PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Toplotna črpalka-večstanovanjska hiša

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Migaj Napisal:Tako je, TČ VV (voda/voda) bi bila najboljša rešitev - če imaš dobre pogoje zanjo.

Vendar bi moral z vsako TČ pozimi ogrevati non/stop :!:
Če bi ogreval 2 neizolirani 100m2 etaži non/stop, bo poraba olja po moji oceni recimo 3.000 l.
Gre namreč za neizolirano fasado.
In cca 4000 litrov za vse 3 etaže.

če ni pogojev za VV potem edino visoko temperaturna TČ Zrak/Voda:
Kake druge kot Daikin HT TČ 14kw v tem primeru skoraj ne bi priporočal.
Dve 100m2 etaži bi ti ogrevala brez težav - ocena stroškov energenta cca 1000€.
Tretje pa brez izdatne pomoči grelcev najbrž ne (ocena stroškov energenta cca 1.500€ ali več -zaradi večje uporabe dod.el.grelcev.).
Če bi ogreval še tretjo etažo, bi bilo še bolj smiselno fasado in cokel izolirat (ocena stroškov energenta po debeli izolaciji: do 1.000€ z DHT.
Po izolaciji lahko tudi s kakšno drugo TČ zrak/voda, če so zelo veliki radiatorji.

Vse ocene so prek palca in so narejene na domnevi, da je kapca izolirana in na podlagi porabe kurilnega olja sedaj in informaciji o načinu ogrevanja ter predpostavki, da radiatorji niso majhni.

Ne razumem pa , zakaj ti v mrazu oljni gorilnik pogosto izklaplja, če pa si pred tem shadil prostore in jih je potrebno dogreti? Gorilnik bi v tem primeru moral delovati najprej neprekinjeno nekaj ur, da bi se prostori ogreli.

Streha je malenkost izolirana, pravijo da volna-5cm, okna pa so po celotnem objektu stara cca. 10 let.
timi11 Napisal:
Migaj Napisal:v bistvu so hardwersko: velikost, teža -kar vse tri enake (razen morda OČ, pa še tu gre morda spet samo za softwersko omejitev?)

PS
v tabeli malo nazaj so podatki INTEGRATED - vključuje defroste
tabele PEAK POWER, ki ima višje vrednosti sam nikoli nisem objavljal

@Migaj
Spet nekaj vsiljuješ( prodajaš kot najboljšo rešitev) ljudem.Pa sam niti ne veš kakšno obtočno črpalko ima kateri model, ki je pri tako velikem objektu kot ga ima avtor teme velikega pomena.
Dej bodi malo več tiho in se ne blamiraj z vsakim drugim postom Idea

Kaj mu ponujaš za alternativo ob okvari oz. ispadu omrežja,ko tako vehamentno popaš excel tabele . Morda naslov in svojo telefonsko številko :?:

Obtočna črpalka je grundfos alpha- 2L 25-40 180 (prepisano z računa, nevem točno kaj vse te številke pomenijo...) imam jo na 2 stopnji od 4ih.
DELPHI Napisal:Človeka drugače b.k. za predloge. Ampak brez skrbi. Ne bo minil dan, da ne bi uletel kakšen nov in predstavil svoj unikaten problem.

Ni res! Žal zaradi zasedenosti nemorem ves čas biti prisoten na forumu, po vrh vsega pa imam trenutno še izpitno obdobje, namreč študiram elektroenergetiko.

Naj omenim še, da sem celotno kotlovnico kar se tiče inštalacije in regulacije (Seltron) izvedel sam, ter nato sam nastavil tudi vse paramete. Veliko informacij sem dobil prav tu na forumu. Sem tisti tip človeka, ki ga vedno zanimajo informacije, zato skoraj ni dneva, ko nebi šel na ogled kotlovnice in preveril temperature tipal, ali pa jih preverim preko telefona (Seltron GWD-wifi vmesnik).
Hanzi Napisal:A je v tej temi ali sosednji nekdo svetoval ogrevanje vode s STC ko laufa peč na olje?
Meni se ne zdi ravno rentabilno.

SV v času delovanja kotla ogrevam z njim. Z STČ začnem nekje marca, ker prej ni dovolj toplo v kotlovnici (četudi laufa v njej kotel, javlja napako, da je vstopni zrak prehladen >10 stopinj...

Lp Žan
Obtočno črpalko daj na četrto stopnjo.

Citat:Naj omenim še, da sem celotno kotlovnico kar se tiče inštalacije in regulacije (Seltron) izvedel sam, ter nato sam nastavil tudi vse paramete.
In ravno pri obtočni si šprical pouk ?
1 2 3 4 5
Iskanje po temi