vesel, če bi lahko odpeljal kose, ki zavzemajo prostor.
Kaj pa boš s kosi?
Ne popravljaj, da si ne nakoplješ dodatnih stroškov.
Če je res motor fuč, karkoli naj bi to že bilo, vrzi čimprej v kanto.

Btw, iz Kitajske je kompresor prišel za 700 evrov.
Ko so ga menjali, so ugotovili, da je tudi izmenjevalec fuč.
Potem so raje novo kupili, kot da bi se še s tem igrali.
Vse skupaj pa je crknilo zaradi premalo pretoka. Filter je bil, ampak nikoli spucan. In je enkrat prišel defrost.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Fery, si me postavil v kruto realnost. 

Zadevo moram nekako rešit, saj imam omejene možnosti financiranja (slaba penzija). Letos poleti sem demontiral peč na kurilno olje in odstranil cisterno. Pa 600l kurilca sem "šenkal".  

V sistemu je prefiltrirana deževnica in dodatni magnetni filter, ki ga čistim najmanj enkrat letno. Vgrajen je merilec pretoka in alarm za nizek pritisk.  Pretok je med 16 in 17 l/min.

Vem, da je že kakšna IVTjka crknila in so lahko ostali kosi. Če je crknil izmenjevalec ali kompresor, je motor in krmilna plošča lahko še uporabna. Imaš mogoče podatek o uporabniku, ki si ga omenil?
Imaš premajhen pretok.Normalen pretok med 1500l/h in 2200l/h.
Ne vem, ali sem narobe prebral. Nekje sem zasledil, da naj bi bil normalen pretok 900l/min.
Škoda ker ti ni crknila prej.
Sem privlekel letos dokaj ugodno nekaj toplotnih, ampak so mi jih razgrabili in jih nimam več.

Kaj to pomeni, da ti je crknil motor?
Črna in modra žica sta v kratkem stiku. 

Se bodo še pojavile TČ za zmerno ceno?
Saj jih je ogromno.
Ampak najti tako, ki bo delala je problem.
RDavor... Če je crknil kompresor imaš veliko šans, da je šel tudi inverter! Zakaj pa je crknil kompresor? Kompresor v normalnih delovnih pogojih ne odpove kar tako. Nekaj ni bilo ok. sama naprava praktično nima nobenega varovanja, za katero je zadolženo krmilje, katerega tukaj sploh ni. Razne improvizacije pač terjajo svoj davek.
Kakorkoli, če ni € imam eno čisto izpravno Fujitsu Waterstage HP v kompletu, ti jo dam zelo ugodno. Ps. Upor na plošči ne zgori brez razloga. Po mojem mišljenju imaš hin tako kompresor kot elektroniko.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Ne vem kako je s kompresorjem in izmenjevalcem. Crknil je motor ventilatorja in verjetno tudi krmilna plošča.

Sem ti poslal sporočilo.
1 ... 537 538 539 540 541 Pojdi na stran 
Iskanje po temi