PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Nizkoenergijska in pasivna gradnja Temeljna plošča - cena

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
@KeCko,
A smo malo nejevoljni, ima žena glavobol? Ali kaj je tvoj problem? Da se opozarja na nesorazmerne in visoke tarife? Saj si zdaj dobil potrditev stalnega člana, da so cene visoke. Kaj pa bi sploh želel? Da ne diskutiramo o tem? Naj te ne skrbi za moje ubadanje, na ta račun sem v letih privarčeval več deset tisoč evrov, saj nisem javna uprava, da bi denar metal skozi okno po nepotrebnem. Ko najdem rešitev, jo predstavim in morda še komu prihranim živce. Zato so menda forumi, ali kaj misliš? So morda zato, da se ljudje izživljajo nad drugimi?

@som16,
oprosti, sem mislil, da sem napisal dovolj konkretno. Ja, tako je, kot si rekel. Tri ponudbe imam, vse so bolj ali manj podobne. Ostali so pa zasedeni za leto ali dve vnaprej. Zato sem spraševal tukaj, če se najde kakšen izvajalec na območju notranjske, ki ima "drugačen" pristop.

2 cm XPS je za pod armaturo za drugi del plošče, kjer ni predvidena blazina, da se ne dotika peska in služi kot distančnik. Ne vem pa, kaj pomeni XPX, ki ga omenjaš?

Seveda je povsod ovrednoten prevoz, to je popolnoma jasno. Tudi delo mora biti ovrednoteno, pa amortizacija opreme. Ampak kot si omenil, cene so visoke, dela imajo vsi preveč. Zato se logično, ubadam s tem in iščem naprej.
5000,
XPX = sem se zatipkal!!
XPS = prav!

Ta drugi del , 2 cm : zakaj ga tišiš noti kot distančnik? Daj nalimaj tvoj prerez skozi AB ploščo - skozi celo hišo.
Bom komnetiral ko boš nalimal prerez.

Ja, drži, cene so kar visoke , če je všteto samo delo za polaganje.

Od " Kecko-ta " žena nima glavobola; verjemi. Wink 

Ja, hudič ker v štartu ne napišete kaj Vas muči in kje Vas žuli. Mi ( jaz , Kecko,....) pa tudi nimao steklene kugle, da bi prerokovali/Šlogali.
Pa redko kdo nalima načrt hiše in težavo označi.
Nisi edini, ki tako sprašuje in sprašuje na PSS-u.

Ja , je prav da gledate kje se lahko kaj privarčuje.
OK, se pardoniram, če nisem dovolj jasno napisal. Vem, da ste tukaj fejst dedci, verjamem, da tudi Kecko, veliko koristnih informacij sem že izvedel, ampak zbadanje res ni produktivno. Sploh, ker je razlog gradnje vse prej kot pozitiven in meni konkretno povzroča stisko.

Ti omenjaš ceno 21 € za dobavo in polaganje za 10 cm XPS?
Jaz imam na ponudbi 22 € za dobavo in polaganje 12 cm XPS. Meni se to zdi veliko, ker kot rečeno, gre za 3 plasti, vsaka ima delovno postavko cca 10 €/m2. Na koncu smo na 60€/m2 za celoten strošek blazine (brez podložnega betona).

Celotna postavka "izolacija" je vredna 10.900 € z delom vred, pri čemer material stane 4.900 € (2x12 cm XPS + Izoself samolepine folija + Ibitol in Izotekt V4)

Ves material za ploščo stane cca. 15.000 €. Ponudbe pa se vrtijo okrog 30.000. Iz tega je razvidna cena, ki jo izvajalec prejme za delo. Vse cene so brez davka. Meni se to zdi visoka tarifa za 4 dni dela, kolikor omenjajo, da bodo delali.

Zato pa sprašujem, ali so takšne postavke normalne? Če so, potem pri tej priči utihnem, četudi povprečen slovenec dela celo leto za ta denar.

Kar se tiče 2cm XPSa, je to predlog nadzornika, ki mu po 40 let 'nadzorovanja' zaupam. To je njegov predlog in tega ni v načrtu. Je pa povsem možno, da sem si razlago napačno interpretiral. Nisem iz stroke.
pozdravljeni,
ali bi pod temeljno ploščo gospodarskega objekta- mizarske delavnice tudi priporočali toplotno izolacijo? estriha se ne planira, kot talna obloga se planira industrijska guma ali epoxi.
lp
David
PELE ,
mnenja so deljena.
Osebno sem bil zraven in smo vgradili 8 cm XPS-a; ploščo tudi od strani izolirali = kot za hišo. To pri novogradnji!
Lep pozdrav
1 2 3 4 5
Iskanje po temi