Objave: 678
Teme: 1
Ocena:
3
Nekaj mi ni jasno, kakšne hiše imate to in kako so izolirane?
14 dni nazaj ste še kurili sedaj pa že klime laufate!
Nimam rekuperacije nimam klime, hišo zračim z odpiranjem oken ponoči in imam v hiši čez dan prijetnih 21,5 stopinj C. Poleti mi temperatura v najhujši vročini ne presega 24 stopinj C tako, da klimatske naprave ne potrebujem, obiski me sprašujejo, če imamo klimatsko napravo, ker je v hiši tako prijetno hladno.
Očitno je pri vseh problem v zračenju hiše!
Objave: 928
Teme: 1
Ocena:
13
Tudi pasivne hise niso imune na pasjo vrocino in visoko vlaznost, ko se vrocina prebije skozi izolacijo lahko le sanjate o 24C v notranjosti cez dan, ko je najhujsa pripeka, dokaz so vsaj trije sosedi in kolegi ki sami sebe prepricujejo kako hladno imajo, morda res termometer kaze tako, vendar vlagomera ne mores prevarati...tako, da laufanje klime 24/7 le ni tako pohujsljivo dejanje, na koncu je le ta inverter toplotna crpalka z ponavadi visokim izkoristkom
Objave: 394
Teme: 0
Ocena:
0
Ne vem. Meni se to zdi jajc od bajte. Kolikor spremljam tvojo porabo, ni vredno tega kompliciranja. Al si alergičen na malo višjo vlažnost ali je pa res jajc taka bajta.
Objave: 3009
Teme: 16
Ocena:
-633
Pri nas se vlaga v bajti ni presegla 60%, pa se to je prej izjema kot pravilo.. Res pa ne kuhamo cez dan, pralnica je v kleti, v tej vrocini se veckrat uporabi zunanji tus.. Tud z vzdrzevanjem notranje T nimamo nekih tezav, za vikend je bilo 23.5 zaradi kuhanja. Opazam pa, da pri tem kar pomaga klet, v kateri je cca 17-18stc in rekuperator, ki ta zrak mesa po bajti. Pa seveda sencenje, brez katerega ne gre.
Objave: 3009
Teme: 16
Ocena:
-633
Ne, navadno kocko. Rekuperator cez dan dela na minimum, sele zvecer se moc poveca, ko zunanje T padejo.. Pred pol ure ko sem sel od doma je bila Rh 52% in 22.3 stopinje. Pizdarija bo, ko ponoci zunanja T nebo padla nizje, kot je T v hisi..
Objave: 3853
Teme: 0
Ocena:
0
Ko gledam diagram zračne vlage zunaj je včeraj bila najvišja 75% okrog 6. ure zjutraj in najnižja 45% okrog 6. ure zvečer. V dnevni pa je bila najvišja vlaga 57% okrog 13. ure in najnižja 51% med 17. in 21. uro. Ves dan odprta vrata na teraso in odprta okna v kuhinji. Je pa v juniju bila v dnevni največja vlaga 61% v začetku meseca in najnižja 40% tam 7. junija. Klima (še) počiva, ko pa bo startala bo pa zaradi temperatur in ne zaradi vlage.
Tako, da je očitno nekaj razlike med starejšimi gradnjami in novogradnjami. Medtem ko imam sam problem z visoko zračno vlago mogoče nekajkrat na leto (poleti, ko se pripravlja na kakšno močnejšo nevihto in v jesenskem obdobju, ko je več dni zapored preko 90% zunanja vlaga) imajo v novogradnjah nekateri težave praktično vso leto.