PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Talno ne greje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
guslovd Napisal:Kaj vam ni jasno ne zivimo se v novi hisi, pac malo zakuris, kot da to nihce ne dela.
Skoda foruma zaradi takih posameznikov.
Kaj tebi ni jasno?
Talno ogrevanje ni kamin ali radiator,talno ogrevanje mora delati vsako uro,vsak dan - če želiš rezultat. Talno je idealno za vzdrževanje nastavljene temperature.
Če ti je premalo nastavljena,pač pojačaš temperaturo in pustiš pri miru.
guslovd,

vedeti je treba, da je občutek "temperature" pri otipu sorazmeren hitrosti odvajanja toplote z roke (če je temperatura otipanega predmeta nižja od temperature roke). Hitrost odvajanja pa določata temperaturna razlika (približno proporcionalno) in prevodnost otipanega materiala. Višja kot je ta, bolj intenziven je občutek hladu. Objektivne razmere lahko pokaže le merjenje površinske temperature. Iz razlike površinskih temperatur dveh različnih podov lahko dovolj natančno izračunaš razliko v temperaturnih uporih dveh različnih podnih kombinacij.
Beri Napisal:Kaj tebi ni jasno?
Talno ogrevanje ni kamin ali radiator,talno ogrevanje mora delati vsako uro,vsak dan - če želiš rezultat.
No, to pa tudi meni ni bilo jasno Confusedhock: Pri nas je polovico dneva ogrevanje sigurno ugasnjeno. 80% vpliva na regulacijo ima sobni termostat. T nikoli ne pade pod nastavljeno tako da ...
edid Napisal:
Talno ogrevanje ni kamin ali radiator,talno ogrevanje mora delati vsako uro,vsak dan - če želiš rezultat.
No, to pa tudi meni ni bilo jasno Confusedhock: Pri nas je polovico dneva ogrevanje sigurno ugasnjeno. 80% vpliva na regulacijo ima sobni termostat. T nikoli ne pade pod nastavljeno tako da ...
Tako da ... zakaj misliš, da je tako optimalneje?

Ni vse črno kar je belo.
edid Napisal:
Takrat je zunaj 20+°C.
Mal sarkazma.
Ce noces hoditi po zerjavici, potem delas tako kot pac delas. Ali pa ce hoces visji racun za elektriko ce ogrevas s tc.
Tudi jaz tako ogrevam kot ti. Samo imam drva in radiatorje. Pa v tem casu je DV na 45. Laufa pa vsako uro kaksnih 15 minut. (Random na timerju), po sobah pa Termo ventili
1 2 3 4 5
Iskanje po temi