PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Prikaz učinkovitosti on off - inverter na milanskem sejmu

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Notranje enote so povsem različne in se ne morejo primerjat z klimami. V zunanjih enotah kakor vem je pri on-of in invertru in kimi kompresor, ventilator, uparjalnik in še nekaj elektronike na grobo Ne more se zdjej zaradi kište primerjati z klimo (klima spada v svoj cenovni razred) In tle mi ni treba kej potegnt. Če je toplotna črpalka je to in ne more biti klima in se primerjati med sabo. Klima on-of in inverter imata iste kište. Zdej če so zaradi tega toplotne črpalke on-of dali v lepše kište ,da jih nebi primerjali z klimami mi pa potegne.
Mene zanima nekaj:

-zakaj se on-off TČ izelujejo večinoma v evropi in ne raje na Kitajskem?
-zakaj se inverterske TČ izdelujejo večinoma na Kitajskem?
-ali je kakovost komponent inverterskih TČ izdelanih na Kitajskem podobna kakovosti bele tehnike, ki je izdelana tudi večinoma tam? Namreč, kakovost te bele tehnike je totalen poden.
Lentus, tukajle si pa brcnil v prazno. Pojdi na sejem, pa boš videl, kaj se izdeluje v evropi, kaj na japonskem in kaj na kitajskem.
Merlin, namen prikaza je bil na enaki zadevi enake moči, z enakimi pogoji prikazati razliko. Kdo se sedaj na vse pretege muči zavajat? Jaz ali ti?
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Samo men pa še vedno ni jasno,(in mi nikoli ne bo),za kerga kur.. se sploh tukaj prepirate? In to skoraj v vsaki temi.Naj ljudje kupijo kar pač hočejo,on-off ali inverter.Močno dvomim,da gre tale prepir na račun pomoči ljudem,po mojem gre za zastonj reklamo. :evil:
Hja, jaz v tem ne vidim reklame, prej antireklamo. Največ potencialih kupcev je skeptikov, in 90 % ali več ne razume delovanja TČ. ( Ni jim jasno od kje manjša poraba, od kje COP itd ). Tako da je posledično po mojem prodanega manj.

Če bi tole bral brez predhodnega poznavanja tematike, bi verjetno vgradil nekaj na lesne derivate .
Sam sem si kaka dva meseca nazaj spustil v delovanje eno "majhno" peč za backup, pa za pokurit razne lesne odpadke z vrta, drugače pa je primarna TČ.
damdam78 Napisal:Notranje enote so povsem različne in se ne morejo primerjat z klimami. V zunanjih enotah kakor vem je pri on-of in invertru in kimi kompresor, ventilator, uparjalnik in še nekaj elektronike na grobo Ne more se zdjej zaradi kište primerjati z klimo (klima spada v svoj cenovni razred) In tle mi ni treba kej potegnt. Če je toplotna črpalka je to in ne more biti klima in se primerjati med sabo. Klima on-of in inverter imata iste kište. Zdej če so zaradi tega toplotne črpalke on-of dali v lepše kište ,da jih nebi primerjali z klimami mi pa potegne.

Ce so zate naprave tisto kar vidis na slikah na internetu, potem se res lahko pogovarjamo zgolj o kištah.. Za mene, ki imam od 10. leta starosti opravka s klimami, zadnjih nekaj let pa tudi z lepsimi kištami, pa vidim razliko ze ko pogledam vijake ki kišto drzijo skupaj. Ko bos pa vse te kište odprl in razumel kaj in kako je v eni in drugi, pa zacni pametovat o nomenklaturi in vrednotenju enih in drugih...kišt Wink

S sliko sem hotel samo ponazoriti, da gre za isto sr.., isto pakovanje...le cena je drugacna zaradi drugacnega trznega nastopa in drugacnega poimenovanja enakega izdelka..
ssecnik Napisal:Samo men pa še vedno ni jasno,(in mi nikoli ne bo),za kerga kur.. se sploh tukaj prepirate? In to skoraj v vsaki temi.Naj ljudje kupijo kar pač hočejo,on-off ali inverter.Močno dvomim,da gre tale prepir na račun pomoči ljudem,po mojem gre za zastonj reklamo. :evil:
Gre se samo za realen prikaz razlike med sistemom on-off in inverterjem. Vedno, ko je bilo o tem tukaj govora, so se zagovorniki on off-ov pretegavali v prepričevanju kako učinkovitejša je on of naprava od inverterja. Tukaj pa se lepo vidi, da ni tako. Razlika v realnem času in na enakih pogojih je 24% v prid inverterju. Ničesar drugega.
Tisto o klima TČ in pravih TČ je pa enostavno stvar dizajna, poenostavitve proizvodnje, nižanja stroškov in pa postavitve sistema. Sodobno inženirstvo temelji na čisto določeni življenski dobi proizvoda s čim manj okvarami, čim nižjo ceno zaradi konkurence in pa zamenjavo sistema po preteku tega, saj se razvoj tako hitro odvija, da bo vse to, kar se sedaj trži kot najnaprednejše, takrat zastarelo. Zmagovalec bo torej tisti, ki za primerno ceno z najnižjimi stroški napravi proizvod, ki pa bo svojo življensko dobo deloval brez nekih posegov in se v tem času vsaj dvakratno povrnil. To pa zagotovo niso tiste zadeve, ki so po cenah namenjene "šejkom"
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
g.o.dizzle Napisal:
damdam78 Napisal:Notranje enote so povsem različne in se ne morejo primerjat z klimami. V zunanjih enotah kakor vem je pri on-of in invertru in kimi kompresor, ventilator, uparjalnik in še nekaj elektronike na grobo Ne more se zdjej zaradi kište primerjati z klimo (klima spada v svoj cenovni razred) In tle mi ni treba kej potegnt. Če je toplotna črpalka je to in ne more biti klima in se primerjati med sabo. Klima on-of in inverter imata iste kište. Zdej če so zaradi tega toplotne črpalke on-of dali v lepše kište ,da jih nebi primerjali z klimami mi pa potegne.

Ce so zate naprave tisto kar vidis na slikah na internetu, potem se res lahko pogovarjamo zgolj o kištah.. Za mene, ki imam od 10. leta starosti opravka s klimami, zadnjih nekaj let pa tudi z lepsimi kištami, pa vidim razliko ze ko pogledam vijake ki kišto drzijo skupaj. Ko bos pa vse te kište odprl in razumel kaj in kako je v eni in drugi, pa zacni pametovat o nomenklaturi in vrednotenju enih in drugih...kišt Wink

S sliko sem hotel samo ponazoriti, da gre za isto sr.., isto pakovanje...le cena je drugacna zaradi drugacnega trznega nastopa in drugacnega poimenovanja enakega izdelka..

Ne pametujem, če nisi opazil sem postavil veliko vprašanj! Konkretnih odgovorov bolj malo. Še zmeraj mi ni nihče odgovoril kaj je bilo prej on of klima ali on of tč. To mi nič ne pomeni če ti ob desetega leta nevem kva. Mam jest tudi v sorodu nekega takega, ki od nevem kdaj že. Sm vidu kvaj je blo k mi je tč za sanitarno vodo montiru. Ki mi je poj peč grela tko ,da to ni noben podatek nekatere pač povozi čas.Da se razumemo da to zdej kej leti nate ampak veliko je takih. Da pa iverter Tč primerjš s klimo pa res nebi pričakoval od nekoga, ki je v tem fohu od desetega leta.Ki je sam napisal da ne moreš primerjati ker je v čisto drugem cenovnem rangu.
Nevem zakaj se nikoli ne primerja on of klim z on of tč
Nevem zakaj si potem dal sliko kišt in ne vijakov in drobnarije da vidimo razliko. Dozdej imam predstavo zakaj so invertrce TČ klime to, da so iste kiše
Kakšne boljše razlage nisem dobil.
telmos Napisal:Merlin, namen prikaza je bil na enaki zadevi enake moči, z enakimi pogoji prikazati razliko. Kdo se sedaj na vse pretege muči zavajat? Jaz ali ti?
Daj no. Koga ti imaš za ..... Če sta napravi vsaj približno v enakem cenovnem razredu. Mora več ponujat on-off, ker je za razliko v ceni komponent na račun dragega inverterja vgrajen boljši, kompresor, uparjalnik in kondenzator. Od teh komponent pa je v največji meri odvisen COP! Za nameček celo pri nas za EKO sklad tako računajo COP! Na prikazovalniku je jasno prikazano delovanje klime. Temp. kondenzacije in uparjanja kažejo na ne enako kakovosten izdelek! Kdo zavaja?

Ogrevalna TČ (o kateri je govora) je tista naprava, ki je prvenstveno namenjena ogrevanju. ČE ima štiripotni ventil vgrajen, mora bit v breznapetostnem stanju na ogrevanju! Tlačna cev mora bit tanjaša itd... In ni mi jasno zakaj se @telmos sprenevedaš. ko dobro veš kako te stvari stojijo.
Preden nakladaš te neumnosti poglej še enkrat slike, da boš videl, da sta napravi povsem enaki!
Kompresor je tudi enak?
In to potem primerjaš Confusedhock:
Ista moč, isti izmenjevalci, isti elektrogrelniki na eni strani in ista temperatura zraka na drugi strani....... Vsi ste več ali manj pljuvali po Toshibi, ki ima tak kompresor in inverter, po Daikinu, ki je tudi podoben temu...... Sedaj se pa izogibaš s takimi neumnimi vložki. Gre se preprosto za razliko v efikasnosti enega in drugega sistema. Ti in tebi podobni pa vedno mečete vse inverterje v en koš "klima TČ"
Zate osebno je bila Toshibina logika nižjih obratov in posledično višjega COP-a, kar privede do manjše porabe vedno nemogoča, saj naj bi pri nizkih obratih porabila več.
Ne primerjam jaz ampak so primerjavo v živo prikazali in nekaj tudi dokazali!
Ali je na slikah (grafih) kje cifra, ki kaze koliko "heat output" vsakega posebaj?
Popolnoma isti. Le potrebna energija za prenos te količine energije je različna za 24%
telmos Napisal:Ista moč, isti izmenjevalci, isti elektrogrelniki na eni strani in ista temperatura zraka na drugi strani....... Vsi ste več ali manj pljuvali po Toshibi, ki ima tak kompresor in inverter, po Daikinu, ki je tudi podoben temu...... Sedaj se pa izogibaš s takimi neumnimi vložki. Gre se preprosto za razliko v efikasnosti enega in drugega sistema. Ti in tebi podobni pa vedno mečete vse inverterje v en koš "klima TČ"
Zate osebno je bila Toshibina logika nižjih obratov in posledično višjega COP-a, kar privede do manjše porabe vedno nemogoča, saj naj bi pri nizkih obratih porabila več.
Ne primerjam jaz ampak so primerjavo v živo prikazali in nekaj tudi dokazali!
Kakšni elektro grelniki so v klimi? Gre nedvomno za prikaz klim in ne TČ. Gre za hladilni sistem in .... Poglej natančno kaj piše pod diagrami SEER, če bi šlo za ogrevanje bi pisalo COP!. In sistema ne moreta bit identična, ker imata vgrajena različna kompresorja. Niti ni razvidno, kaj se pravzaprav primerja, kategorija obremenitve..... Primerjat hladilni sitem z ogrevalnim je .... Kot trdit, da inverterska TČ prihrani 24,5% energije :lol: .
1 ... 3 4 5 6 7 ... 10 Pojdi na stran 
Iskanje po temi